АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 090
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Момичета,нещо за нисък хемоглобин?
95 ми е.Пиех желязо,но го спрях,мислех че ми е добре защото имам много енергия но явно не е така.
За да се вдигне хемоглобина трябва да видиш къде ти е недостига. Изследвай желязо,ЖСК и Вит В12 за да видиш те как са и тогава ще може да се назначи адекватна терапия.
Аз съм същата с Диаспорала и аз имам хемероиди,но за сега положението е търпимо. Гледам след всяко ходене да се мия с по-хладка вода. Много зачестиха подготвителните контракции и при мен. Страхме е пак бъбреците да не ме хванат. Не мога да спя,поне ако можеше като лежа да е на една страна щеше да е ОК,но уви. Мисля че няма да издържа още дълго,а времето минава ужасно бавно😢

# 346
Привет дами, извинявам се ако сте коментирали вече темата но сси харесах едни летен тюрбан за изписването - та да за мнение дали е подходящ ? [/img]

https://turbanbabygirl.com/product/%d1%82%d1%8e%d1%80%d0%b1%d0%b … bb%d0%ba%d0%b0-2/

# 347
Какъв протеин е добре да си взема? Не знаех, че помага.

# 348
  • София
Здравейте момичета, напоследък ММ наистина много ме дразни и аз каквато сега съм емоционална и стресирана просто едвам издържам. Чудя се как не съм родила вече прежедвременно. Казах му, че ако продължава същия дух го пращам вкъщи в чужбина и мисля че поне сега са по-окей нещата. Не се бях мерила на кантар дълго време защото се чуствам като слон, но излиза че съм същите кг от преди 3-4 месеца.. тоест само +5 от началото на бременността. Което малко ме успокоява, но малко ме и притеснява защото бебето е вече 2кг а тогава беше малко (тоест реално съм свалила някакви нетно докато бебето расте). Просто се надявам да получава всички витамини и т.н., които му трябват да расте. Но то явно си расте така или иначе, така че май просто излиза че няма да кача толкова с тази бременност. На мен терминът ми е 15 август, така че имам доста малко време до изписване на болничния (тъй като съм студентка но и помагам на баба ми със счетоводство в нейната компания). Ще го взема на 4ти, а той излиза на първи.

# 349
Здравейте момичета, напоследък ММ наистина много ме дразни и аз каквато сега съм емоционална и стресирана просто едвам издържам. Чудя се как не съм родила вече прежедвременно. Казах му, че ако продължава същия дух го пращам вкъщи в чужбина и мисля че поне сега са по-окей нещата. Не се бях мерила на кантар дълго време защото се чуствам като слон, но излиза че съм същите кг от преди 3-4 месеца.. тоест само +5 от началото на бременността. Което малко ме успокоява, но малко ме и притеснява защото бебето е вече 2кг а тогава беше малко (тоест реално съм свалила някакви нетно докато бебето расте). Просто се надявам да получава всички витамини и т.н., които му трябват да расте. Но то явно си расте така или иначе, така че май просто излиза че няма да кача толкова с тази бременност. На мен терминът ми е 15 август, така че имам доста малко време до изписване на болничния (тъй като съм студентка но и помагам на баба ми със счетоводство в нейната компания). Ще го взема на 4ти, а той излиза на първи.
ММ ми е единствената упора и само той не ме дразни от всички и всичко 😅

# 350
Мен само кучето не ме дразни.
Султри, за килограмите, бебето ще си вземе неговото, ти гледай да се храниш пълноценно, да не е за сметка на твоето здраве. А качването на кг при всяка от нас е индивидуално.
Прашинке, аз също съм с хемороиди от тежестта на бебето. Като не са възпалени се търпи. Мажа или слагам свещички често, но не всяка вечер. Знам че в Бг използват нещо ветеринарно ефективно, но мисля че и да помогне временно, ще е за няколко дни, понеже бебето си тежи в корема. След раждането ще пострадаме малко, но все ще минат.
От два дена нещо не се чувствам в час, спя доста но се чувствам недоспала, краката са ми като гумени. Чудя се дали да не си дам истинска почивка и да полежа няколко дена без да върша кой знае какво и без да ходя на разходки.

# 351
Проблема с хемороидите си го реших за ден и половина като налагах на мястото тампон за почистване на грим напоен в капки за нос. Но предварително си бях проверила, че в умерени количества ксилометазолинът не влиае на плодът.
Преди това бях изпробвала всичко друго позволено от аптеката, с минимален и временен еефект.
Обаче капките за нос само външно, както и миене по няколко пъти на ден понеже освен подути при мин бяха и възпалени.

