АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 765
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Според мен е най-добре да се пита в болницата дали изписват с къс ръкав, дългия никой няма да го върне. Но някои болници категорично отказват късо ръкавче.
А хората все ще намерят какво да ги скандализира, при мен бяха в шок, че съм ходила на екопътеки...

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 20:10 от M.Angelovaaa

# 556
Вие поне шофирате от повече време. Аз буквално се учих да карам вече бременна. Карах опреснителен курс октомври и ноември. Книжка имам от 2007г, но не съм карала. Започнах да карам декември като се върнах на работа и открих, че съм бременна. И още си карам като се наложи, но има голяма вероятност сега като се прибера да не се събирам зад волана. Вчера карах колата на баща ми и майка ми изпадна в ужас. Карах е силно казано, защото бехме на нивата и аз трябваше просто да обиколя за да съберат едни щайги. И се смях, че ще взема нея, защото има доста място между корема ми и волана. Но все още имам проблем с паркирането. Страх ме е да не ударя някоя чужда кола и паркирам с доста маневри за да съм сигурна, че няма да стане беля.

# 557
Ох, болна съм и ми е много зле Weary Кашлям, хремава съм, издухвам тоя нос, на моменти се чудя няма ли да родя от толкова напъване Weary Жега ми е, тежи ми вече много, задъхвам се, малката и тя е вкъщи, ще имам и гости за капак Triumph И нека чистенето, прибирането и готвенето започнат сега. Не че като сме сами не го правя, но може на парче, с почивки, да съм полугола, без сутиен, по гащи... И мога да зарежа всеки един момент, щом ми дойде в повече Sob

Има ли и други, които не са подготвили абсолютно нищо?

# 558
  • Варна
Аз си карам и смятам да си карам буквално до края .. живеем леко извън града и няма как да се придвижвам, а не искам да съм затворник. Не че излизам толкова, но така поне знам, че мога да запаля колата и да отида някъде. И карам мини купър, ама за момента се събирам хахха

За киселините си взех това NeoBianacid - в самата аптека видях малка опаковка от 10 бр и реших да пробвам. За момента 1 път съм го пила, изцяло билково е, пише си, че е подходящо при бременност. Опитвам се да търпя, но последната седмица към 1 през нощта се усилват киселините и постоянно се събуждам https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012376

# 559
Аз мога да шофирам само автоматик, защото с корема не ми е удобно на колата с ръчните скорости, но ако нямахме автоматик, едва ли щях да имам претенции. Не обичам да шофирам, но го правя когато се налага. А това е почти всеки ден. Предпочитам да се разходя пеш до някой места, но не винаги се получава. Моите познати ги скандализира това, че ходя сама с кучето в гората 😂 Разбирайте 15 мин от къщи с колата. Там има обхват и постоянно се разхождат хора. И да започна да раждам, не вярвам да стане за 1 час. Първо раждане ми е, не планирам епидурална, но тук нямат ограничение със см разкритие.
Барбалена, аз не съм приготвила нищо. Чакам мама и тати да ми помогнат, ще дойдат за малко месец преди термина. Имам легло, doona и няколко подарени дрехи. Чистя като ми се чисти, колкото да не умрем от краста. Готвя според настроение и то повече заради ММ, че работи много сега.
Меджик, за киселините аз пия Gaviscon сироп и хапчета за смучене, предполагам и ти си на това, но заспивам само с хапче в уста. Има дни ме изпепеляват просто.

# 560
Ако бях шофьор и ако се събирах зад волана със сигурност щях да шофирам.Не виждам нищо скандално при положение , че постоянно ми се налага да се друсам в градския и не мога да контролирам през кои дупки да мина .За екопътеките също - какво по - хубаво от поддържането на физическа активност стига да позволява здравословното състояние...
Неизвестна - нееее , с това шега не бива.
За дългия и късия ръкав за изписването също съм на мнение  ,че е по - добре да се пита в болницата.Е.Василева в коя болница практикува/е практикувала?
Барбалена ужасно е да ти е жега и да си болен , бързо да се оправяш!
А и кучето (45 кг) взех да извеждам последния месец - два , откакто док ме успокои , че плацентата не е толкова ниска.

# 561
Момичета, да се оплача.. много ми се скапа настроението. Купих някои неща по план, но ми излязоха резултатите от ПКК и урина, еми имам 20-25 левкоцита на поле… Сега утре ще пускам стерилна урина отново, както и чакам още една микробиология да излезе утре. Много ми стана криво, нямам една спокойна седмица, мислих, че драмата с бактериите в урината е приключила, но явно не. Сега много се притесних да не започне преждевременно раждане…

# 562
Червенокоса Вещица нищо не пия нищичко, никога.
Трябва положението да е наистина критично, за да пия хапче или нещо с което да си помогна ако ме боли. За зъб, глава, ръка, крак нищо, нищичко.
Последния път в който пих кодеин, беше в дена на пункцията ми. Пусна ме упойката, и имах чувството, че ще умра. Бях посиняла без въздух, тогава пих... Преди това с години не съм пила хапче/лекарство, за някаква болка или неразположение. Нямам Gaviscon, нищо нямам Disappointed

