АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 748
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз имам една такава грозна с копчета отпред, носила съм я само в родилното с баткото. Сега се чудя откъде да поръчам още една, а после ще се чудя на кой да ги подаря. Лежала съм в Шейново и Окръжна, като и на двете места искаха да сме с нощници само на визитация. За първата болница съм сигурна, за втората гледах от други родилки, там си бях постоянно с клин. Та в тоя ред на мисли може да си взема само наличната нощница и да си поръчам пижама, гледах има симпатични в Синсей по 10лв и има безплатна доставка днес. Абе я да поръчам 🤣

# 646
Няма къде да се изнеса по близо... А и съм само в 29+6 гс, вярно че с близнаци е по голям риска от преждевременно раждане, ама ми е рано, в 34 седмица имам час при лекар за уговорка за раждане, ще видя той какво ще каже, но дори и да се преместя в София, някъде на хотел, трябва да съм сама, което хич не ме кефи, защото искам мъжа ми да си вземе отпуск след като родя.... В крайна сметка, ако тръгнат по рано, мъжа ми ще ме закара до Монтана (1 час път) или Видин ( 10 мин) , но се моля да си ида в Надежда, защото там им имам доверие.

Момичета купихте ли за болницата някакви нощници за кърмачки или сутиени за кърмене?
И от къде?
Нещо не ми се дават много пари само за болницата, аз пипринцип нощници не нося, мисля да раждам в Надежда, а там ти дават нощница, но за всеки случай, ако не стигна до тази болница трябва да си сложа в багажа ....
Нощниците ми за кърмачки са като дълги тениски. Имам една лятна пижама, която ми беше удобна за кърмене, отпред на бюста се кръстосват две парчета, някой беше побликувал подобна нощница за кърмене. С пижама пак си е удобно кърменето, все едно, че си си с блузка през деня. Не е удобно с обикновенно нощница, защото трябва да я задигнеш цялата.
В твоя случай ми звучи изключително смело да си мислиш да чакаш да започне раждане и тогава да ходиш към болницата. Или да си чакаш датата за секцио. Аз вече щях да съм се изнесла някъде по близо.
С първото термина ми беше на връх Великден и останах сама. ММ трябваше да ходи да вади мрежи, което значи, че около 48ч е в морето и повечето време без обхват. Сестра ми се прибраха на Опака за празниците. Но се успокоявай, че живея на няма и 10мин пеш от родилното и има таксита. А и свекърва ми е на 15км.  Тогава нямах и мобилен интернет. Тръгва ММ вече да се прибира и ми пише, аз съм на разходка и съответно не отговарям. И той ми звъни, пита къде си и аз отговарям: "В Окръжна". Аз наистина съм там, но в двора и, защото където съм решила да ходя най прекия път е през болницата. При, което той се шашка и почва да пита как съм, как е бебето, кога съм отишла и др подобни, не мога да го прекъсна да обясня, че не раждам, а отивам на разходка. После пък защо ми крещя по телефона хич и не разбрах. Като се прибра след 6-7ч пак ми се кара. И после искаше да ме закара в болницата и да плати там да си чакам да тръгне раждане. Била съм му съкратила живота. То раждане така и не тръгна, де. На работа е на около 1ч път от мен и телефоните са им забранени, но като вляза в 9м, че и малко по рано му позволяват да е при него.  Аз му се смея, че ако почна да раждам той ще разбере последен, защото ако е през ноща първо трябва да намеря на кого да оставя децата.

# 647
  • Пловдив
Баси 🙄 Аз поръчах от Пипилота 2 такива с копчета, те ми широки, дълги.. ужким по гръдната се ориентирах, то...😒 поне не са сиви 😅 Ще ги изпера и ще видя дали да не ги дам малко на шивачка или на свекърва ми, ако ида, да ми ги хване тук-там.Правя сметка и в нас да си стоя с тях, понеже все ще има някой поне в началото и няма да мога по гащи, както сега си стоя.
Не съм видяла нищо да ми тече от гърдите, не ги закачам изобщо 😆 Само гледам, че ареолата ми потъмнява.И си гледах зърната, че нали Ася Демирева вика от размера на зърната се взима размера на силиконовите зърна.Дали е колкото 1 стотинка, 2 или 5 😅

# 648
Барбалена, този коментар за нощниците все едно съм го писала аз 😆😆😆 Аз имах сива с розов щъркел и съм склонна да й отредя малък принос за първия ми развод 😆 Тези като ги показах на мъжа, веднага прецени, че може и е редно да си ги нося още от сега 😆 Беше ми дал акъл да взема или от Триумф или от Етам, знае той откъде купувам редовните дантели.

# 649
  • София
Ven4e444, аз се омъжих на 11.06. Тогава още бях в едномесечен болничен, който беше вече издаден. Изплатиха ми го онзи ден. Този, който сега е от 22.06. до 30.06. предполагам ще ми го изплатят в началото на юли. Не вярвам да има проблем, но ще пиша като се появят парите. Сега за 45-дневния ще питам в петък докторката по ЗК и ще споделя какво ми е казала. Много сложно са го направили. Вместо да е лесно, хамалогия, проблеми. Да бяха измислили гратисен период за подобни случаи. Хем за институциите ще е лесно, хем за нас, простите хорица. Ама няма как, нали сме в БГ :Д всичко трябва да е сложно и да те затруднява като правиш административни неща.

kuche_98, в НОИ и аз съм с новата фамилия, те са свързани с ЕСГРАОН и промяната се отразява при тях автоматично до 10 дни. Моят болничен със старото име също е входиран и стои в системата, имам ПИК и проверих, обаче няма калкулация по него. Издаден е през май и е входиран на 10 юни, но няма движение и очаквам да го върнат. Лошото е, че докато не оправят този, новите болнични също ще висят без плащане. Дано всичко е наред при теб, кажи моля те дали всичко е приключило нормално и с плащане в срок.

