АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Привет, относно кърменето - аз също не кърмих първия път и се бях подготвила предварително с хапчета( които ми бяха казани от гинеколожката ми ). Изпих ги на следващата сутрин след секциото.

# 661
Меджик, препоръката за Шейн е 10/10, от 2 часа не мога да се отлепя от апп-а 😃😃
Пламинго, май пак нещата не се развиват толкова екстремно при първескините. На майка ми водите и изтекли в 4, родила ме е в 10:30. Една приятелка февруари роди 24 часа след като и изтекоха водите. Но според мен раждане и раждане не си приличат, толкова истории съм чула/прочела и всички са различни.

И аз това правя, вече доста часове Grinning
Чаршафи си избирах, разни стикерчета. Между другото това също ми е от там, и мечетата на скрина, и животните, да зяпа малчо докато правим процедури Blush

Скъпо ли е много за БГ доставката, дано да си заслужава, защото наистина има много готини неща.

# 662
  • София
Барбалена аз си взех от аутлета на Уайкики, имаше в секцията за бременни нощници с тънки презрамки и с копченца за кърмене Simple Smile може там да видиш. Иначе и аз имам от грозните, пазя си ги от първото раждане и да...сиви са 🤣

# 663
Момичета, съчувствам ви 😒 bolibon, и мен беше така при първата бременност, нарекоха невъзможността да лежа по гръб с някакъв медицински термин, уви не го помня вече, но чак ми избиваше пот и всеки момент имах чувство, че ще изгубя съзнание. За тонове ме слагаха да лежа настрани, предродилна зала изкарах почти на крак, лягах само за преглед. Аз тъкмо се връщам от Шейново, ходих за болничен, но не ми издадоха 🙄 В НОИ съм с новата фамилия, при тях със старата, понеже още си чакам новата ЛК. Ако ми го пуснат със старото име, от НОИ 1000% щели да го върнат, та ще ходя пак когато си взема новата ЛК да издават със задна дата 🤦‍♀️ Парадоксалното е, че датата на болничния с новите ми данни ще е предхождаща датата на издаване на личната карта. Чудно НОИ как може да ме идентифицира, че да ми прибере осигуровките, но отказва да го направи когато трябва да ми изплати болничния. Аз вече имам издаден един на старото име за 33 дни, та сега ще чакам да го върнат, да го нося да го преиздават и сигурно към Коледа може и да ми изплатят нещо 🙄 Няма да се ядосвам, то щеше да е събитие ако всичко е точно с администрацията.
Как ще ти го върнат? И аз смених фамилията. Звънях в ГРАО и от там ми казаха, че в момента на граждания брак съм с новата фамилия във НОИ и НАП. То става автоматично независимо че съм още със старата лична карта. На мен ми смениха фамилията просто в компютъра на АГто ми и това беше. Иначе сега за втория болничен ми се обадиха да кажат че не излизам в системата (имат нова система лекарите с тези електронни направления) но след половин час се обадиха да кажат че всичко е наред. Търси си правата, няма как да не ти издадат болничен на новата фамилия. А дори и да го направят, едва ли ще е проблем. В НОИ всичко е по ЕГН. Ако имаш ПИК на НОИ си влез и ще видиш, че си с новата. Проблемът е при лекарите и тяхната система.

# 664
Естер, твоето е шестица от тотото Grinning Ще видя и аз, ама надали ще има. Ще хвърля едно око и на Пепко и КиК. По сайтовете май нищо не си харесах. Не че няма, ама аз искам евтинко Joy Ама мразя да спя с нощници, за какво да се охарчвам

# 665
  • София
Барбалена, ти как си, как е каката?

# 666
Що не спиш, бре? Joy Каката се пооправи май, баща й е по-добре, само аз съм по-зле. Ужасен вирус... Загубих обоняние и вкус също така, но дотук съм с 5 отрицателни теста за Ковид. Утре правя един последен и ако е отрицателен, се спирам, че ги опуках Grin Обаче много ме боли гърлото, особено през нощта, но усещам, че се оправям вече.

Ти напазарува ли си от Синсей? Grinning

# 667
  • София
Аз като бях болна тантум верде ми помогна за гърлото. Стискам палци да ти минава бързо.

Иначе аз не спя добре, но напоследък играя белот по нощите и ме приспива в някакъв момент 🤣

# 668
Аз вече отсега мисля какви методи за контрацепция ще ползвам след раждането 😂 Не съм фен на презервативите така че това ми отпада като опция ... Чета, че докато се кърмело е малък да забременееш, ако и акта е прекъснат, но на тази кълка няма да лежа...

# 669
Аз вече отсега мисля какви методи за контрацепция ще ползвам след раждането 😂 Не съм фен на презервативите така че това ми отпада като опция ... Чета, че докато се кърмело е малък да забременееш, ако и акта е прекъснат, но на тази кълка няма да лежа...
И аз се чудя по този въпрос. А да не говорим, че третата ми бременост не е планирана и забременях с презерватив, не е имало скъсан, а ми се е случвало. В месец, който така се случи, че не бяхме много активни сексуално поради ред причини. Сега се смея на ММ, че ще е наказан докато вляза в критическата.
А докато кърмиш си има шанс да забременееш и то голям. На мен цикъла ми се върна като малката беше на 3м и си ми идваше редовно като по часовник, а кърмех на поискване.

# 670
Ooo, това с кърменето и незабременяваето е такъв мит, че Grinning Ние обмисляме варианти сега, но още нищо конкретно не сме решили.
ние уикенда ще чистим основно новото място, неделя ще местим багаж и следващата седмица май ще се пренасяме вече Heart

# 671
  • Пловдив
Аз пък точно обратното 😅 Една от причините да не искам секцио е пазенето поне 2 години.На 36 и 43 сме и нямаме време да чакаме 4-5-6 години за второ 🙆‍♀️  И да, въпреки че сме инвитро, второто мисля, че ще си дойде самичко.Всичко си ни е по местата в крайна сметка 😏😊

# 672
  • София
И аз съм го мислила. След като родих първото си дете, имаше период, в който не исках ММ да ме доближава именно от страх да не забременея. В крайна сметка успешно се пазихме с прекъснат полов акт, но сега вече с две деца не ми се рискува.
Обмислях спирала, но си спомням една майка в групата на баткото - забременя естествено на 40г с близнаци с поставена спирала. А имаше и операции, ако не се лъжа.
Нали знаете, най-сигурният контрацептивен метод и спането в отделни легла 🤣

# 673
Не ми се иска на мен спирала... някоя мама ако е имала да сподели, но знам че се чувства дискомфорт и може да се получи реакция на организма. Аз от презерватив и тампон понякога получавам, та не ми се рискува...

# 674
Ние няма смисъл да се пазим, аз съм без фалопиеви тръби. Blush

Общи условия

Активация на акаунт