АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 102
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Ами аз още сэм в болницата. Имах контракции и съм на системи. Надявам се и утре последно и неделя да ме изпишат
Барбалена, нищо няма да му има на детето. Жилави са 😁.

M Lady, Toni, как сте?

Моите подготвителни стават все по-чести и с тази паднала тапа не знам още колко ще избутам. Заминаха ми плановете да мия прозорци и да изчистя по-основно. Сигурно ще поискам оферта от почистваща фирма, няма кой иначе.

# 331
Момичета днес съм в 34г.с вашите бебета шават ли много, моето вечер като легна мисля че спинка заедно с мен, сутрин вече като стана хапна пия кафе и се активизира, но все още нямам силните ритници за който повечето мами казват

# 332
Знаете ли какво е суеверието? ЗАщо бременна жена не трябва да ходи на погребенке, че не искам да чета в интернет..

# 333
Знаете ли какво е суеверието? ЗАщо бременна жена не трябва да ходи на погребенке, че не искам да чета в интернет..
Не знам за такова суеверие. Аз ходих на погребението на баба си. Знам, че на бременна жена не се слага траур и не трябва да се слага траур за да не се почерня и неродения живот, т.е. да не е труден живота му. На мен не ми сложиха траур, майка ми ме предупреди като казах, че ще отида и да не обличам черно, но и на ММ не сложиха траур, едната баба каза, че и на него не трябвало. Майка ми е ходила на погребението на свекъра ми малко преди аз да се родя и каза, че тогава свекърва й (баба ми дето почина) не е дала и на нея да и сложат траур и и е казала и тъмни дрехи да не слага.

# 334
Aries, то поверия много. Свеки ми пълнеше главата предния път. В различните краища на България са различни поверията. Всички са гадни, след като не ти се чете в нета, не мисля, че е удачно да ти ги казвам и тук. Това за почермения живот в смисъл на тежък е най доброто, което съм чувала. Ако вярваш в суеверия недей да ходиш. Ако вътрешено  смяташ, че трябва да отидеш направи го, без да си обременяваш излишно главата с други неща.

# 335
Неизвестна, ти във вас ли си? Реши ли при кой ще раждаш? Да вземеш да идеш на преглед ли?

Джой, надявам се, че сте добре Heart

Маноела не е писала отдавна Rolling Eyes Надявам се да е добре...

# 336
  • Бургас / Славейков
За погребението ,Ами и аз незнам какво се прави.Помня  че когато баща ми почина ,а аз бях бременна и преносвах ,че майка  ми сестра ми и брат ми ми казаха да не ходя на погребението ,за да не стане някоя беля в последния момент,както казах преносвах вече.И сега след 17.г.помня баща си жив ,а не в ковчег.Исках да отида ,но трябваше и да пътувам.Не носех черно.Майка   после свали на 9ден черното шалче и дойде на изписването на внучка си.Всеки кой както прецени.Това че не съм била на погребението не означава че не съм го обичала.

# 337
И при мен по време на бременността починаха 3ма близки,  баба ми каза, че не трябва да ходя на погребението и не само аз, а цялото семейство...  Не съм разпитвала какво е поверието, попринцип не вярвам много, но знаех, че ще се чувствам по добре психически, ако не отида, искам да помня близките си живи и щастливи, не в ковчег... , за мое успокоение, докато беше погребението на гробищата, аз отидох в църквата и запалих свещ за починалия ( така пропуснах, гледката на близките ми, които страдат), направи това от което ще се чувстваш по добре   ...

За погребението ,Ами и аз незнам какво се прави.Помня  че когато баща ми почина ,а аз бях бременна и преносвах ,че майка  ми сестра ми и брат ми ми казаха да не ходя на погребението ,за да не стане някоя беля в последния момент,както казах преносвах вече.И сега след 17.г.помня баща си жив ,а не в ковчег.Исках да отида ,но трябваше и да пътувам.Не носех черно.Майка   после свали на 9ден черното шалче и дойде на изписването на внучка си.Всеки кой както прецени.Това че не съм била на погребението не означава че не съм го обичала.

# 338
  • София
Барбалена, идея си нямам къде ще раждам. Така или иначе се следя в друг град и ще раждам без екип. Шегувам се с ММ, че като му дойде момента, просто да кара нанякъде, няма да ме върнат раждаща. Аз и баткото родих без екип в Шейново.

