АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 317
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Мами да ви питам, някой има ли бебешката раница от “Лили”? Заслужава ли си или към някоя друга раничка да се ориентирам?
https://www.lillydrogerie.bg/bg/post/produkti-mama-i-bebe

# 256
Аз съм се наслушала на истории за раждане 😃 откакто съм бременна, всяка родила жена, дори и баба ми, ми разказват за своите бременност и раждане 😃 дори на моменти ми е ставало досадно, не за друго, но всяко тяло е различно и точно този споделен опит не виждам как би ми помогнал. Мен някак не ме е страх, приела съм, че няма да е най-приятното изживяване в живота ми в чисто физически аспект, ще има доста болка, по който и начин да е, но все ще оцелея 😃 както каза ММ снощи "женското тяло е masterpiece-a на природата".
Момичета, аз се замислих за количките, какво е най-удачно да се сложи, чаршафчета? Пелени? Предполагам и непромокаем протектор?

# 257
Здравейте, момичета! Благодаря за новата тема!
Joy Joy честито!  Да са Ви живи и здрави момченцата и много да Ви радват!
Бързо възстановяване и много скоро да се гушкате вкъщи!💙🍀💙
Днес беше и моята трета ФМ. Госпожицата върви 8 дни напред ( по ПРМ съм 31 г.с. , а според ехографа 32+2 г.с.) Тежи 1,760 гр. , пулс 171 удара в мин. Плацентата ми е висока и предна, а шийката е 32. От няколко дена ми е трудно да дишам, тъй като ми притиска диафрагмата. Днес видяхме, че е с главата надолу и  дупето и е точно под диафрагмата. Не можаха да направят хубави снимки, защото и ръцете и краката и бяха пред лицето, АГ как ли не я побутва, но така и не помръдна. Изписаха ми да пия ампули Тотема тъй като хемоглобина ми е 105, досега пиех ферофолгама, но вместо да се вдига хемоглобина той малко по малко пада. След обременяването с глюкоза ме диагностицираха с гестационен диабет и сега съм на диета. Последно преди десет дни глюкозата ми беше 5.17, според АГ за този триместър е добре и не трябва да е над 5.3.
Tsh ми е 0.52 и продължавам да пия по половин пропицил на ден.
Някоя от Вас приема ли тотема?
Казаха ми да я разреждам със сок, но нали не трябва да приемам захар, заради гестационния диабет, дали мога да я разреждам с лимонов сок?

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 15:57 от Ivka13

# 258
Аз пиех тотема, сега пак съм на феро фолгамма...  Може да я разреждаш с каквото искаш, вкуса и е гаден, в каквато напитка ти позволяват да пиеш, в такава  го разреди, важното е  нещо да убие  вкуса на лекарството....

Здравейте, момичета! Благодаря за новата тема!
Joy Joy честито!  Да са Ви живи и здрави момченцата и много да Ви радват!
Бързо възстановяване и много скоро да се гушкате вкъщи!💙🍀💙
Днес беше и моята трета ФМ. Госпожицата върви 8 дни напред ( по ПРМ съм 31 г.с. , а според ехографа 32+2 г.с.) Тежи 1,760 гр. , пулс 171 удара в мин. Плацентата ми е висока и предна, а шийката е 32. От няколко дена ми е трудно да дишам, тъй като ми притиска диафрагмата. Днес видяхме, че е с главата надолу и  дупето и е точно под диафрагмата. Не можаха да направят хубави снимки, защото и ръцете и краката и бяха пред лицето, АГ как ли не я побутва, но така и не помръдна. Изписаха ми да пия ампули Тотема тъй като хемоглобина ми е 105, досега пиех ферофолгама, но вместо да се вдига хемоглобина той малко по малко пада. След обременяването с глюкоза ме диагностицираха с гестационен диабет и сега съм на диета. Последно преди десет дни глюкозата ми беше 5.17, според АГ за този триместър е добре и не трябва да е над 5.3.
Tsh ми е 0.52 и продължавам да пия по половин пропицил на ден.
Някоя от Вас приема ли тотема?
Казаха ми да я разреждам със сок, но нали не трябва да приемам захар, заради гестационния диабет, дали мога да я разреждам с лимонов сок?

# 259
  • Бурса
Катето аз още не съм получила моята пратка от бебо. Чинно ще си чакам май края на месеца.

За епидуралната съм за. И двата пъти съм раждала със ситема окситоцин и с епидурална. Втория път повърнах веднъж след упойката, но не е кой знае какво. Във фазата на активното раждане първия път имах епизотомия, втория не се наложи. Имах си сили и двата пъти са напъвам явно защото не се бях изтощила от болки от контракциите и мина сравнително бързо.

