АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 080
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Дано са издържи колкото се може повече и да се срещне с детенце скоро 🙏🏻 Прабаба ми едно време ходеше на прегледи , но на никого не беше казала какво й има и като почина разбрахме , че е от рак на б. дробове … не искаше да се мъчи , да се бори …

Виждам, че доста от нас ни е прихванало безсънието 😂.

Така.. освен че ММ както казах изключително ми лази по нервите и съм на път да го изгоня - баба ми умира от рак на гърдата. Имала е тумор 12г и не се и прегледала, пълно безхаберие. 10см е и лимфните възели в и около гърдата също са се надули станали ракови. Тоест тя е минимум 3та (предпоследна) фаза, най-вероятно 4та. Така са ме хванали сега контракциите, ще трябва май да тичам пак до АГ Expressionless.

# 391
Здравейте момичета!
Sultry много неприятно, че баба ти има този здравословен проблем - мъжа как да е, ще се изтърпите, но горката женичка , а и ти сега всичко изживяваш.
Излязоха ми гъбички и ниско желязо. За желязото приемам таблетки, но тези гъбички вече седмица и не минават. Сега се наложи втори курс на лечение за осем дни, но сърбежът продължава( там са си). Има ли някой с подобен опит? Учудена съм, че излязоха толкова упорити. Сега ми е трети ден от второто лекарство, което трябва да използвам, но мислех, че поне за три дни ще има подобрение някакво...влизам в девети месец и ми се иска да се стопира този проблем отрано.

Аз съм редовно с гъби. Дали умерено количество или масово все ги имам. При мен няма сърбеж или някакво обилно течение,а някакво оскъдно,но го има. Минах през нз колко вагинални таблетки. Сега последно снощи сложих Макмирор от болницата ми го предписаха превантивно защото ми слагаха венозно антибиотик. Иначе съм слагала Клатромазол глобули,Гино певарил два пъти едни други с Ф бяха и сега Макмирор. От 15,16 седмица съм така. Хубаво е да се ограничи сладкото и тестяните изделия за да има ефект ☺

# 392
  • София
И аз съм все с гъби, влача кандида албиканс, уж минат и след месец са пак налични. Последният път слагах две опаковки полижинакс, обаче сега пак имам проблем и ще ходя за секрет. Аз нямам събреж също, единствено течение ме мъчи и то не е някакво обилно. Приемах дори и пробиотик през устата за гъбите, сладко така или иначе не ям много, обаче няма отърване.

# 393
И аз съм все с нещо или гъби и стрептококи, имам чувството,че ги редувам.
Чиста микробиология от както съм бременна не съм виждала.
4 пъти слагам глобули, 2 антибиотик.

Да се похваля,вчера мина и последната ми фетална. 30 +3 бебчо е 1900 грама и всичко му е наред 🤗🙏🥳
И шийка 22мм. Док продължава да се дърпа от утрогестана и не ми дава да слагам.
Ако знае,че тайно си слагах предният месец 15 дена ще му стане лошо 🤣

# 394
Ами аз си имам сърбеж, но не и течение. Не съм имала подобни проблеми. Преди мноооого години да, но за три дни лечение и са минавали. Било е еднократно. Може би има значение какви са самите гъби.
А доколкото разбрах при нормално раждане могат да се предадат върху кожата на детето и да се наложи лечение. Това ме притеснява повече.

# 395
Момичета, само да кажа, че вчера си сложих 2 тампончета с ксилометазолин на хемороидите и наистина много ОБЛЕКЧАВА! Не очаквах, днес продължавам с пълна сила!

# 396
И аз съм с постоянна хрема. Не знам дали е от алергията, по всяка вероятност да, или нормалната хрема за бремеността, според докторката най-вече в третия триместър се появявала, но може и цяла бременост да си я влачиш. Но не вземам никакви мерки, аз спрейове за нос с ксилометазолин не мога да ползвам, поли ме глава от тях. Пръскам ако случайно видя зор сребърна вода или морска вода. Имах един Фитоналал, който става за бременни и кърмачки, но го изхвърлих, защото му беше изтекъл срока на годност. Беше с етерични масла и много добре действаше. Като бях бременна с второто баткото се беше разболял и докторката нарочно му изписа него и каза, че ако ме зарази мога да си пръскам и аз. Това е едно от малкото лекарства, да не кажа единственото, на което на упътването съм виждала да пише подходящо при бременност и кърмене. Но аз като цяло не обичам да си пръскам нищо е носа.
А аз да си похваля малкото дете днес е спала до 9.30ч, в 2ч нещо се тръшкаше и будувахме малко, но после си се наспахме. Явно тук се изморява повече, защото е заспала в 22.30ч, аз я прибрах в 21.30 от пътя. Чак като се събудихме толкова късно реших, че нещо телефона ми не е добре. Но как ще я преспя на обяд ми е странно. Сега съм я изритала пак да играе навън с баткото, но в двора, че баба ги надзирава, а тя вече е трудно подвижна, но то няма и какво да направят в двора. Могат и сами да си се гледат, ама така и бабата се чувства полезна.

# 397
Аз вчера бях по каса на преглед в 30г.с , измери го 1.400кг, като ви чета имам чувството,че изостава. Каза ми,че се развива добре иначе..

# 398
  • Велико Търново
Аз вчера бях по каса на преглед в 30г.с , измери го 1.400кг, като ви чета имам чувството,че изостава. Каза ми,че се развива добре иначе..

Моята в 32 г.с. я измериха 1500гр.
Мисля че добре си върви, не се притеснявай. Аз и не очаквам да родя голямо дете, и двамата с ММ сме се родили между 2,500 - 3 кг.

# 399
  • София
Ох направо ви завиждам, на мен ми тежи много и в 32с вече си е 2кг, а 30с беше 1.5кг. Сега влезнах 33с и гледайки корема ми пак много е пораснало.. надявам се само да не родя някое 4-килограмово бебе. Не знам как ще го изродя Joy

# 400
Султри, за съжаление много от възрастните и не чак толкова възрастни хора са така. Не ходят на лекар да не им кажат нещо лошо. Аз за тази бременност получих такова количество лоши новини и трагедии, че не знам как нямам контракции или други усложнения. Имах период просто исках да вия от безсилие, че живея в този свят. Иначе ММ няма да го гоня, но чувствам, че ще яде бой скоро.

Анчо, на теб направиха ли ти микробиология? Това звучи повече като вагинит или как се казваше това състояние, но и аз съм го имала - сухост и сърбеж. Знам че си в Германия, не знам как процедират при вас.

Биболин, има един ренит, който се отключва при бременност и знам, че е много гадно, моя позната го влачи цяла бременност.

Хоуп, не може всички бебета да са по калъп еднакви, едни се раждат 2.800, други и по 5 кила. Реално качват най-много последните 2 месеца.

Аз не знам какво беше това чудо вчера, но лежах цял ден и гледах анимационни филмчета. Нямах сили за нищо, едвам си направих за ядене. И спах днес до обяд като мъртва. Мислих 3 дни да си дам почивка, ама се отказвам и ще ида да пия кафе и ям сладолед в парка с кучето. В понеделник съм на ЖК, предполагам ще ми вземе кръв и ще каже, ако някой показател ми е занижен.

# 401
  • Велико Търново
То не е много за завиждане 😃, че както я измериха два пъти едни и същи килограми през две седмици, сега само се чудя наддавали, не наддавали. Но ми тежи все повече, едвам вече вървя, ставам, обръщам се , така че се надявам че си наддава добре.

# 402
Червенокоса, изяж един сладолед и заради мен. Аз вече трета седмица след Корона нямам вкус и мирис. Ще водим малката днес да яде, но аз ще бъда само наблюдател Confounded
Да, правиха ми микробиология. Аз нямам сухота, но сърбежът особено вечер...пък и е горещо тук тези дни и това може би допълнително усложнява.
Не знам вие вашите мъже, но аз очаквам моят да ме изгони всеки момент Stuck Out Tongue Winking Eye

# 403
За сърбежа можеш да се измиваш външно с вода със сода или смрадлика, няма да те излекува, но ще си по добре, ще спре сърбежа, може да питаш лекаря, дали е безвредна смрадликата за всеки случай.

Червенокоса, изяж един сладолед и заради мен. Аз вече трета седмица след Корона нямам вкус и мирис. Ще водим малката днес да яде, но аз ще бъда само наблюдател Confounded
Да, правиха ми микробиология. Аз нямам сухота, но сърбежът особено вечер...пък и е горещо тук тези дни и това може би допълнително усложнява.
Не знам вие вашите мъже, но аз очаквам моят да ме изгони всеки момент Stuck Out Tongue Winking Eye

# 404
Гинексид прави чудеса със сърбежа. На мен ми е любима лятото, особенно пък ако съм и в цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт