АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 656
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък точно обратното 😅 Една от причините да не искам секцио е пазенето поне 2 години.На 36 и 43 сме и нямаме време да чакаме 4-5-6 години за второ 🙆‍♀️  И да, въпреки че сме инвитро, второто мисля, че ще си дойде самичко.Всичко си ни е по местата в крайна сметка 😏😊
Време има споко. Първото го родих на 35, второто на 39, сега съм вече на 42г. ММ ми е набор.
Не знам и спането в отделни легла дали помага, защото имаше един период ММ спеше в хола, защото малката много плачеше, а той ставаше сутрин в 5ч и изобщо не можеше да поспи иначе. Ами нахалника току идваше за малко в спалнята и после пак се изнасяше в хола, май спането в различни апартаменти е най-сигурно. Спирала не смея да сложа, защото аз имам обилен цикъл, а знам, че от нея става още по обилен. Преди пиех хапчета и колкото и да не ми се иска май пак ще се върна към тях. Презервативите въпреки, че ми създават проблеми понякога пробвахме с тях, ами резултата е ясен. Сигурно съм някакъв странен случай щом успях с презерватив, с поликистозни яйчници и на 41г да забременея, а като се сетя, че бях на 24г един лекар ми беше казал, че няма шанс да забременея нормално с тези яйчници. Късните ми бременности не са заради тях, а защото късно намерих кой да ме изтърпи достатъчно дълго или аз да го изтърпя, зависи от гледната точка.

# 676
Минах ЖК аз, госпожицата тежи 2200 в 33+5, според АГ е дребно бебе, но каза, че няма нищо притеснително,защото и аз съм дребна. Взе ми микробиология,пуснах кръв и урина. Утре съм на очен да видим ще го бъде ли естественото раждане, въпреки че с моя диоптър шансовете са минимални. АГ ще е отпуск първата седмица на август и ако планираме секцио ще е за последната седмица на юли или втората на август, когато ми е и термина.

# 677
Аз пък точно обратното 😅 Една от причините да не искам секцио е пазенето поне 2 години.На 36 и 43 сме и нямаме време да чакаме 4-5-6 години за второ 🙆‍♀️  И да, въпреки че сме инвитро, второто мисля, че ще си дойде самичко.Всичко си ни е по местата в крайна сметка 😏😊
Време има споко. Първото го родих на 35, второто на 39, сега съм вече на 42г. ММ ми е набор.
Не знам и спането в отделни легла дали помага, защото имаше един период ММ спеше в хола, защото малката много плачеше, а той ставаше сутрин в 5ч и изобщо не можеше да поспи иначе. Ами нахалника току идваше за малко в спалнята и после пак се изнасяше в хола, май спането в различни апартаменти е най-сигурно. Спирала не смея да сложа, защото аз имам обилен цикъл, а знам, че от нея става още по обилен. Преди пиех хапчета и колкото и да не ми се иска май пак ще се върна към тях. Презервативите въпреки, че ми създават проблеми понякога пробвахме с тях, ами резултата е ясен. Сигурно съм някакъв странен случай щом успях с презерватив, с поликистозни яйчници и на 41г да забременея, а като се сетя, че бях на 24г един лекар ми беше казал, че няма шанс да забременея нормално с тези яйчници. Късните ми бременности не са заради тях, а защото късно намерих кой да ме изтърпи достатъчно дълго или аз да го изтърпя, зависи от гледната точка.
Дали хапчетата за добро решение за дълготраен прием?

# 678
  • Пловдив
То и ние се намерихме късно, от три години и половина сме заедно.Опитите са ни от ден първи 😏 Сега само дето се пазим, заради шийката 😆🤦‍♀️
Преди това имам 13 годишна връзка, която беше едно чисто и просто губене на време.Но пък съм благодарна, че така е станало, иначе с ММ щяхме да се разминем.
Ще видим като дойде бебето на какъв акъл ще съм 😄 Спирали и хапчета са ми страшни.

Ангелова, като бях в понеделник на ЖК (33+4), малчо беше 2.220 и докторката каза като по учебник, че бил.А аз изобщо не съм дребна.

Между другото, болибон, поздравления за написаното в темата за секциото към онази много разбиращата от всичко. 😊

# 679
  • Бургас / Славейков
Днес ходих да си пусна изследванията ,че в понеделник бях на консултация и се миткам нещо.Чакам да излязат резултатите и да ги пращам на доктора.За предпазните мерки и аз мисля вече от няколко месеца.Докато кърмиш можеш спокойно да забременееш , особено ако още цикъла ти не е дошъл .Досега не съм използвала някакви мерки освен прекъсване на акта.Но това беше с бившия ми мъж.После не се пазихме дълго време ,но аз така и не забременях.Сега съм в голяма чуденка.Презервативи не ни харесват много,за спирала незнам как ще ми понесе.А да спим по отделно Ами също не ми е опция.Четох много за тази спирала Мирена.Незнам може би ще се посъветвам с доктора.

# 680
Аз съм пила хапчета доста дълго време. Всъщност оня доктор като ми каза, че не мога да забременея бях точно на преглед, защото исках хапчета. Аз явно забременявам лесно и затова се притеснявам. Не знам дали могат да се пият хапчета ако кърмя и на моята възраст. Това ще го обсъждам, но по-нататък. Първия път почнах пак хапчетата след първия цикъл, но тогава не кърмех.

