АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 771
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
А права си Червенокоса Вещица знам, ама съм си такава, не искам Grinning ... Хапнах и няма вече киселини

Lizi:) Simple Smile ще се оправи корема и всичко, важното е да сте здравички и да мине всичко нормално. Hug

# 571
Момичета, кажете някакви капки за нос, много ми е запушен носа, вече два месеца се боря с него след ковид, до сега пръсках детски назик, но в него има ксилометазолин, днес взех някакви хомеопатични инфлуназал, еми нищо не става с тях.... Не знам как ще спя тази нощ, направо се задушавам.

# 572
  • София
Неизвестна и нашето кръщене беше такова, всичко с народни мотиви, за декор ползвах плодове, снопове жито и подобни, много любимо ❤️

Аз с предното карах почти до края на 9тия месец, корема ми се опираше във волана накрая и не исках да рискувам ако набия спирачки да не се врежа с корема. Иначе съм абсолютно за карането, не виждам драма.

Аз не съм готова с нищо, ремонта тече навсякъде е прах и мръсотия всичко е в кашони и пликове и дори незнам кое, къде е. Обещали са ми майсторите до края на юли да свършат, надявам се да имам сили да изчистим и подредим всичко. Даже мисля да викна фирма да почисти. Някой чистил ли е след ремонт с фирма, колко пари взимат? 🥴

# 573
А аз се чудя защо на някои места няма ограничение на епидурална, а на други само до 4см?!

Защото обикновено, когато се минат 4см. разкритие контракциите стават много начесто и е много трудно за анестезиолога да сложи епидурален катетър, трябва да сме неподвижни, а контракциите болят, стягат се жените и така. Изисквания на анестезиолога е.

# 574
Естер, предполагам зависи от квадратура и населено място. Приятели за апартамент около 90-95 квадрата платиха 350 лв (за Плевен става въпрос). Аз извиках да ми изчистят прозорците и дограмата след ремонт, за 120 лв ми изчистиха две остъклени тераси (едната 7 метра), 4 големи прозореца на 4ти етаж и огледалата. Казах на ММ,че прозорци повече няма да пипна и небременна, много съм доволна 😍😍

# 575
Момичета, кажете някакви капки за нос, много ми е запушен носа, вече два месеца се боря с него след ковид, до сега пръсках детски назик, но в него има ксилометазолин, днес взех някакви хомеопатични инфлуназал, еми нищо не става с тях.... Не знам как ще спя тази нощ, направо се задушавам.

Хомеопатичен спрей - Еуфорбиум.

# 576
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030015856
Този спрей действа много добре и е подходящ при бременност. Прочети много внимателно как се ползва. Малко щипе в началото, но след малко преминава.

# 577
Шофирах си аз  до онзи ден, преди да ме сложат под домашен арест. Коремът не ми пречи, даже мисля че ми е доста малък.
В нас има прозорци за миене и нови пердета за закачване. Ама пердетата не са скъсени..и това малко ме изнервя, бих казала даже много 🤣.

За киселините Необианацид, както сте споделили на мен също ми помага доста. Но нямам киселини или ако имам е доста рядко и съвсем леко и то само ако не съм яла отдавна.

За близнаците знам, че секцио предпочитат лекарите, защото много често ако първото се роди нормално, после на 2рото му става широко и е възможно да се завърти и да не може да се роди самичко.

Знам че при бременните може да е запушен носа..нещо от хормоните беше.

Днес съм точно в 34+0, почнах да преглеждам списъка за болницата. Трябва да си взема сутиен за кърмене..явно ще поръчвам нещо онлайн, дано ми става.

Наблюдавам какво се случва последните дни, моите контракции са най-много в интервала 17-21часа и после спират. Сутрин имам рядко по 1-2-3, следобед спя.. после се почва и то в такова едно никакво време. Дето само се чудя дали да не ходя пак до болницата…и как да отида в тоя трафик 😁.

Да ви споделя нещо много странно и доста мило в моите очи. Снощи кучето ни се качи на леглото до мен, легна по дължина до цялото ми тяло и си сложи глава на възглавицата, точно до моята. Полежа така 10мин и после си слезе да си спи в нейното си легло. Дали не усеща нещо по-различно ❤.

# 578
Имам някакви странни болки ниско в корема, може би срамната кост, не мога да определя..😑 Сякаш като съм легнала и се обръщам на страни изсипвам вътрешностите си😂 Дали е нормално това? Много неприятна болка е и е от 2 дена вече

# 579
  • София
Вече почти всички болки са нормални. Разширява се газът. И

# 580
Момичета, виждам, че някои вече са ги проверявали за разкритие. Може ли да напомните боли ли този преглед, знам че е с пръсти...

# 581
  • Велико Търново
Момичета, виждам, че някои вече са ги проверявали за разкритие. Може ли да напомните боли ли този преглед, знам че е с пръсти...

Проверяваха как ми е шийката, прегледа беше с пръсти, предполагам че е същия като за разкритие. За мен си беше болезнен, после ми беше дискомфортно, дори когато ми взема микробиология след това беше къде по- поносимо.

# 582
  • Асеновград
Лизи, за капки за нос Синулан форте си вземи! Няма начин да не ти отпушат носа, стават за бременни, и нямат ксилометазолин. С етерични масла са. Много са ментови и люти даже но отпушват. Аз преди два три месеца ги ползвах, и с две пръскания ми свършиха работа.

И за дългия ръкав не се притеснявай, според мен каквито дрешки им занесем с такива ще изпишат бебето. Не вярвам да е проблем.
Поне в Пловдив е такава жега цяло лято, че  не си представям да му сложа на това дете дълъг ръкав.😅 Не само за изписването ами до края на септември, особенно като сме навън, гледах от една таблица че когато е 26градуса и над тях е добре да е бебето само с къс ръкав боди, без чорапи, без панталонки и др. А и у нас няма да пускаме много силно климатиците, така че аз съм взела само къс ръкав бодита, даже и потничета имам от най-малките. От 64 нагоре вече имам с дълъг ръкав. Имам и май едно две 56 с дълъг ръкав ако пък реши за захладнее, и ританки и панталончета имам доста в малки размери, не знам даже дали ще ги ползвам, ще видим.

# 583
  • София
Прегледът за разкритие си е дискомфортен. И боли, ама зависи кой доктор ти го прави. Мен ме гледаха преди няколко дни и беше поносимо.

# 584
Мен ме проверяваха преди няколко седмици в спешното,като бях с болки в бъбреците. Докторката беше млада и беше адски болезнено. Много зависи кой те проверява. Забелязала съм че мъжете доктори са една идея по внимателни,мое мнение. Иначе преди 14 год като бях бременна със сина ми ме проверяваха всеки месец задължително😏Не е болка за умиране като цяло,но е доста дискомфортно по време на прегледа и след  това поне няколко дни. Поне при мен е така

Общи условия

Активация на акаунт