# 563
Аз си карам и смятам да си карам буквално до края .. живеем леко извън града и няма как да се придвижвам, а не искам да съм затворник. Не че излизам толкова, но така поне знам, че мога да запаля колата и да отида някъде. И карам мини купър, ама за момента се събирам хахха

За киселините си взех това NeoBianacid - в самата аптека видях малка опаковка от 10 бр и реших да пробвам. За момента 1 път съм го пила, изцяло билково е, пише си, че е подходящо при бременност. Опитвам се да търпя, но последната седмица към 1 през нощта се усилват киселините и постоянно се събуждам https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012376
Тези генеколожката ми ги даде предната бременност и те ми бяха спасението. И сега ги имам, но като изключим един кратък период след това не съм имала проблеми.
Колата дето аз я карам е Ситроен Ксара и за да стигам педалите, най-вече съединителя, ми е доста напред седалката. А не съм толкова дребна, 160см съм. ММ сега докато ме няма трябва да я е закарал на ремонт и ще видим после дали ще седи и ще чака да родя. Но поне ще и смени наклъдките и ремъка.

# 564
Общо взето както ми кажат лекарите, за сега всички, при които съм ходила ми казват, че в повечето случаи, близнаци е = секцио, но ако тръгнат преди секциото, хич не знам какво ще правя.... Close

П. С. Имам записан час за д-р Кръстев в Надежда на 27 юли за уговорка за раждане, тогава ще съм в 34 г. с.  , надявам се всичко да е наред до тогава и да си седят вътре Rolling Eyes

Lizi Simple Smile Simple Smile ръкавчетата лесна работа, ами ти как ще процедираш с тея 3 часа.?
И раждането, нормално ли искаш? Не е ли рисковано с близначета нормално?

# 565
  • Варна
Със сигурност и нормално се раждат, но трябва да намериш лекар, който да е навит, което е супер рядко срещано. Май като казус е ако едното с главата надолу, а другото не.

Като каза, че е в 34 г.с. секциото... аз съм вече 35 +1 ... още ми се струва абстрактно всичко. Да си стои вътре още 2 седмици, че да мине 36 седмица и да се води напълно доносено, а пък после .. когато реши. Май трябва да почна да го мисля повече и да се подготвя, че наближава SmileSmile

Общо взето както ми кажат лекарите, за сега всички, при които съм ходила ми казват, че в повечето случаи, близнаци е = секцио, но ако тръгнат преди секциото, хич не знам какво ще правя.... Close

П. С. Имам записан час за д-р Кръстев в Надежда на 27 юли за уговорка за раждане, тогава ще съм в 34 г. с.  , надявам се всичко да е наред до тогава и да си седят вътре Rolling Eyes

Lizi Simple Smile Simple Smile ръкавчетата лесна работа, ами ти как ще процедираш с тея 3 часа.?

# 566
А аз се чудя защо на някои места няма ограничение на епидурална, а на други само до 4см?!

# 567
Аз още карам. По принцип не се разделям с колата. Предния път не можех, защото ми беше прищипан един нерв и левия крак беше не управляем. Мм, каза, че ми взима колата, като влезна в 9ти 🤣
То не остана 34+4 съм. На 5ти последно май ще се закарам на преглед и после ще мрънка да ме вози, като искам да ходя някъде.

# 568
Едното се е нагласило с главата на долу още от преди две седмици и като мръдне ме пробожда много ниско.... Иначе и аз се надявам да си седят до 36 седмица поне вътре, искам да са си доносени и да не са в кувиози, но като лежах в болница имаше две мами с близнаци в 35, 36 седмица, бяха с огромни кореми и едва ходеха, направо ме е страх Weary а и моя корем още от сега (29+5), хич не е малък .

Със сигурност и нормално се раждат, но трябва да намериш лекар, който да е навит, което е супер рядко срещано. Май като казус е ако едното с главата надолу, а другото не.

Като каза, че е в 34 г.с. секциото... аз съм вече 35 +1 ... още ми се струва абстрактно всичко. Да си стои вътре още 2 седмици, че да мине 36 седмица и да се води напълно доносено, а пък после .. когато реши. Май трябва да почна да го мисля повече и да се подготвя, че наближава SmileSmile

# 569
Меджик, продават го в теско и в аптеката, вземи си не се мъчи. За това  геройство няма да  ти се даде медал. Не е обезболяващо, това е сироп(или таблетки- бонбони), които гасят пожара.

Прашинке, и аз много неща не мога да си обясня. Тук масово анатемосват медицината, но от това което съм видяла, тук някак няма такъв стрес в болницата, даже и в най-забитото село да е. В Бг имам чувството, че всичко е някакъв конвейр. Особено раждането. Верно е,  тук има много минуси, но и плюсовеие не са малко. Имаше анестезиологична мед сестра в групата. Не се сещам за ника, дано коментира това за 4см.

Общи условия

Активация на акаунт