# 260
Барбалена, аз не съм от София, колебая се между Плевен и В.Търново, понаже съм от малък град. Момичетата с по 2 раждания, биха ли споделили по-бързо ли се случва всичко или пак е индивидуално.
Вярно е,че всичко се забравя. Аз напълно се доверих на екипа и не съм протестирала за нещо, гледах да ги слушам и до колкото мога да съм спокойна.
На мен ми протичат зърната, тоест само едното от няколко дни, а другото не. Защо не и от двете, предположения?

# 261
Ох, вярно, че беше писала, забравих...

Иначеееее, и аз не съм си получила нещата от Бебо...

# 262
  • Пловдив
Ивка, аз също пия Тотема.
Хемоглобина ми е 111. Предупредиха ме като ям млечни продукти, да са минали поне два часа, преди прием, за да може да се усвои от организма. Но аз след всяко хранене изчаквам да минат два часа, за по-сигурно. И по две ампули на ден.

# 263
Момичета, хапвали ли сте кренвирши? Аз ей сега се изкуших с две резенчета суров кренвирш и се чудя голям риск ли поех? Не знам точно как се приготвят, варени ли са или сурови..

# 264
Хапвала съм веднъж -два пъти 🙂

# 265
  • София
SunLove аз ще раждам при Дяволов, за втори път.

Аз съм също за, упойката. На предното раждане бях решила без, наложи се окситоцин да ми пуснат понеже забих на 4 см. Изчаках да видя колко ще ме боли, все пак при всеки е различно и си поисках, не съжалявам хич, екстра ми беше, ако мога този път пак с нея. При мен също се наложи това изтласкване на корема, но честно казано дори не усетих, контракциите ми бяха станали доста чести и кратки и бебето се връщаше назад, Дяволов просто си плъзна ръката, не мога да го обясня, нито ме е боляло, нито ми е скачал на корема, нито нищо, просто каза, че ще се наложи да ми помогне и стана за секунди Simple Smile

# 266
Момичета, мисля че някой беше казал, че гадене и повръщане са се завърнали с нова сила или съм чела друга тема. При мен от известно време се случва да повръщам или да ми се гади от разни храни. Да се притеснявам ли и дали трябва да се консултирам с АГ?

# 267
Крема е мазен, но зависи какво разбираш под лепкав.
Избора на екип за нормално раждане нищо не ти гарантира. Наслушах се как една лекарка крещеше на пациентката си първо защо я викат като няма 10см разкритие, така трябвало да седи и да я чака, после какво се лигавела, че я боляло, нали искала да ражда нормално време и било вече да ражда не знам си коя система и слагали вече, а тя още се мотала. Накрая се молеше за секцио, онази и вика нали ще раждаш нормално за това сме се разбрали, айде раждай. Накрая момичето припадна от болка, онази пак крещя. И началника на отделението се намеси и я вкара за спешно секцио като изгони и лекарката. Той скандала беше станал още преди да припадне, беше събота и от отделението му се обадиха, че има проблем с избора на екип. Явно и административни пречки е имало, защото последно го чух да крещи на някого, че не го интересува и ще се занимава с административни пречки и бюрокрация като свърши секциото и се увери, че всичко е наред и че тази лекарка повече няма да изражда в неговото отделение. Има лекари, който не са към екипа на дадено отделение, но израждат в него, тази беше такава. Накрая всичко приключи благополучно, но майката беше измъчена, а бебенцето беше на терапия, защото беше седяло много без околоплодни води.

С баткото ми сложиха две системи с окситоцин и една контракция не получих, доктора се смя, че повечето след две раждат, а не го питат какво трябва да усетя. Направо се беше хванал за главата. Честно казано благодарна съм му, че не ме мъчи, а реши да мине направо към секцио, защото накрая сигурно пак със секцио щях да преключа. Той беше и високо горе и въпреки, че беше секцио се наложи и двамата лекари да ми натиснат корема отгоре, за да може доктора да го хване. Папазов се смя, че детето явно упорито не иска да се ражда и това е.  След секциото като идва да ме види как съм и дали ме боли където ме натиснаха вика: аз с операция не мога да го убедя да излезе, пък се канех нормално да го мъча, явно ще ти е доста твърдоглав. Ами такъв ми е, кротък е, но е твърдоглав.

# 268
Аз за това този път избрах и частна клиника, не държавна болница с избор на екип. Ще видим дали има разлика... Simple Smile

# 269
Bolibon баш лепкав ,все едно лвпкав гланц за устни , от който ти залепва косата като има вятър и не се мие само с вода.Ето такъв е

Кренвирши съм яла не веднъж , даже тази вечер точно това ще ям.Гледам да са варени или печени , но се е случвало и сурови да ям , както и колбаси.Повече се пазех първите месеци.
В количката ще съм с чаршафчета с ластик , а под тях ще пробвам с еднократна подложка .Ако се гърчи отдолу обаче ще си купя протектор.
Като споменахте ТСХ , моето сега е 0.72 и още не съм си запазила час за ендокринолог, започнах от 2.81 първите месеци.Чудя се дали е добре така тази стойност докато отида да чуя мнението на доктора, какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт