АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 017
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
И моето момиче 32ра седм. беше 2,100…та и аз мисля защо е толкова голяма. Правих теста с глюкозата миналата седмица, всичко е наред. Порастнала е по друга причина 😁! В семейството няма големи бебета и аз и таткото сме родени малко над 3кг, а и не сме едри и високи хора.
Дано не стане 4-5кг , че знам как ще излезе..много го мисля напоследък.

Мен  вчера вечерта като ме почнаха едни контракции, та снощи посетих спешното. Правиха ми запис на тонове, засякоха се няколко нерегулярни и според лекарите не са силни. И ме пратиха вкъщи с още магнезий и нош-па(еднократно) и ако не отшумят да се върна за прием в отделението. Казаха ми, че вече такъв тип стягания са нормални , стига да не са много на често през деня. А моите бяха през 5-10мин и продължаваха 30-60сек.
Днес предимно лежа и съм добре. Напрягам се, притеснявам се да не се роди по-рано..не знам какво да очаквам, кое е нормално и кое не, сигурно всички “първескини” сме така.

# 406
Момичета АГ ще ги види в понеделник. Според вас как са ?

# 407
Идеални ми се виждат, не бих се притеснявала с такива резултати.

# 408
Момичета до коя стойност се смята кръвното за нормално. На последната ЖК доктора ми го измери 125 на 80.Каза да го следя,следователно започнах да го следя. Вчера единия път бе 123 на 60,днес сега е 121 на 60. Притеснявам се никога не съм вдигала кръвно,а и с първата бременост съм нямала проблем🤔

# 409
Според мен след 130 на 90.

# 410
Моя АГ ми каза да си меря кръвното един път в седмицата,задължително преди това 10 мин. тялото да е в покой.Ако имам нас 140 каза да му се обадя веднага.

# 411
  • Велико Търново
Също много зависи с какво кръвно сте били преди това. Аз цял живот съм била с 90/60 , а сега е 120/70 ; 130/80. Според моят АГ е високо за мен и пия допегит, като и пулса ми е от 90 до 110-120.

# 412
Над 140 се води високо, но като ходих на кардиолог, тя ми каза да го засичам сутрин и вечер и ако го вдигна над 130 да отида да ми сложи нещо (не помня какво), което да го измерва през нощта.
АГ каза да внимавам какво ям - без сол, нетлъсти меса, да ям извара. Бях започнала да го вдигам 120-125 и може би с хранителен режим влезе в граници 100 -110.

# 413
Според СЗО до 140/90 кръвното налягане е нормално, но говорим не за бременни жени. Ако си била с нормално кръвно 90/60 или 100/60 за мен не е нормално да вдигаш повече от 120/70.

# 414
Момичета , с тези гъби секцио ли ще раждате  ? Някой спомена , че е възможно да се предадат на детето , но аз знам и че при наличие на инфекция , и нормално раждане се получават много мусколни разкъсвания .

# 415
Здравейте, мооля да ме добавите с термин 05.08, момиченце Gift Heart

Следя вашата и юлската тема с голям интерес!
Чакам второ дете, каката е на 13 години.
За момента нещата се развиват за нормално раждане, избрала съм МД София без избор на екип.

# 416
Аз нямам гъби, а повече лактобацили. Следящият ми лекар, каза че в 36та седмица пак ще вземе секрет и ако пак е така ще ги “лекуваме” и тях.
Има как да се излекуват и гъбите…не вярвам, че заради тях ще се избере секцио още от сега.

За майките от София, знам че някои от вас ще раждате във Вита. Може ли да споделите дали сте обсъждали нещо с вашите лекари вече. Може и  на лични да пишете.

# 417
Joy Joy как сте? Скоро не си писала.

# 418
Момичета , с тези гъби секцио ли ще раждате  ? Някой спомена , че е възможно да се предадат на детето , но аз знам и че при наличие на инфекция , и нормално раждане се получават много мусколни разкъсвания .

Да, аз го бях писала. Предавали се върху кожата на бебето и се налага лечение. А относно това дали стават мускулни разкъсвания при самото раждане заради инфекцията не знам. Не знам и как процедират ако преди раждането все още ги има. Явно това трябва да се проследява от гинекологът и да се вземат мерки навреме.

# 419
  • София
Ще си потърся епикризата от раждането на сина ми, но знам, че при влизането в болницата мисля, че точно кандида албиканс имах. Въпреки, че в началото на девети месец ме взимаха микробиология и беше чиста, но той е преносен и за един месец явно бях прихванала нещо.
Родих нормално, но детето беше 5 дни на антибиотик, защото водите ми бяха зелени, ЦРП му беше гранично (неговото беше 3 при граница тогава в Шейново 3) и имаше ниски нещо си, май тромбоцити или неутрофили, вече не помня. Не знам дали беше от зелените води, от това, че съм била с гъби или защото имах и левкоцити в урината, които цяла бременност следящата игнорираше. По кожата иначе нищо не е имал, никога не му е била чувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт