АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 087
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Велико Търново
Мене много ме притеснява да не започне и на малката да скача, че колкото и да не искам ще трябва да се разделим с нея. Иначе винаги ми е скачала, не всеки ден, рядко се случва, но когато го направи си е качествено. Вече съм напълно сигурна, че ревнува ММ, иска неговото внимание да е само за нея. Днес цял ден бяхме сами и нищо не ми е правила, но прибрали се ММ тя пак ми се хвърли. Вчера се скарахме с него, казах му че тя от мен няма респект, така че да вземе някакво мерки, днес и се скара и тя се скри. Иначе през останалото време е голяма душица 🤣. Тя е нашето талисманче и не искаме да се разделяме с нея, взехме я след първия неуспешен ин витро опит и някакси минахме по- леко през този период, с втория опит нещата се получиха. Надявам се да станат приятелки с бебка, че ще ни бъде много мъчно.

# 376
Аз също мисля, че ревнува котката, ако до сега не е правила така. Нашата спря да спи при мен вече цели 2 месеца. Изобщо не идва в спалнтя през нощта, а ми липсва да усещам пухкавата ѝ козинка по краката ми. Според ММ това не било толкова лошо като вариант при нас понеже и за нея ще е по малко стрес ако си има свое си място на спокойствие в друга стая. Бебешките неща също изобщо не ги отразява освен да отиде да ги подуши докато са още нови.
Може би повече играчки и игра с въдички ще я разсея и измори задасе прекъсне това с нападането на краката. Незнам дали щесе получи, но може да се опита поне. Аз редовно се правя на маймуна за дазабавлявам котката, а какъв ли цирк щесме и с малко дете...😊

# 377
Оле мамита,решихме ние да отидем на басейн в Златоград,не се усещаше на мирис ама някакъв силен препарат са сложили,че смъркане и кашлици веднага и каката не може да си отвори очите от болка,да не бяхме ходили,мн ме е яд.

# 378
Аз пия биогейм- ягодата, най ми харесва, не знам дали от него се вдигна хемоглобина, но е факт, че този месец, в който го почнах хемоглобина ми се вдигна на 119, а от 3ти месец пия желязо и комбинирани витамини и хемоглобина, не ми е бил повече от 102, та е възможно да е от него...

Plamingo :
Май няма какво да направиш с котката и на майка ми е същата, много напада, мъжка ли е твоята?
 И кастрирана ли е?

С капките за нос ме стреснахте, аз си пръскам детски назик от два месеца (след ковид, повече не ми се отпуши носа) в него има тази съставка, питах няколко лекари, може ли да си пръскам с него и те ми казаха, че няма проблем... Flushed
Какъв протеин е добре да си взема? Не знаех, че помага.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 23:28 от Lizi:) :)

# 379
  • Асеновград

Ще има намаление, за тези от вас на които им остават разни покупки като мен. ☺

# 380
Пламинго, не се притеснявай, животните разбират много повече от колкото ние си представяме. Като се появи бебето ще разбере по миризмата, че е ваше и ще го обича. Давай и да го помирише още като се приберете (под наблюдение естествено), не го крий или изолирай. Винимавай само като плаче да не те нападне теб 😂 моето куче се хвърли (без да хапе просто се изправи) на познат, понеже той не даваше на детето (3/4г) да пипне кучето и детето започна да пищи. Веднъж стоеше пред едно дете, което се тръшкаше и пищеше  и не даваше на майка му да го приближи. Имам много подобни истоии. Аз се старая да я отучавам от такива навици, ама тя е доста сложен случай.
Лизи, внимавай че ксилометазолина и повечето капуи ща нос водят до зависимост (в носа като се прилага, за дупето нямам наблюдения). Свекърва ми без капки не може да живее вече години. Обясняваме и че трябва да се помъчи да спре тази зависимост, но тя си знае нейната. Точно като наркоман е с капките. Виждала съм и други подобни случаи.
Орехче, и мен ме дразнят много такива майки, които вечно знаят по-добре от теб как ще родиш или ще си гледаш детето, нищо че те не са някакъв пример. Като ми каже някой «ти ще видиш като родиш…» все едно ме кълне 😂 Последно време даже не им вдигаим телефона на подобни кукумявки, включително мои роднини такива.

# 381
Аз пия биогейм- ягодата, най ми харесва, не знам дали от него се вдигна хемоглобина, но е факт, че този месец, в който го почнах хемоглобина ми се вдигна на 119, а от 3ти месец пия желязо и комбинирани витамини и хемоглобина, не ми е бил повече от 102, та е възможно да е от него...

Plamingo :
Май няма какво да направиш с котката и на майка ми е същата, много напада, мъжка ли е твоята?
 И кастрирана ли е?

