АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 946
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Много е сложно това с наместването на всичко, което приемам. И тъкмо понаглася графика и дойде новия преглед и АГ промени нещо и айде отново. Направо не ми стига денонощието. От няколко дни пропускам витамин Д, но просто не успявам да го вмъкна. Другата седмица ще правя изследвания и ако излезе някоя нова добавка наистина не знам, кога ще я пия Wink Преди положителния тест пиех мнооого нещо, за повечето знаех, че ще ги пия до 3ти месец. И така го бленувах, за да си отдъхна от графици. Wink А то след това същото Wink
На мен не са ми казали да спирам магнезия, но аз сама си го намалих. Просто проблемът е, че трябва да го приемам с разстояние от 1/2 часа с лактоза, а аз само това консумирам… 😂

# 106
  • Асеновград
Аз без магнезия съм жива умряла.😅😂Аз сама си го увеличих даже, биолектра пия.
И въпреки това тази сутрин пак имах много болезнена крампа в прасеца. За втори път ми се случва, за щастие тази премина по-бързо и не беше толкова зле като предишната. Но пак много боли, и то като си е полубудно състояние, те събужда за секунди. Винаги се получава като съм в леглото и си опъна краката сутрин.

След седмица съм на преглед и тонове, но моя аг казва че няма как да се види точно колко см е шийката с коремния ехограф, та си нямам и на идея колко е.🤷🏻♀

Сега като казахте, аз знам че магнезия не се приема с лактоза, но някой път не се усещам и го пия веднага след закуска, за да не е на гладно, а съм яла млечни продукти примерно. Дано да се усвоява поне малко.

# 107
Физиологичен разтвор почти не съм ползвала. И двете детски лекарки бяха казали да промивам очите с преварена вода. Първата се пенсионира и затова имаме и втора. На дъщеря ми очите бяха възпалени и каза да ги промивам със слаба отвара от лайка. Изписа и и капки, но ако до 3 дни не се повлияеше от лайката тогава. Не се наложи да слагам капки. Физиологичен разтвор слагах с носа на големия, но беше на няколко месеца тогава. Пръскала съм ако се наложи Стеримар или Тонимер, което съм имала на момента. Но и това рядко, обикновенно нос съм чистила след баня. На малката носа и хрипаше и се ме притесняваше, а докторката ме успокояваше, че е нормално и при някой деца е така, няма нужда от никакво лечение или намеси, ще го израсте до годината. Може би на около 6-7м спря. Забелязала съм, че колкото по малко пипам носа, толкова по малко проблеми имам с него. Сигурно съм и единствената, която не дърпа сополи, нямам и с какво даже. Имах, пробвах веднъж върху големия, той се рапищя и преключих. Наскоро изхвърлих и чудесията. Питала съм и лекарката и според нея не е необходимо. Пръскам в носа, обръщам по корем и всичко си излиза.
Магнезий се пие до началото на 9м. Втория път, защото бях планово секцио докторката беше казала да го пия до деня на операцията или докато свърши опаковката, защото имах за 2-3 дни преди операцията.

# 108
Моето АГ ми е написал в амбулаторния лист за Биолектра 1 час преди ядене или 2 часа след ядене.
Аз без магнезия съм жива умряла.😅😂Аз сама си го увеличих даже, биолектра пия.
И въпреки това тази сутрин пак имах много болезнена крампа в прасеца. За втори път ми се случва, за щастие тази премина по-бързо и не беше толкова зле като предишната. Но пак много боли, и то като си е полубудно състояние, те събужда за секунди. Винаги се получава като съм в леглото и си опъна краката сутрин.

След седмица съм на преглед и тонове, но моя аг казва че няма как да се види точно колко см е шийката с коремния ехограф, та си нямам и на идея колко е.🤷🏻♀

Сега като казахте, аз знам че магнезия не се приема с лактоза, но някой път не се усещам и го пия веднага след закуска, за да не е на гладно, а съм яла млечни продукти примерно. Дано да се усвоява поне малко.

# 109
  • Бургас / Славейков
Момичета,
Минах и последна ФМ ( при д-р Мануелян, Бургас) и за щастие докторката каза, че е много доволна от бебо и всичко е ок.  На преглед бях 31+5, момчето беше 1900гр😊, направи ми обаче впечатление след това на документа от прегледа, че обиколката на главата ( HC и BPD) отговарят на 35 г.с, а останалите параметри на 32 г.с. Според вас има ли място за притеснение?  Лекарката не спомена нищо за това..
Чудесно че всичко е наред.Аз също ще минавам феталната морфология ,но нали доктора си отвори клиника и сега ще я правя при него.Иначе трябваше да си запиша час при Мануелян.На 27.06 съм на консултация.Ти решила ли си къде ще раждаш?