Благодаря, Еленче. С нея сме се засичали не само в тази тема и навсякъде е специалист по всичко.

# 681
Много бързо и лесно се забременява след раждане 😅 Аз обмислям варианта с хапчета, като най-удобен.

# 682
Много бързо и лесно се забременява след раждане 😅 Аз обмислям варианта с хапчета, като най-удобен.
Дали е безопасен като дълготрайно решение?

# 683
  • Бурса
Аз ще обмисля варианта за спирала, защото според мен хапчетата няма да са съвместими с кърмене. А пък някак след второто дете бях казала ако стане да забременея значи така е трябвало, ама сега живот и здраве след трето не искам да разчитам на съдбата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 684
🙄Интересна тема сте подхванали, и ме накарахте да се замисля по въпроса. Ние сме заедно от 6 години. Освен в началото(първата година) презервативи не сме ползвали, разчитахме на прекъснат акт(може би главно той). Аз за себе си бях решила, че ако забременея в даден момент така е трябвало. Но факт, че не се е случило. Винаги съм имала нередовен цикъл и поликистоза, изследванията на хормоните уж в норма. Миналата година ми доказаха инсулинова резистентност, започнах лечение…още на първия месец цикълът стана по часовник, проследихме дали има и овулация..и дефакто на 2я месец след като започнахме опити забременях. Като родя обаче..не знам как ще са нещата. Съмнявам се, че без меформинът цикълът ми ще стане редовен, трябва доста строг хранителен режим, който пък може би не е съвместим с кърменето.
Времето ще покаже…но май пак ще се върнем на durex. Моят мъж даже ми каза, че след като сега съм забременяла толкова бързо, се чуди как до сега не се е случило..предвид “пазенето ни”.

# 685
Аз нямам доказана поликистоза, защото лекарите все казваха, че трябва да имам още един симптом за диагноза. Но от малка съм с кисти, нередовен цикъл. Съответно забременях след година непазене, без да следя овулация и да правя нещо по въпроса. Последно цикълът ми се беше регулирал на около 36 дни, а аз съм забременяла някъде след като е трябвало да ми дойде. Не знаем кога. Терминът ми е определен по размери на бебето.

Не знам дали е мит, че след раждане по-лесно се забременява, но познавам много хора, които още с първия цикъл имат второ.

# 686
В момента здравната каса правят всичко електронно и взимат стари данни от грао, затова има проблеми аз до сега си получава всичко навреме, а последният път като отидох на преглед не можеха да ми пуснат изследванията по ЗК, защото изобщо не фигурирах там, добре че имам позната която работи там и ми оправи проблема. Инъче лекарите, които се сблъскват с този проблем трябвало да се обаждат на някакъв телефон и да съобщят. Само да уточня, че аз съм с нова фамилия от 2019та значи вземат доста стара информация.

Аз съм на море и си пека голямия корем, като изключим, че баткото доста ме ядосва и не слуша всичко останало е супер, бебчо се чувства добре. Пия си безалкохолнито мохито и се наслаждавам!

# 687
Аз съм с ММ от 10г., от 7г. не се пазим изобщо, тоест той свършва в мен.
Разбира се, сме пациенти на репродуктивна клиника, с перфектни изследвания и без грам проблеми уж.  И двете ми бременности са в следствие на инсеминации. Втората бременност пробвахме над 2г. и пак без успех и затова се обърнахме към клиниката отново.

# 688
  • София
Има наистина някакъв проблем с НОИ. Личната лекарка на приятелка се оплаквала, че по система им задават 10минути на пациент и през това време не могат да правят нищо друго. А например тя може да издаде направление докато докторката преглежда друг пациент, за да се спести време. Нещо такова.
Тъкмо вчера срещнах колежка, която роди декември. Оплака се, че има някакъв проблем с болничните и последно е получила пари февруари. Ще ги вдигна под пара, ако това ми се случи.

# 689
Аз нямам доказана поликистоза, защото лекарите все казваха, че трябва да имам още един симптом за диагноза. Но от малка съм с кисти, нередовен цикъл. Съответно забременях след година непазене, без да следя овулация и да правя нещо по въпроса. Последно цикълът ми се беше регулирал на около 36 дни, а аз съм забременяла някъде след като е трябвало да ми дойде. Не знаем кога. Терминът ми е определен по размери на бебето.

Не знам дали е мит, че след раждане по-лесно се забременява, но познавам много хора, които още с първия цикъл имат второ.

Ми те и моите така казваха..още от ученичка при какви ли не гинеколози не съм ходила. Ехографски има кисти, хормоните обаче в норма. Какви ли не лекарсва не ми изписваха…противозачатъчни, дуфастон са само тези, които помня от ученичка. Накрая ми писна..и спрях да търся проблем. Цикълът ми идваше..на 30-40 дни, един два пъти годишно и на по-големи интервали.
Но сегашният ми АГ ме насочи към еднокринолог…и открихме какво всъщност не е наред. Защо толкова години никой не предположи, че имам такъв проблем, ами трябваше да се тъпча с хормони..

Общи условия

Активация на акаунт