АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 964
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Момичета , с тези гъби секцио ли ще раждате  ? Някой спомена , че е възможно да се предадат на детето , но аз знам и че при наличие на инфекция , и нормално раждане се получават много мусколни разкъсвания .
Аз ще съм секцио,защото първото ми раждане пак беше така. Утре правя пълни 34 седм и започвам броенето до 36(2седм),силно се надявам да я мина даже тази прословута 36 седм. АГ каза че ще слагам след 36 седм пак вагинални превантивно за седмица. Моя приятелка през цялата бременост беше с гъби. Постоянно я лекуваше,даже имаше Уреоплазма първом и роди нормално. Не знам колко шева е имала. Бебето се роди в 39 седм 3.860 и вече е на 2 годинки и нищо му няма. Нито при раждането се е заразил с каквото и да е. Но има доста случаи за преждевременно раждане от бактерии,за гъби и разкъсвания и прочие не съм чувала. Явно е въпрос на късмет☺

# 421
Не е заради кожата или разкъсвания, ами защото може да навлязат в дихателната система.

# 422
Момичета , с тези гъби секцио ли ще раждате  ? Някой спомена , че е възможно да се предадат на детето , но аз знам и че при наличие на инфекция , и нормално раждане се получават много мусколни разкъсвания .
Аз ще съм секцио,защото първото ми раждане пак беше така. Утре правя пълни 34 седм и започвам броенето до 36(2седм),силно се надявам да я мина даже тази прословута 36 седм. АГ каза че ще слагам след 36 седм пак вагинални превантивно за седмица. Моя приятелка през цялата бременост беше с гъби. Постоянно я лекуваше,даже имаше Уреоплазма първом и роди нормално. Не знам колко шева е имала. Бебето се роди в 39 седм 3.860 и вече е на 2 годинки и нищо му няма. Нито при раждането се е заразил с каквото и да е. Но има доста случаи за преждевременно раждане от бактерии,за гъби и разкъсвания и прочие не съм чувала. Явно е въпрос на късмет☺

Ние сме с почти еднакъв термин…
Наистина има две седмици до 36та седмица. Не е за вярване тая работа, изтърколи се времето. Кое те притеснява теб, че няма да изкараш още дълго?

# 423
  • Велико Търново
Момичета, много съм объркана и притеснена. АГ ми каза ако с лежането, магнерота 4*2 и папаверина 3*1, отново имам менструални болки, да си слагам и свещички профенид 2*1. Вече минах една терапия с профенида от около 6 дена миналата седмица. В листовката пише да не се прилага през третия триместър, а АГ започна много да ми го изписва. В 35 г.с. съм, слагайки ги се чувствам виновна, че обричам детето си на някакви здравословни проблеми след това. Ако са толкова не препоръчителни, защо тогава ги изписват. Има ли някоя от вас на която също са и ги изписвали в последните месеци.

# 424

Ние сме с почти еднакъв термин…
Наистина има две седмици до 36та седмица. Не е за вярване тая работа, изтърколи се времето. Кое те притеснява теб, че няма да изкараш още дълго?
С хидронефроза 2степен съм. Получвам два пъти болки,като казвам болки е ужасни мъки,повръщам и вдигам температура. Последно бях така в 31седм и докторите с 300 зора ме закрепиха. Даже варианта беше да изкарат бебка,но Слава на Бога ми се размина.Просто ме е страх да не ме хване пак тази болка,нещо ужасно е.Иначе си имам и контракции и болки от време на време(вагинални).На мен датата на секциото ми е на 30 юли и силни се моля да  остискам до тогава. Иначе контракции имам от 15 седм. ☺

# 425
Милото, знам какви грижи имаше наскоро. Останах с впечатление, че са се закрепили нещата вече. Иначе и аз съм с контракции от време на време..а пък след онзи ден, почти само лежа и не излизам от вкъщи. Когато ме стегне коремът, направо ми прималява ако съм изправена и правя нещо.

# 426
Милото, знам какви грижи имаше наскоро. Останах с впечатление, че са се закрепили нещата вече. Иначе и аз съм с контракции от време на време..а пък след онзи ден, почти само лежа и не излизам от вкъщи. Когато ме стегне коремът, направо ми прималява ако съм изправена и правя нещо.
За сега уж са закрепени ама до кога не се знае. Иначе и аз само лежа иначе се започва с контракциите🤷‍♀️На вън на разходка не съм излизала с месеци,излъгах последно на 2 юни и то набързо да купим количка и кошара. Дано мине бързо времето за всички ни и да се родят най-вече здрави бебчетата ни🙏😇😊

# 427
Момичета, от около час имам болка в лявата част на кръста... Дали има общо с контракции? Коремът ми не е твърд, ама тази болка Rolling Eyes

# 428
Аз ако имам болежки и пия по едно но-шпа... Ако премине не са контракции.

# 429
Мина ми сякаш, ама се притесних леко Grin

# 430

Всичко, което не минава след 1 бр но шпа и 1 час лежане, иска лекарска намеса, аз това правило следвам Simple Smile

# 431
Не го знаех това. Мина ми без но-шпа горе-долу за час, час и малко. Офф, казват, че втората бременност не я усещаш покрай грижите за първото дете, а при мен всеки един ден беше отмятан. Като затворниците. Много бавно и тегаво върви, макар че нямам никакви оплаквания и проблеми засега...

# 432

Всичко, което не минава след 1 бр но шпа и 1 час лежане, иска лекарска намеса, аз това правило следвам Simple Smile
И аз съм на този принцип, наистина работи Simple Smile

# 433
Не го знаех това. Мина ми без но-шпа горе-долу за час, час и малко. Офф, казват, че втората бременност не я усещаш покрай грижите за първото дете, а при мен всеки един ден беше отмятан. Като затворниците. Много бавно и тегаво върви, макар че нямам никакви оплаквания и проблеми засега...
На мен втората ми беше по тежка от първата и сега от третата.
Това за но-шпа и аз не го знаех.

# 434
Момичета вие нервни ли сте? Аз съм кълбо от напрежение, всичко ме дразни. Незнам хормони ли са, но е много напрягащо !

Общи условия

Активация на акаунт