АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 861
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Меджик, честит рожден ден! Много щастие и търпение ти желая! Скоро ще получиш така мечтания подарък!
А за спешното, не се притеснявай да звъниш в Triage, просто се подготви да те извикат за преглед и там може да загубиш и цял ден, но при проблеми ще ти направят преглед с ехограф.
Джой, браво на твоите момчета. Стискам палци скоро да се гушкате.

Аз днес бях на консултация, взеха ми пак кръв, заради това че от няколко дни пак си чувствам коленете меки и ми семвие свят. Другата седмица ще правя и обременяване с глюкоза.
Аз реално нямам контракции и кой знае какви болки, не съм и имала. Доста съм активна, най-вече защото не ме свърта у нас. Но това не ми пречи да се оплаквам постоянно. Не ми харесва да съм бременна, изобщо. Ама и за идването на бебето хич не съм готова. Тази седмица планирам да почистя шкафовете с малки боклуци и да  прибера стаята-склад за идването на нашите, а с тях ще оправяме сериозните места и ще правим основно почистване и разместване. ММ сега е зает да изкарва пари, та се старая да не го закачам до колкото мога.
Чакам си и бейби бокса, да видя какво полезно има там, да знам какво да докупувам. Не искам да се за рупвам тук с неща, понеже първите месеци след раждането се планира местене.
Иначе съм на страшни нерви покрай покупката на жилище и новините от последните дни. Имам чувството че съм бомба, която ще се взриви всеки момент.

# 496
  • Асеновград
Меджик, честита да си! Много щастие ти желая и всичко което пожелаеш да ти се сбъдне! 💕💕💕

Аз се чудя къде отлетя това време, остават ми 30 дни само от 45-дневния болничен..😃 утре съм при лекарката по ЗК за кръв и урина, и преглед, дано да не ми е паднал пак много хемоглобина. Хем се вълнувам за всичко предстоящо, хем сякаш още не съм готова да излиза човека.. след седмица и малко влизам в 9-тия месец и като знам че вече по всяко време може да се случи.. в юлската група чета всеки ден за родени бебенца и толкова миличко ми става, и знам че идва и нашия ред...

Аз съм почти готова с багажа за родилното, остана да изваря шишета, биберони, попми и съм готова, изпрах, изгладих и нередих всички дрешки и пелени и т.н. Чудя се дали изобщо да взимам с мен помпата за кърма в болницата, тъй като няма къде да я стерилизирам там и следователно ще мога да я ползвам веднъж ако се наложи.?🤷🏻♀

Майка ми ще идва да чистим прозорците и да перем пердетата след седмица две, аз сама не се наемам да се качвам по стълбата, и без това ме е страх че ще падна като не съм бременна, пък сега абсурд.🤭😂
Иначе онзи ден си взехме нов телевизор и днеска цял ден гледах нетфликс като зомбирана, само кучето съм разходила, и разходки до хладилника, нищо не ми се прави в тия жеги.😅😂

# 497
Може би админ да пусне нова тема?

# 498
  • София
Нова тема се пуска след 50 страница.

# 499
Вчера бях на женска консултация, този който ме следи последните няколко пъти ще е в отпуска и ще съм секцио при негов колега. Бебето продължава да е малко, около 2 кг. 34+2 дни. Отишла съм при тях с установени имунологични проблеми, тромбофилия и терапии а те пак се опитват да ми правят коментари какви може да последствията за детето. Все едно жени с лупус не раждат и после децата са добре.  Тъпо ми е, нищо, че знам, че не са компетентни. Дотук избутах благодарение на 3 лекари, основно репродуктивния.
Още малко остана, да мине секциото и да се оттърва от клиники и лекари. Още съм много активна, макар да имам болки. Контракции не усещам, но кръста здраво ме боли, май седалищен нерв.
Ремонта продължава, скоро ще сме готови а аз още не съм се настроила  за раждане. Чувствам се странно, като ходех на работа по бързо ми минаваха дните. Мъжо го отнася понякога, тегави ми се виждат последните седмици.
Извинявам се за романа, чета ви и се радвам на компанията ви.
Желая ни късмет, всичко да мине леко и да си гушнем децата скоро.

