АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 971
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Да, това е варианта. С уговорка в деня, в който доктора е на смяна Wink Ние още не сме обсъждали раждане, явно е рано Wink Днес съм 32+0 Lizi, а кой ти постави песара?

# 121
Първо някаква млада се опита (стажант, може би), но мен ме болеше много и и казах да спре, та д-р Павлова довърши, и беше 300 пъти по внимателна.

# 122
Момичета, мен ме изписаха шийката в 28 седмица ми е 18мм, сложиха ми песар пръстен, беше гадно, за капак се боря и със зверски запек, а сега мисля че не трябва да се напъвам, магнерота го пия 3х2 т, от доста време... Не знам до кога. Има ли някой, който се е насочил към раждане в Надежда и при кой лекар?

Аз също бях със страхотен запек… от няколко дни ям по много череши и кайсии (защото ги обожавам) и вече съм редовна отново. Опитай, може да има ефект.

# 123
Не става с храна, подозирам, че е от желязото или прогестарона, ям доста плодове, манджи и пак е ужасно, слагах свещичка (ева кю) и с нея почти не стана нищо, след свещичката пих и сироп Дулкософт - най голямата позволена доза, сутринта също пих от сиропа,  както и мед, лимон в топла вода на гладно , ТА НАКРАЯ СТАНА РАБОТАТА, вече се бях отчаяла......

Момичета, мен ме изписаха шийката в 28 седмица ми е 18мм, сложиха ми песар пръстен, беше гадно, за капак се боря и със зверски запек, а сега мисля че не трябва да се напъвам, магнерота го пия 3х2 т, от доста време... Не знам до кога. Има ли някой, който се е насочил към раждане в Надежда и при кой лекар?

Аз също бях със страхотен запек… от няколко дни ям по много череши и кайсии (защото ги обожавам) и вече съм редовна отново. Опитай, може да има ефект.

# 124
Момичета, дайте съвет. От няколко дни съм с леко високо кръвно 121/85, АГ каза да го следя няколко дни. Днес пак беше толкова, но нещо ми е некомфортно, гади ми се и сега го премерих 133/90 и се чудя дали е страшно, дали трябва да отида до спешното?

# 125
  • София
Аз бих отишла, не бива шега с кръвното.

# 126
Ами в 3:00 часа го измерих и беше 141/95 и дойдох до спешното. Тук явно и от притеснение го измериха дори 150. Та ме приеха в болницата. Измериха ми и шийката 15мм, но на този ехограф на спешния кабинет нямам много вяра. Ще видим утре, какво ще каже моето АГ

# 127
Ами в 3:00 часа го измерих и беше 141/95 и дойдох до спешното. Тук явно и от притеснение го измериха дори 150. Та ме приеха в болницата. Измериха ми и шийката 15мм, но на този ехограф на спешния кабинет нямам много вяра. Ще видим утре, какво ще каже моето АГ
M_lady, успех! Дано се нормализира всичко!

