АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 921
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
Plamingo_ попринцип ако плацентата остарява вероятно не храни достатъчно добре бебето , но ако беше проблем вероятно щяха да ти кажат.По - скоро има някакво разминаване в измервянията , ти в коя седмица си ? Стискам палци и за теб да си дръпне бебчо сега както трябва , а плацентата да не те предава ! ☘️
M.Angelovaот самото начало в коментарите ти ми направи впечатление , че мъжа ти мн те подкрепя и винаги намира какво да ти каже  , мн мили думи отново , как да не го похвалиш ♥️

По трансфер съм 32 г.с., по ПРМ съм 34, а по ехограф съм 33 😃. Сега като ме гледаха нищо не казаха за плацентата.. аз за това ще си изчакам моя АГ и гледам много да не се притеснявам.Много се надявам да е грешка в измерването. ❤️

# 91
Момичета ще използвате ли физиологичен разтров? Кога и за какво? Thinking

# 92
  • София
Мерси за съветите за ухото. Засега спря болката, ама ме е страх да не направя и там някоя инфекция, че ще се гръмна.

Физиологичен разтвор ползвам в началото на тампонче и почиствам очички. При нужда капвам и в носа, той ги разкихва и изкарват засъхнали сополи.

# 93
Момичета,
Минах и последна ФМ ( при д-р Мануелян, Бургас) и за щастие докторката каза, че е много доволна от бебо и всичко е ок.  На преглед бях 31+5, момчето беше 1900гр😊, направи ми обаче впечатление след това на документа от прегледа, че обиколката на главата ( HC и BPD) отговарят на 35 г.с, а останалите параметри на 32 г.с. Според вас има ли място за притеснение?  Лекарката не спомена нищо за това..

# 94
  • Велико Търново
Гледах една лекция, ако не се лъжа беше с Елена Василева, че тя беше казала "вие вашите очи с физиологичен разтвор ли ги миете", и съм объркана дали е нужно всеки път или само ако има нужда.

# 95
В първата седмица съм използвала за нослето, защото още се чисти от секретите и те засъхват, капвах малко и с Носко за уста издърпвах навлажнените секрети.
Отделно заради държавната болница, разбира се лепна инфекция на очичките, защото ходи на фототерапия заради тежка жълтеница и тогава съм почиствала също, преди да сложа АБ капките.

# 96
Момичета, до кога ви казаха да приемате магнезий?

# 97
Аз още не съм го почвала... Взимала съм магнезий, но много рядко. Според един док, трябва да си го пия, според другия - не Rolling Eyes

# 98
Аз бях на Магнерот 3х1, заради скъсената шийка. После ми го смениха с Биолектра 2х1. Обаче страшна диария имам и пак минах на Магнерот.  Преди седмица 31+4 АГ ми е написал в амбулаторния лист да го пия 30 дни, което си е началото на 9ти месец.

# 99
До сега магнезий взимах спорадично, само при нужда, но сега заради скъсена шийка АГ ми каза да го вземам 2х2 до 34гс (тогава ми е следващият преглед при нея).

# 100
Update 😄
Още съм с 1 см разкритие. Шийката е 2.2 .
Сложиха ми 3 ампули Дексаметазон.
 И казаха само да си лежа.Тоновете са Ок. Стискайте палци да си постои беба поне още 10 дни вътре.🙏🏻❤

# 101
Тони, стискам палци и повече да изкара Hug

Saudade, колко ти е шийката?

# 102
Стискам палци, Тони Wink Моята шийка в 24гс беше 18мм, с много лежане до 30гс беше 27мм. Така че не се притеснявай. Следвай си терапията и си лежи Wink
Update 😄
Още съм с 1 см разкритие. Шийката е 2.2 .
Сложиха ми 3 ампули Дексаметазон.
 И казаха само да си лежа.Тоновете са Ок. Стискайте палци да си постои беба поне още 10 дни вътре.🙏🏻❤

# 103
На мен не са ми казали да спирам магнезия, но аз сама си го намалих. Просто проблемът е, че трябва да го приемам с разстояние от 1/2 часа с лактоза, а аз само това консумирам… 😂

# 104
  • Пловдив
Аз нищо не пия.Взела съм един Магнерот, че АГ дето ще раждам ми каза, ако ме заболи корема да пия, ако не мине, ще ме вкара в болницата за задържане, че му е рано на малчо да излиза.До сега ни контракция съм усетила, ни стягане, а всички ми викат няма как да не ги разпознаеш.Започна чатала пак да ме наболява, и е като онова неприятно усещане, когато взимат цитонамазка.. шийката нещо явно прави.. ама смятам, че до 27ми, до прегледа при ЖК няма какво толкова да се случи.Странно ми е, че нямам никакви болежки чак 🙆‍♀️ 32+3 съм днес

Общи условия

Активация на акаунт