АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 51 864
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
И аз ще раждам естествено, ако няма нещо изискващо секцио.
За упойката не мога да преценя…ако толкова много боли сигурно няма да е лошо да си ги спестя тези неща. Обаче ако се изпуснат тези 4см..и преди тях не ме е боляло, а започне след това…и да искам и да не искам няма да може май.
От днес започвам 34та седмица, още сме Юни, а вече имаме родени бебета, майки с разкритие..почвам да се плаша, мозъкът ми се е настроил за Август.
Моето АГ на последния преглед ме предупреди да си огранича разходките в тези няколко седмици, да не обикалям по жегите и ще ми разреши повече активност след 37ма седмица. А на мен ми се иска да ходя да купя някакви неща за бебето..явно ще поръчвам онлайн.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 14:27 от NI_CI

# 241
  • София
Да, за съжаление системата с окситоцин прави така. В много болница ти слагат, дори да не си преносила, без значение как върви раждането, защото не им се чака. Аз вчера гледах едно видео в канала на сп. Кенгуру, в което обясняваха, че като ти пуснат система и матката се контрахира много и затова са толкова силни болките. Най-добре е сам да произведеш окситоцина и всичко да е равномерно, но божа работа. Дано всички имат такова раждане, за каквото мечтаят Simple Smile

# 242
Всички да сме живи и здрави и да родим леко, пак казвам, че целта не ми е да плаша тук първескините, но да си имат едно наум, че ако болката почне да е непоносима да настояват за упойка, защото момента на изгонване на бебчето изисква доста усилия и напъни, трябва да си в кондиция, а не както бях аз припаднала от болка и гледаха как да ме свестят, та извикаха най-накрая и лекар ( до тогава само акушерки се пробваха една след друга ), който да ми скача върху корема, та най-накрая бебето излезе. Едната от акушерките каза на другата " Малеее, как я разкъса..."  Нали се сещате, че такъв кошмар не се забравя изобщо след това! Затова когато има избор на екип, има и поета отговорност от страна на лекаря, а не както при мен, се редуват някакви акушерки и каквото стане...

# 243
  • София
И аз без упойка не се наемам да раждам. За мен е незаменима и си заслужава, не съм имала никакви странични реакции след поставянето. Изключвам епилацията от лепенката по гърба 🤣. Клоня за раждане в Шейново отново, само живи и здрави. Те имат и добра неонатология, та ми е спокойно и да тръгне по-рано бебето.
Надявам се да ми се размине епизиотомията, но я предпочитам пред естествено разкъсване.

Аз минах днес на ЖК, даде ми изравняващ болничен и другата седмица ще ходя за 45 дневния, официално ми е от тази неделя. Пусна ми направления за изследванията и утре ще ходя до лабораторията. Нямам разкритие за щастие, но съм на диаспорал и Магнерот, заедно с но шпа при нужда. Девойката е много ниско и според нея може да тръгне раждане всеки момент, защото с главата натиска шийката. Рязко започнах да поръчвам всичко необходимо и ме хвана шубето. Рапорт даден 🤣

# 244
И аз без упойка не се наемам да раждам. За мен е незаменима и си заслужава, не съм имала никакви странични реакции след поставянето. Изключвам епилацията от лепенката по гърба 🤣. Клоня за раждане в Шейново отново, само живи и здрави. Те имат и добра неонатология, та ми е спокойно и да тръгне по-рано бебето.
Надявам се да ми се размине епизиотомията, но я предпочитам пред естествено разкъсване.

Аз минах днес на ЖК, даде ми изравняващ болничен и другата седмица ще ходя за 45 дневния, официално ми е от тази неделя. Пусна ми направления за изследванията и утре ще ходя до лабораторията. Нямам разкритие за щастие, но съм на диаспорал и Магнерот, заедно с но шпа при нужда. Девойката е много ниско и според нея може да тръгне раждане всеки момент, защото с главата натиска шийката. Рязко започнах да поръчвам всичко необходимо и ме хвана шубето. Рапорт даден 🤣
При упойката имаше ли болка, намалиха ли я когато стигнахте 10см? Като цяло какво усещахте?

# 245
Аз тук чета за това скачене по корема за изгонване и подобни ужаст…. Ама това не е ли забранено в 21 век и не се ли смята за грешна практика?! Какви са тия пещерни методи? Верно тук в UK са с протокол от ‘64 лятото и ползват форцепси (другият ми страшен сън), ама това скачане не мислих че се практикува поне последните 10г.

# 246
Леле , Малка прашинка , сигурно ти е идвало да я одушиш тая акушерка.
M.Angelovaсъщата работа съм и аз - снощи два пъти някаква рязка болка в кръста изпитах , а после бебка като ме буташе толкова болеше, че се наложи да си сложа ръката и да и огранича движението.Същата съм и с изтръпването - ама цялата ръка от китката към пръстите - ужасно е.После 10 минути разтривам за да усетя ,че имам пръсти и отделно при свиване ме болят постоянно вече.
Упойка мисля да ползвам ако уцеля момента.
Редактирам се , че се сетих нещо.Някой, май болибон ми каза да си проверя срока на годност на Лансиноха - в срок ми е ама самия крем е лепкав, така ли трябва да бъде ?