# 352
  • Велико Търново
И аз съм като малка прашинка , ако не беше ММ, едва ли щях да успея да мина през цялата бременност без да си загубя акъла от притеснения. Иначе всички други страшно много дразнят, най- много тези които все още ми приказват, за къде сме бързали с покупките (за един глупав прах за пране), че аз няма да пера когато ми се роди детето. А и откакто доктора ми каза да лежа че поне да вляза в 9 месец, не виждам с какво толкова бързам, като не сме почти до никъде, а и това че нищо не мога да пипна ме натоварва още повече че няма да сме готови на време.
И вчера котката вече прекали 😄 , голямо хвърляне да ме дере, и на мен вече ми писна и я хвърлих няколко пъти (не че се спря, докато не излязох от стаята), но днес сме сами и никаква не идва при мен, спи цял ден в другата стая.

Ако някой е имал проблеми с котката си или знае какво мога да направя, че да се спре, споделете. Уж всичко започва на игра и с любов, леко ме хапва и изведнъж ми се нахвърля и почва да ме дере със задни лапи.

# 353
Маноела, радвам се да те видя, и аз си мислех за теб тези дни.

Аз днес бях на преглед при доктора, при когото искам да раждам и той потвърди, че вместо за края на август, трябва да се готвя за началото... когато той ще е в отпуск. Утре трябва да вляза в 31г.с. по термин, а бебо е 1840гр и отговаря на 33-34 седмица, единият показател даже е 35+...

Не можа да ме насочи и към друг доктор. Единствено знам в коя болница искам (Окръжна - Варна). Обърках се съвсем с тези разминавания и всичко ми изглежда твърде скоро... не сме готови нито финансово, нито с покупки, а най-малко психически...

# 354
Странна котка. Аз имам 6 и никога нямам надиране от котка. Предполагам, че ѝ липсва активност. Вземете ѝ някаква играчка, за да се занимава или от онези мишки да играете с нея.

# 355
Маноела, радвам се да те видя, и аз си мислех за теб тези дни.

Аз днес бях на преглед при доктора, при когото искам да раждам и той потвърди, че вместо за края на август, трябва да се готвя за началото... когато той ще е в отпуск. Утре трябва да вляза в 31г.с. по термин, а бебо е 1840гр и отговаря на 33-34 седмица, единият показател даже е 35+...

Не можа да ме насочи и към друг доктор. Единствено знам в коя болница искам (Окръжна - Варна). Обърках се съвсем с тези разминавания и всичко ми изглежда твърде скоро... не сме готови нито финансово, нито с покупки, а най-малко психически...
Към кой доктор се беше насочила. Доколкото знам в Окръжна всички са добри, аз лично съм с особенно мнение за един от тях. Много го хвалят, сигурно е много добър, но за мен да си насрочиш две планови секцио след като си бил през деня на кабинет и след това нощна смяна в родилно, извинявам се, но е безотговорно. Колкото и да е рутинна операция все пак е операция. А беше тежка нощна смяна. Знам, че не е гаранция и да не е бил нощна смяна, но все пак.

# 356
И аз затова не искам при въпросния, bolibon. Ще ти пиша на лични.

# 357
  • Велико Търново
Странна котка. Аз имам 6 и никога нямам надиране от котка. Предполагам, че ѝ липсва активност. Вземете ѝ някаква играчка, за да се занимава или от онези мишки да играете с нея.

Има много играчки, две от които са и любими и не ги оставя, понякога си мисля че ревнува ММ от мен. Понеже двамата са постоянно заедно от както я взехме на 40 дена, по време на пандемията си работеше от вкъщи.

# 358
Ние с ММ сме 24/7 заедно и съответно той е и човекът,който ме дразни и на когото си го изкарвам и този, който ме успокоява 😃😃 ежедневно общувам само с него и с майка ми по телефона, ограничила съм си контактите до минимум и така се чувствам най-добре.
Пламинго, напълно те разбирам за нетактичните изказвания "ау не е ли много рано за количка,ние сглобихме кошарата като бях в болницата", "ние пък не крихме изобщо, че чакаме бебе,дори в началото и името си казвахме,не сме го крили", "аз като бях бременна еди-си-какво" и всякакви подобни неуместни и не на място реплики...

# 359
Дойдохме си на село. Чакам мм да ми върже водоструйката и да ми извади количката и ще я пера. После ще прегледам малко дрешки. Купих си от магазина памперси Pufis  1ца малък пакет и 2ка голям. Тук без промоция са си супер цените.
После мисля малко дрешки да прегледам. Да видя от каката ще взема ли нещо, че тя като декемврийче ще има бодита с дълъг ръкав и евентуално клинчета, жилетки и нещо др горно.
Утре сме на кръщене и се завръщам и повече никакви пътувания до раждането, то и сега ми беше мн дискомфортно, а е само час път.

Общи условия

Активация на акаунт