АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 184
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Джой, честито ! 💙 Бързо възстановяване на теб !

# 196
Здравейте!
Изтекоха ми водите в четвъртък през нощта и родих секцио в петък нашите момченца. 33+1 г.с 1490гр и 2170гр
Мен ме изписаха те останаха в неонатология Sad ...
Понеже имаха разлика един от друг 400 гр в началото на седмицата бях на кортикостериди три дни за дробчетата...

А да ви питам пликове за кърма в аптека ли да търся или бебешки магазин?
Май започват да се втвърдяват гърдите.
До колкото четох се слага топло преди цедене и кремчето за зърна как се казваше и кога се ползва?

И сега аз къде ще пиша 😕...
Ще си ви чета тука...
Честити бебенца мамче ! Как са бебочетата? Бързо да наваксват и да се прибират вкъщи! ❣️Ти как се чувстваш?
Пликове има и в аптеките и в детските магазини.Крем за зърна трябва да съдържа ланолин.Аз лично въм взела (подариха ми) Лансинох.Имам и Гармастан май.

# 197
Joy другото, което е за кърмата не можеш да смесваш кърма с различна температура. Вземи си и 2-3 контейнерчета за храна или използвай бурканчета от пюре. Цедиш, прибираш в хладилника и когато са еднакво охладени тогава ги смесваш. Аз слагах едната в плик за кърма, другата си седеше в шишето на помпата и смесвах като ми потрябваше пак шишето или като сложех следващото. Контейнерчета си купих после малко преди да започна захранването. Но са удобни.

Орехче погледни си крема ако е отварян имаше срок на годност след отварянето. Беше доста дълъг ако не се лъжа. Аз моя го ползвах после за ръце нищо, че му беше изтекъл срока.

# 198
  • Бургас / Славейков
Честити бебоци Joi Joi.Бързо възстановяване на теб и скоро да се  приберат и да си ги нагушкаш.Аз днес си бях поръчала инджекции та ми ги донесоха ,имам до термин .Поне така ги изчислявах.И също поръчах подарък за доктора ,макар че незнам дали ще присъства на раждането.От групата  Купи от майка на дете с увреждания.Квилинг картина.Исках да е нещо такова ,но немогат да ми го направят.Но и това което поръчах ми хареса.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 20:47 от pupelina

# 199
JoyJoy , а и към останалите момичета.Качвам няколко снимки от откъс от книгата на Хедра за кърменето - може да помогнат и да отговорят на въпроса ти.

Някой беше качил картина - мн е хубава !

# 200
Joy Joy честити бебчета Simple Smile
Нека да живи и здрави и пожелавам бързо да си ги вземете вкъщи и да си ги гушкаш Simple Smile
Вярвам че всичко ще мине добре Simple Smile
А точно вчера си мислех как аз ще съм първата родила от групата, че съм с термин 28 юли ..

# 201
Еха, Joy Joy, честито за бебоците. Не им се безпокой, 33 гс не е ниска за тях. Освен това си направила и терапията за дробчетата. Мен ме приеха с високо кръвно в неделя в болницата, 32гс и решиха също да ми направят терапията. Аз от 2 седмици имам и доста контракции, само стягания, без болка. Предписаха ми коринфар 3х1 и небилет 2х0,5. И контракциите доста намалиха. Но почти на всеки запис тонове си има по 1-2, които стигат до 100.
За съхранение на кърма, аз си взех тези контейнерчета на Авент. След това може да си ги използваш и за храна.

Имат и накрайник за бибероните на Авент.
Леле, като си помисля, че моя термин е само 10 дни след твоя

# 202
Честити младежи, Joy!! Бързо да наваксват и да си ги прибирате!

@M_lady, стиснати палчета и за теб!

И на мен ми е свито сърцето в последно време😔Доктора продължава да ми говори за 34 седмица, че продължават малко да качват. Сега съм 32, рано ми се струва, при условие, че нямам други проблеми за момента, ама да видим...никаква терапия за дробчетата не сме правили, не знам и аз вече

Още се чудя какви пелени за изписването да взимам и дали изобщо да взимам? Всички ми се виждат прекалено дебели, бодитата, които съм приготвила, са с дълъг ръкав.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 21:46 от Cosmic

# 203
Joy Joy честито и от мен! Надявам се скоро да сте си в къщи всички заедно.
Май започват да " валят" бебета. Малко се стресирам вече...
Милото, аз имах такива болки тип менструални, но нито по лекари съм ходила нито мерки някакви взех. Дори магнезият не си пия вече то не че и редовно го пиех. Но от самосебе си изчезнаха, даже забравих за тях. Но си ги имах в някакъв продължителен период и бях някъде в 7м. Сега съм краят на 8ми месец.
Но какъв е случаят при теб не знам.

# 204
  • Bulgaria
Joi Честито и от мен.Надявам се в най-скоро време всички да сте заедно в къщи,да си ги гушкаш и са им се радвате.

# 205
Joy Joy, честито! Здрави,борбени и безгрижни!
Аз съм се изцеждала 11 месеца, мога да помогна с идеи и съвети при нужда!

# 206
  • София
Джой, честита двойна радост! Стискам палци бързо да наваксват дечицата и скоро да сте си вкъщи цялото семейство. Как се справят момичетата с адаптацията, дишат ли самостоятелно?
За пликовете момичетата са казали. Аз бих ти дала съвет да вземеш лецитин, за да предотвратиш запушвания от помпата. Ако положението стане напечено, може да слагаш и зелеви листа. За стимулация на кърмата препоръчвам с две ръце таблетки сминдух, както и много течности.

# 207
Джой, честито! Да растат здрави и големи юнаците 💙💙

Милото, ти как си? Може да съм изпуснала, но май ти имаше проблем с бъбреците и беше в болница…

# 208
Честити бебчета,да са живи и здрави,на мамите бързо възстановяване 😊
Ох това безсъние ме побърква🤪🤪🤪🍼👶

# 209
  • София
Дзак от мен. Падна ми тапата, ходих до спешното, но на този етап шийката държи фронта. На тоновете имах леки контракции и ми пуснаха магнезий. Имам за задача да пазя леглото  поне следващите три седмици. При всяка болка да вървя към болница..

Общи условия

Активация на акаунт