# 128
  • Велико Търново

Успех!! 🍀

# 129
Момичета, дайте съвет. От няколко дни съм с леко високо кръвно 121/85, АГ каза да го следя няколко дни. Днес пак беше толкова, но нещо ми е некомфортно, гади ми се и сега го премерих 133/90 и се чудя дали е страшно, дали трябва да отида до спешното?
121/85 си е нормално кръвно. С предната бременност като ходех на преглед винаги ми беше високо кръвното и от там се шашнах. Единия път на работа в жегите ми беше станало зле, отидох да го измерят и беше 140/90 сестрата се шашна какво да ме прави и шашна и мен. След този случай излязох болничен и си седях вкъщи. Обаче тогава нямаше кой да ми каже, че не хукваш да си мериш веднага кръвното ако си се натоварил нещо, както бях направила аз. Че меря аз вкъщи кръвното ми е нормално, при докторката е високо. Изписа ми и хапчета, който ако продължавам да вдигам да пия. На прегледа, който в за майчински беше много високо и ме прати направо в родилното. Между кабинета и и болницата е няма и 10мин пеша. Отивам аз направо там. Тя ме е успокойла, че дори и да се наложи спешно раждане бебето вече е голямо и доносено и да се наложи случайно ковьоз ще е за няколко дни да не се притеснявам. Аз точно него ден бях започнала да пера и гладя. Вървя си надолу и си мисля, име не сме измислили още, ще го измислим (даже не го бяхме и обсъждали) и някой друг ще му се наложи да пере и глади. Отивам аз, излиза акушерка, поглежда направлението и ме вкарва веднага да ми мери кръвното. Мери го 120/70. Влиза в отделението и излиза с друг апарат и лекар. Мери пак 120/70. Разпитаха ме пила ли съм нещо, от докторката ли идвам направо и така. Включиха ме на тонове, гледаха ме на ехограф, мериха ми пак кръвното, което докато си почивам беше паднало на 110/60 и ме пратиха вкъщи. След една седмица същата работа ама си бях вкъщи като го измерих 180/90, и пак гладех и айде пак в родилното. Там отново същата процедура и пак нормално кръвно. Доктора ми се смее да не съм гладела като толкова не харесвам и да съм вземела да пия по половин хапче Допегит сутрин и вечер. Почнах да пия и кръвно повече не вдигнах. Обаче за секциото ми искаха кардиограма от ЛЛ, на нея не и хареса пулса ми и ме прати на кардиолог. Прегледаме жената, обясних и за проблема с кръвното и тя ме гледа шашнато. Каза, че тази доза Допегит е за мое успокоение и не може да ми повлияе на кръвното особенно пък ако вдигам високо кръвно. Не знам колко е права. Каза, че ясно не проблем с кръвното имам, а е на психическа основа, защото веднъж съм се стреснала. Нормално било човек от време на време да вдигне високо кръвно и ако не е непрекъснато високо не е страшно, но наистина трябва да го следя особенно бременна. След 4 дни ми беше секциото като без да съм пила хапчета легнах на масата с кръвно 120/60 и пулс 85. Тъй като цялата треперех реших, че е от страх, а анестезиолога твърдеше, че с тези показатели не може да е от страх. Сега на прегледите пак ми е високо кръвното, но вече си знам. Пак имам изписани хапчета за всеки случай и си ги нося с мен, но не се и шашкам толкова. Вкъщи кръвно над 115/65 да съм си измерила 2-3 пъти и то е било 120. Сега утре съм на преглед и знам, че пак ще е високо, ама какво да се прави. Там в коридора е и адски горещо и задушно, но няма как да го избегна. Не смея да пия хапче, защото после ще ми свали много кръвното и става още по-зле. И нещо май се опитва да ме боли ухото, а аз нямам спомен да ме е боляло някога. Всъщност преди много години ме боля още бях ученичка.

# 130
M_lady и аз съм с по-високо кръвно от обикновеното, казаха да го следя и ако минава 130 да търся лекар. Много е неприятно така като се вдига накрая, предната бременност пак имах такъв момент, но стабилизираха нещата. Успех!

# 131
  • София
Стиснати палци и от мен всичко да се нормализира. Според мен високо кръвно се дефинира в зависимост от това в ежедневието какво ви е кръвното. Аз например стандартно си живея с 90/60, сега поддържам около 110/70, но при уж нормалното 120/80 умирам от главоболие.

# 132
За мен също 120/80 е високо кръвно. Ако вдигна до толкова се чувствам не особено добре. Затова и си мисля, че трябва да се гледа спрямо типичното за нас кръвно.

# 133
Стиснати палци и от мен всичко да се нормализира. Според мен високо кръвно се дефинира в зависимост от това в ежедневието какво ви е кръвното. Аз например стандартно си живея с 90/60, сега поддържам около 110/70, но при уж нормалното 120/80 умирам от главоболие.

И аз съм така, на последния преглед, тъй като беше извънреден, че уж коремната обиколка изоставаше, ми беше притеснено, отделно имаше забавяне и чаках около 30мин и се поизнервих, стана ми лошо, мерят ми кръвното 140/80, казаха да следя, купих апарат, сутрин 80/50 Simple Smile като стане 110/60 ми става зле, но високо не видях Simple Smile
Днес обаче ми е гадно и ме боли корем, по принцип в сряда съм на тонове ама ако продължава така, може да ида по-рано

# 134
Моето също е ниско 95/75 и за мен 120/80 е високо и ме боли глава. А от четвъртък го меря и тенденциозно се вдига с по малко всеки ден. 140/95 вече ме притесни. Та ще си полежа 5 дни. Ще ми направят и терапията за дробчетата на бебетата

Общи условия

Активация на акаунт