# 650
Lizi, и аз имах час в 34гс за ЖК, но влязох в болницата уж с високо кръвно в 32гс и така ще си изкарам със система за задържане до 36гс. Днес съм 33+3

# 651
Явно са ни различни случаите, моят болничен е издаден няколко дни след брака. Не биха сложили гратисен за такива като нас, защото не им изнася 🙄 могат да ни идентифицират по ЕГН, ама не искат. Мъжът ми е адвокат и казва, че името ми се сменя от деня на брака, пред закона и пред държавата имам друго име, а личните документи са само формалност, която е следствие. Иначе данък имот и акт в КАТ си платих с новото име и старите документи, няма проблеми 🤷‍♀️
Ven4e444, аз се омъжих на 11.06. Тогава още бях в едномесечен болничен, който беше вече издаден. Изплатиха ми го онзи ден. Този, който сега е от 22.06. до 30.06. предполагам ще ми го изплатят в началото на юли. Не вярвам да има проблем, но ще пиша като се появят парите. Сега за 45-дневния ще питам в петък докторката по ЗК и ще споделя какво ми е казала. Много сложно са го направили. Вместо да е лесно, хамалогия, проблеми. Да бяха измислили гратисен период за подобни случаи. Хем за институциите ще е лесно, хем за нас, простите хорица. Ама няма как, нали сме в БГ :Д всичко трябва да е сложно и да те затруднява като правиш административни неща.

kuche_98, в НОИ и аз съм с новата фамилия, те са свързани с ЕСГРАОН и промяната се отразява при тях автоматично до 10 дни. Моят болничен със старото име също е входиран и стои в системата, имам ПИК и проверих, обаче няма калкулация по него. Издаден е през май и е входиран на 10 юни, но няма движение и очаквам да го върнат. Лошото е, че докато не оправят този, новите болнични също ще висят без плащане. Дано всичко е наред при теб, кажи моля те дали всичко е приключило нормално и с плащане в срок.

# 652
Да се похваля, сложих свещичка Профенид, намазах кръста с Алмирал,поспах и се събудих нов човек. Не ме боли кръста и ходя нормално 😍 явно е отпуснал гадния нерв.

# 653
Аз не съм вземала нощници за кърмене, взех по голям размер от тези " рокли ", но са уникална материя, и жегите ще са идеални с тях. Гледах презрамките, най вече... И двете съм ги сложила за болницата.

# 654
Аз не съм вземала нощници за кърмене, взех по голям размер от тези " рокли ", но са уникална материя, и жегите ще са идеални с тях. Гледах презрамките, най вече... И двете съм ги сложила за болницата.

Супер са, може ли линк или инфо от къде са 😊

# 655
Незнам как стоят нещата с доставка до БГ, но сайтчето е супер, страшно много неща си поръчвам  оттук, има всичко което си помислите.

https://m.shein.co.uk/Maternity-Contrast-Lace-Cami-Sleep-Dress-R … 472-cat-2379.html

Но ако някой реши да поръчва, гледайте и реални снимки, в коментарите. Hug

# 656
Здравейте, да се включа и аз по темите 😁 С нова лична карта съм, само заради адрес, издадения ми болничен е от м. Май и все още не е изчислен, по какъв начин ще ме уведомят, ако има проблем?
Първескините не би следвало да се притесняват чак толкова от бързото раждане. Цяла бременност не се бях спирала, вървях по 15км на ден, обикалях си магазини и накрая раждането ми беше 18 часа. А в момента ситуацията ми е следната-мъжът ми работи в друг град, на 2 часа е от мен, а аз живея сама с батко то, нямам роднини наблизо и няма на кой да го оставя, когато раждането настъпи. (Да поясня, че е собствен бизнес и пика е лятото, няма как да го зареже) Да, притеснявам се доста, но ще се действа на момента. Сама си шофирам всеки ден, ходим и при мъжа ми за ден два, после се връщам. Шофирането смятам, че не ми пречи... Всъщност, пречи ми, че карам голям и тромав джип, който не е автомат, но това е друг въпрос 😆

# 657
2 или 3 пъти е имало проблем с мой болничен и ми звъннаха от НОИ. Единия път беше, че имаше някаква грешка, другия, че болничния от работодателя е подаден, но от ЛЛ не беше престигнал. Обаче това беше преди поне 4г, защото бяха за гледане на дете. Имала съм и забавяне на болничен, но после ми изплатиха всичко събрано на куп.

# 658
  • Велико Търново
А като изтекат водите, първескините пак ли по- бавно могат да родят. То ясно че всичко е индивидуално, но все го мисля, въпреки че ще съм секцио винаги има някаква вероятност да тръгне по- рано.

# 659
Меджик, препоръката за Шейн е 10/10, от 2 часа не мога да се отлепя от апп-а 😃😃
Пламинго, май пак нещата не се развиват толкова екстремно при първескините. На майка ми водите и изтекли в 4, родила ме е в 10:30. Една приятелка февруари роди 24 часа след като и изтекоха водите. Но според мен раждане и раждане не си приличат, толкова истории съм чула/прочела и всички са различни.

Общи условия

Активация на акаунт