# 110
И аз още си пия магнезий 3x1 магнерот, от време на време усещам стягания. Но по време на записа на тонове нямаше засечени контракции.
От вчера ми се случва понякога когато ходя да усетя нещо като рязка болка/импулс за секунди ниско долу при уретрата все едно. На някоя от вас случва ли й се нещо подобно?
HrisMartinova Моето бебче и то така доста напред. Обиколката на главата отговаря на 37ма седмица, на корема на 35, а аз съм в 32+5, тежи 2100гр… и това малко ме стресна.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 14:37 от NI_CI

# 111
Saudade, колко ти е шийката?
27.8 беше в четвъртък (29+5г.с.) и целия ден след прегледа коремът ми остана много стегнат и на моменти болезнен. Доста се уплаших и оттогава почивам повечко. За месец се е скъсила така от 33мм. Магнеротът ще ми е 2х2 до средата на юли, когато ще съм към 34г.с., иначе и аз знам, че в началото на 9ти месец се спира.

# 112
Saudade, колко ти е шийката?
27.8 беше в четвъртък (29+5г.с.) и целия ден след прегледа коремът ми остана много стегнат и на моменти болезнен. Доста се уплаших и оттогава почивам повечко. За месец се е скъсила така от 33мм. Магнеротът ще ми е 2х2 до средата на юли, когато ще съм към 34г.с., иначе и аз знам, че в началото на 9ти месец се спира.
По принцип колко трябва да е шийката ? И аз съм със скъсена 2.2см, но не ми говори много това…

# 113
Аз съм на Магнерот 3х2 от доста време, така го започнах,защото според АГ коремът ми бил много твърд. На последния преглед питах дали мога да го намаля, уж първо склони на 3х1,но след ехографа каза, че главичката на бебка е много ниско и трябва да продължа с високата доза. Аз последната седмица въпреки, че пия Магнерот като бонбонки пак си имам стягания всеки ден. Не сме коментирали кога да го спра.

# 114
Момичета,
Минах и последна ФМ ( при д-р Мануелян, Бургас) и за щастие докторката каза, че е много доволна от бебо и всичко е ок.  На преглед бях 31+5, момчето беше 1900гр😊, направи ми обаче впечатление след това на документа от прегледа, че обиколката на главата ( HC и BPD) отговарят на 35 г.с, а останалите параметри на 32 г.с. Според вас има ли място за притеснение?  Лекарката не спомена нищо за това..
Чудесно че всичко е наред.Аз също ще минавам феталната морфология ,но нали доктора си отвори клиника и сега ще я правя при него.Иначе трябваше да си запиша час при Мануелян.На 27.06 съм на консултация.Ти решила ли си къде ще раждаш?
[/

Исках в Окръжна, но разбрах, че там не прилагали епидурална упойка за нормално раждане и сега клоня към Бургасмед. Ти решила ли си?

# 115
Момичета, мен ме изписаха шийката в 28 седмица ми е 18мм, сложиха ми песар пръстен, беше гадно, за капак се боря и със зверски запек, а сега мисля че не трябва да се напъвам, магнерота го пия 3х2 т, от доста време... Не знам до кога. Има ли някой, който се е насочил към раждане в Надежда и при кой лекар?

# 116
  • Велико Търново
Lizi , да минава този запек че като знам колко е мъчително, а ти и с този песар допълнително. Свещичка можеш ли да си слагаш. Бързо да ти мине и да свикнеш с това ново чудо.

Аз съм на тази доза от мноооого време, даже АГ се чуди как пак имам оплаквания с такава доза.

# 117
Аз ще раждам в Надежда. Там няма избор на лекар за самото раждане. Следя се при д-р Данаил Илиев. Специално ми го препоръчаха за близнаци и рискова бременност. Прекрасен, много съм доволна .
Момичета, мен ме изписаха шийката в 28 седмица ми е 18мм, сложиха ми песар пръстен, беше гадно, за капак се боря и със зверски запек, а сега мисля че не трябва да се напъвам, магнерота го пия 3х2 т, от доста време... Не знам до кога. Има ли някой, който се е насочил към раждане в Надежда и при кой лекар?

# 118
  • Бургас / Славейков
Момичета,
[/

Исках в Окръжна, но разбрах, че там не прилагали епидурална упойка за нормално раждане и сега клоня към Бургасмед. Ти решила ли си?
Аз още от самото начало съм решила че ще раждам в окръжна ,честно казано въобще не съм мислила за упойка.Тъй като на първото раждане отидох без да съм наемала никой и ми пуснаха някаква система точно малко преди да родя и тичах с нея и санитарката от едната страна от другата с акушерката .И родих точно с 3я напън.Ама сега си мисля че ще е по зле .И съм в чуденка какво да правя да си наемам доктора ли акушерка ли само незнам . Доктора ми каза че съм щяла бързо да родя и надявам да няма проблем до края да бъде и нормално.Макар че почва леко да ме е страх.Тогава доктора дойде след като вече бях родила само да огледа плацентата и после си говорихме за други неща ,за
 да не заспа.Confused

# 119
Няма избор на екип, но сега лежах с едни мамчета, които са пред раждане с близнаци и лекарите в отделението им казваха, че секцио ще се уговорят с техния следящ лекар, едната лекарка е отпуск и я чакат да се върне, за да направи секцио. Така че си те оперира следящия лекар, ако няма някакви пречки разбира се.

Аз ще раждам в Надежда. Там няма избор на лекар за самото раждане. Следя се при д-р Данаил Илиев. Специално ми го препоръчаха за близнаци и рискова бременност. Прекрасен, много съм доволна .

Общи условия

Активация на акаунт