# 500
  • Пловдив
Аз имам преглед на 05/07 и нямам търпение да разбера колко е пораснала малката Flowers Cherries
Вчера ММ успя да усети как се движи вечер и се стресна колко е активна 😁 Коментарите му ще ги спестя.
Сака за болницата е почти готов (остана бельо, четка за зъби и гримове, както и да си стерилизирам помпата). Сега вкъщи си правя всекидневните задължения: готвене, пране, гладене, чистене и слушам сторитейл. Идилия е, чакам само малката да реши да се роди ☺

# 501
Момичета, днес ми предстои голямо пазаруване за дрешки, вече само това ми остана. Искам да ви попитам за съвет, кой размер дрешки да взема? Да наблегна на 56ти или повече да взема 62ри? Много ми е притеснено за това, бебчо засега върви с нормално тегло, 2 500 беше вчера в 34та седмица, знам ли го колко ще стане или дали правилно го мерят.. 😅
Също и ако някоя от вас има списък за дрешките, по който е пазарувала ще може ли да ми го прати? 😊

# 502
Moni,аз за началото взех 56ти, но имам и някакви неща които са 62ри, защото то така или иначе ще се стигне до тях в доста близко време.
Като бройки гледах да не прекалявам. Имам повече бодита с къс ръкав (около 10тина), бодита с дълъг ръкав може би 7-8, няколко ромпърчета, 3-4чифта ританки(тях ми ги подариха, хич не ми се виждат удобни за новородено обаче)и чорапчета 5чифта.
Всички казват да не се взимат много, колко е много не мога да преценя. Ако нещо не стигнат ще взема още..поне това в днешно време е лесно.

# 503
Бодита с дълъг ръкав 62ри размер ли са? Защото то докато захладнее малко, няма ли да са големи бебчовците вече?

# 504
Според мен е хубаво да имаш  по 5-6 броя с къс и с дълъг ръкав 56ти размер   ,  2- 3 броя дълъг ръкав 62 и повечко с къс от същия размер.
Може една две ританки 56 и после панталонки/клинчета 62 , за да може да слагаш или сваляш чорапки според времето. Аз имам и два чифта къси гащета и две три потничета . Имам няколко чифта чорапки  , една малка лятна шапка и две три памучни ако е хладно.

# 505
Бодита с дълъг ръкав 62ри размер ли са? Защото то докато захладнее малко, няма ли да са големи бебчовците вече?
Както е казала Орехче, 56ти и 62ри размер имам и с дълъг и къс ръкав бодита.

# 506
Според мен в момента ти трябват 56 р-р само. 5-6 бодета с къс ръкав, 5-6 блузка дълъг ръкав+ ританки или клинче/панталон. 2-3 чифта къси панталонки, 2-3 гащиризончета къси и толкова дълги. 7-8 чифта чорапки. Общо да се получат около 8-9 чифта дрехи, даже са си и много. Може би 1-2 бодета тип потник, ако се наложи да може отдолу да се облече такова боди и отгоре друга дрешка. От 62 р-р в началото няма нужда.

# 507
Аз към края на седмицата ще ходя за дрешки. В НМ има намаление две за три. Една мама от facebook сподели.Мисля от там да взема.

# 508
  • Пловдив
Аз поръчах преди десетина дни от една страничка с дрешки от Англия 5 ромпърчета и 7 бодита с къс ръкав.Срока за доставка бил 14 дни и чакам тези дни да се свържат с мен.56-ти номер само.Харесала съм за изписването два модела бодита с шапчици и ръкавички и памучни пелени, но на място ще преценя дали да е в жълто или мента.Не ми се ще да е синьо 🙆‍♀️ Има още доста неща за купуване, но нека малко напредне ремонта, че чисто място не остава.Котката и тя с нейната козина..🤪
Кошара даже не сме взели, още не съм решила каква...

# 509
  • София
Момичета, някой купувал ли е блекаут пердета? Искам да взема за детската стая нещо хем по-плътно, че баткото се буди от светлина, хем да има нещо детско по тях.

Общи условия

Активация на акаунт