За движенията - моята пикла не спира, денем, нощем, доста е активна, ако сравнявам с баткото пък съвсем.

За помените и погребенията - правете, както го чувствате. Никой няма да ви се сърди.

# 339
Неизвестна, и ти като мен значи Grinning Макар че май към Майчин дом съм се засилила този път. Обаче продължавам да се чудя и дали да не е при Имир в Шейново. Май това са ми намеренията, но засега само в моята глава, с никой не съм си говорила още. А предвид, че е отпускарски сезон, като нищо да увисна без избор на екип.

И моя бебо много шава, бута, натиска...

Ние се връщаме от морето. Като се приберем ще ми е една идея по-спокойно.

# 340
Барбалена, нищо ми няма 😁 чета си ви всеки ден просто не намирам с какво да се включа. 🤷♀
Аз съм в някакъв застой, нищо не правя почти, имам на 99% вече всичко купено. Просто чакам да дойде време да започна да пера, гладя и оправям багаж за родилното.
Бях на преглед и първи тонове онзи ден, по-точно онази вечер, беше доста смешно преживяване. С доктора се разбираме - в сряда в 8ч в болницата. Всеки нормален човек би си помислил 8ч сутринта, нали така? Уговарям ММ, че ще станем по-рано, ще ме закара и ще ме остави, за да не чака там. Тръгваме ние в 7:30ч сутринта към Шейново (тези от София знаете трафика в този час) и след 30мин път, който попринцип ни е 10мин, стигам в болницата, звъня на доктора, че съм пред кабинета и той - “Амаа, как така аз не съм там нали се разбрахме за 8 вечерта?”. Хайде обратно в трафика още 30мин 😁 Все пак вечерта в 8 отидох за преглед, нямаше пукнат човек в това спешно, не знам като дойде раждаща жена след колко време се появява някой, за да я приеме 🤷♀ Дано е бил единичен случай. Изчаках си чакането там токато дойде док и докато запишем тоновете, през това време си говорих с една акушерка супер цапната в устата и много и се смях 😁 И докато аз бях вързана на тонове се появиха още 4 бременни - 2 раждащи, 2 нераждащи и още 1 момиче та чаках до 10ч ред, защото ехограф има в 1 кабинет 🙄 В крайна сметка всичко си е наред с малката шушулка, няма намерение да излиза изобщо, напречно предлежание беше, плацента 1-ва степен, върви с 1 седмица назад 2200 в 34+3. Док каза, че от напречно много често се завъртат седалищно, но ако се завърти и остане седалищно няма проблем пак да родя нормално - той изражда и седалищно. Та така, това е от мен. Радвам се за всички ви с добри новини, стискам палци на малките геройчета възможно най-скоро да са при мама и татко вкъщи, а на тези с проблеми по-бързичко да се задържат нещата и да си дочакаме всички поне до 36-37!

# 341
Момичета, вече се чувствам доста тежка макар че качих 9кг до тук. Постоянно се задъхвам и гледам да ходя бавно... За хемороидите какво ли не тествах нищо не работи, лекарката каза, че е от тежестта вече...

# 342
  • София
И аз съм със задух, а като ми се случи да излезна в топлото и съм като пребита. Преди малко ходихме с детето до магазина, който ми е на 200метра и спирах по средата на пътя и в двете посоки да почивам. Вкъщи ми е по-рядко. Хемороиди и аз си имам, но засега не ми създават проблеми. От диаспорала и протеина съм редовна до тоалетната, а като не са възпалени и не ме боли. Страх ме е обаче след раждането какво ще се случи от напъните. Момичетата с по две нормални раждания, имахте ли проблеми с хемороиди?

# 343
Момичета,нещо за нисък хемоглобин?
95 ми е.Пиех желязо,но го спрях,мислех че ми е добре защото имам много енергия но явно не е така.

# 344
Моят хемоглобин беше 90, пия феро фолгамма 3х1, комбинирани витамини Витамам (защото има витамин Б), започнах да ям повече месо и хемоглобина ми се вдигна на 119 за месец, не знам дали има общо но започнах и протеини биогейм в този месец.

Момичета,нещо за нисък хемоглобин?
95 ми е.Пиех желязо,но го спрях,мислех че ми е добре защото имам много енергия но явно не е така.

Общи условия

Активация на акаунт