# 247
Аз тук чета за това скачене по корема за изгонване и подобни ужаст…. Ама това не е ли забранено в 21 век и не се ли смята за грешна практика?! Какви са тия пещерни методи? Верно тук в UK са с протокол от ‘64 лятото и ползват форцепси (другият ми страшен сън), ама това скачане не мислих че се практикува поне последните 10г.
Да ти кажа честно то не е точно "скачане", ами е изтласкване- докторът натиска между ребрата и корема и изтласква бебето навън. Боли много,няма как да се лъжем, както има и опасност да ти счупят ребро, пак зависи от лекаря. Не знам дали го одобрявам или не, но след 2 часа напъни и мъки, плач и се молех да ме срежат, това беше единственото, което помогна в случая. Може би другото е било форцепс, както казваш...

# 248
  • София
Сложиха ми я на 4см. Самото поставяне не болеше, усеща се боцване, но на фона на всичко останало е песен. След това контракциите ги усещах само като стягане, почти без болка, щом успях да поспя между контракциите. Вливаха ми още веднъж или два пъти от упойката, не знам в какъв момент са я спряли.

За Кристелер или това ''скачане'' на корема, аз съм със смесени чувства. На мен ми го приложиха, но бебето беше високо, тоновете пададаха и аз вече нямах сили за напъване. За мен не беше нещо страшно, не болеше повече от контракциите и не съм имала някакви проблеми като синини или болки в ребрата след това. Може би акушерката беше много опитна и го направи колкото е необходимо в правилния момент, защото натискането, заедно с епизиотомията и моите жалки опити за напъни бебето се роди.

# 249
Леле , Малка прашинка , сигурно ти е идвало да я одушиш тая акушерка.
M.Angelovaсъщата работа съм и аз - снощи два пъти някаква рязка болка в кръста изпитах , а после бебка като ме буташе толкова болеше, че се наложи да си сложа ръката и да и огранича движението.Същата съм и с изтръпването - ама цялата ръка от китката към пръстите - ужасно е.После 10 минути разтривам за да усетя ,че имам пръсти и отделно при свиване ме болят постоянно вече.
Упойка мисля да ползвам ако уцеля момента.
Редактирам се , че се сетих нещо.Някой, май болибон ми каза да си проверя срока на годност на Лансиноха - в срок ми е ама самия крем е лепкав, така ли трябва да бъде ?
Аз се обвинявах после дълго време, че сама съм си виновна, че минах без избор на екип, ей така който се падне, и после недай си Боже няма как да им търся отговорност, отделно, че се държат с теб като с боклук. Не вярвам навсякъде да е така, чета най-различни истории за държавни болници- но такъв беше моят късмет!
Аз имам такова изтръпване на левия крак- бебето започва явно нещо да натиска, понякога и много ме заболява и отдолу под срамната кост, отново явно нещо натиска според мен, но имам чувството, че ще се напишкам с извинение, смесено с болка... Появява се и отминава, и така няколко пъти...

# 250
За майчин дом в София става въпрос. Към кой лекар там сте се насочили?

# 251
МалкаПрашинка, аз бях с избор на лекар и нито окситоцина ми се спести, нито епизиотомията, нито "скачането" на корема, защото не напъвах ефективно. Така че няма гаранция за нищо. Никаква отговорност не можеш да търсиш. Или ако можеш, то няма значение дали е бил избраният лично от теб лекар или случаен на смяна...

Аз не знам дали искам упойка. Първия път бях без. Забравила съм вече дали чак толкова ме е боляло Smile На зъболекар като ходя също съм без упойка. Последните зъболекари обаче предпочитат със сякаш...

# 252
  • Пловдив
Joy Joy честити бебчета! Дано скоро са при теб! На теб ти желая бързо възстановяване и да си оптимист занапред 🙂
Очаквах аз да бъда една от първите родили в групата, защото термина ми е края на юли, но определено мамите с близнаци водят парада.
Четейки какво може да се случи в родилна зала, само ме "успокоявате". Засега си имам АГ, който мисля да разпитам по-подробно на 5-и, когато е следващия ми час.
О, дойде ми най-накрая и поръчката от Бебо (тук сигурно съм една от последните получили ги).

# 253
И аз като Барбалена имам същите преживявания. Държавна болница, избор на екип, система окситоцин, без упойка, не напъвах ефективно и също докторът ми ме натисна 2 пъти по корема силно, но ме предупреди и беше много внимателен. След като родих идва 2 дни подред и ми проверява корема, опипва и пита за болки и т.н. Вярно е,че ме болеше някакво време, но отмина...

# 254
Ааа, и само да кажа, че аз на моя лекар дори не му споменах колко съм разочарована от раждането... А през цялото време повтаряше, че ще родя супер лесно. Вярно, че от-до всичко продължи 2 часа, 3 с приема в спешното, което за първо раждане е супер, но все пак, можеше да е малко по-бавно, но по-щадящо за мен. Възстановявах се над месец след това...

Кате, не се настройвай предварително, много жени раждат бързо и неусетно Simple Smile И направо ти става хубаво като прочетеш! Пожелавам на всички такова раждане. Но каквото и да е, най-важното е накрая да сме добре с бебета. Както казах, аз не съм доволна от първото раждане, но съм благодарна, че изродиха дъщеря ми и че сме живи и здрави. Пък всичко останало се забравя.

Мони, забравих да пиша, че ходихме до Несебър преди обяд на разходка. Еййй, богу, това малкото направо ни съсипа. Дали защото е болна, дали защото и при нея започна периода с тръшканиците, обаче тези два часа там ми се видяха като 12. И с огромния корем...просто беше чудно... Искам вече вкъщии Joy

33hope, ти къде щеше да раждаш? Щерев или бъркам? Дано този път родим по-бързо и лесно... Възстановяването как беше при теб?

Общи условия

Активация на акаунт