С капките за нос ме стреснахте, аз си пръскам детски назик от два месеца (след ковид, повече не ми се отпуши носа) в него има тази съставка, питах няколко лекари, може ли да си пръскам с него и те ми казаха, че няма проблем... Flushed
Какъв протеин е добре да си взема? Не знаех, че помага.
С ксилометазолин шега не бива- ако си пръскате повече от месец сте пристрастени! Аз бях така половин година и едва се откъснах, особено се обостри и през бременността. Каквото и да казват лекарите, ксилометазолин в много държави е абсолютно забранен за свободна продажба!
А за дупето аз ще го тествам защото там едва ли ще придобия пристрастяване 😅

# 382
Момичета, уточнила съм, че става въпрос за два дни употреба..не за месец или повече. В крайна сметка всеки може да си прочете какво му е действието е да прецени в момент на нужда дали да изпробва или не. При мен проработи.  И да употребата му по предназначение води до зависимост, за това навсякъде предупреждават повече от седмица да не се използва.
За запушен нос си имам също алтернатива, преварена вода с много разтворена морска сол. Така полученият разтвор го смръквам в запушената ноздра с напоена клечка за ухо. Но с капкомер ще се получи дори по добре. Ужасно е неприятно и щипе на лигавицата, но отпушва носът. Както и не води до привикване.
Обаче си трябва упоритост понеже може и да отнеме повече пъти да се сложи от солената вода докато се отпуши носът. И преди да съм стреснала някого, клечката за уши не се вкарва на дълбоко в носът за да се самонараним все пак по невнимание. Просто от напоената клечка се вдишва силно соленият рартвор, така че да достигне до набъбналите капилярчета на лигавицата.

# 383
  • Велико Търново
Женска е проклетницата 😄, тя за това иска цялото внимание на мъжо. Кастрирахме я като беше на 6-7 месеца, сега в на година и почти три месеца.
И аз много се надявам да разбере, когато се появи бебето. Иначе не мисля да я ограничавам напълно, ще и дадем да я подуши, дори всичко което сме купили сме и дали да се запознае с новите неща, че да не и е всичко ново. Абе надявам се да се кротне с времето.

# 384
  • София
За протеина - аз приемам Прегнако, преди това Биогейм. Първият го водят единственият за бременни, като е и телешки. Не съм сравнявала състава обаче.

И аз знам, че не е ок ксилометазолин, обаче във втори триместър си пръсках по веднъж на ден като бях много болна. Тоест нощно време де, но все пак. Мисля си, че ако нещо е в нормални граници за кратък период не е толкова проблем. Ето, аз бях в болница на два антибиотика, в листовката и на двата пише, че не са ок за бременни, но ползите бяха повече от рисковете.

За хемоглобина - тъкмо мислех да ви се похваля, че моят за месец от 85 вече е 122. Изненадана съм до крайна степен 🤣. Освен вливанията, пиех Малтофер 2х1т и се старая да хапвам повече храни, богати на желязо. С баткото си спомням, че пиех феро фолгама и ми го вдигна с 20-30 единици за месец.

За котето нищо не мога да коментирам, но стискам палци да се нормализират нещата.

Отчетох се на среднощното будуване. 🤣

# 385
  • Велико Търново
И аз будувам, не защото не ми се спи, а защото малката не се спира и отделно ММ хърка като змей тази нощ Sob Днеска имам чувството че не се е спирала. Стана ли за повече от 5 минути започва да ме боли, така че ще слушам АГ и ще лежа.

# 386
Бисквитке, коментарите за пристасияването бяха за носа. Не ми се вярва дупето да се пристрасти, или няколко капки да навредят на бебето. Аз бих гг пробвала също, ако си намеря ксилометазолин без ментови добавки, че да няма неочаквани емоции 😂

# 387
Здравейте, и аз съм от будуващите, каката се разболя и вдигна 39 преди час и ще я следя сега 😿😿😿
По повод котката, майка ми е разказвала,че като е била бременна с мен са имали котка и тя изведнъж с напредване на бременността започнала постоянно да съска срещу нея и да се държи агресивно и са я махнали, може би наистина усещат 😖😖😖

# 388
  • София
Виждам, че доста от нас ни е прихванало безсънието 😂.

Така.. освен че ММ както казах изключително ми лази по нервите и съм на път да го изгоня - баба ми умира от рак на гърдата. Имала е тумор 12г и не се и прегледала, пълно безхаберие. 10см е и лимфните възели в и около гърдата също са се надули станали ракови. Тоест тя е минимум 3та (предпоследна) фаза, най-вероятно 4та. Така са ме хванали сега контракциите, ще трябва май да тичам пак до АГ Expressionless.

# 389
Здравейте момичета!
Sultry много неприятно, че баба ти има този здравословен проблем - мъжа как да е, ще се изтърпите, но горката женичка , а и ти сега всичко изживяваш.
Излязоха ми гъбички и ниско желязо. За желязото приемам таблетки, но тези гъбички вече седмица и не минават. Сега се наложи втори курс на лечение за осем дни, но сърбежът продължава( там са си). Има ли някой с подобен опит? Учудена съм, че излязоха толкова упорити. Сега ми е трети ден от второто лекарство, което трябва да използвам, но мислех, че поне за три дни ще има подобрение някакво...влизам в девети месец и ми се иска да се стопира този проблем отрано.

Общи условия

Активация на акаунт