АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 688
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Аз да се похваля, че съм с 2см разкритие и ще си постоя в болницата. Днес съм 33+3 Имам контракции, не всички ги усещам, но пък апарати ги засича. Wink

# 616
Мария, и аз знам, че още в болницата трябва да кажеш, че не искаш да кърмиш и ти дават хапчета. Другия вариант е от сега да попиташ АГ как се процедира, за да си спокойна, но според мен без нищо да се пие/бие си е опасничко за мастит.
Меджик, според мен нищо няма стане от 1 силно кафе, щом не си попринцип с височко кръвно.
M_lady, стискам палци да се закрепят нещата и да изкараш още поне 2-3 седмици, ще пазиш леглото то се е видяло, но доста често съм чувала как с 2-3см даже преносват.

Аз започнах мн да се филмирам, че ще се наложи да раждам секцио. Колкото повече наближава (в петък влизам в 9-ти), толкова повече си мисля че няма шанс да се обърне това бебе. Напречно си е и това е, така и е удобно и само се врътка ту краката са отляво, ту отдясно, но долу където трябва да е главичката е абсолютно празно😞 Вчера си помислих, че се е завъртяла с главата надолу, защото започна да ме боли срамната кост, ноо не като пипна си е празно😞

# 617
Аз откакто отказах цигарите, спрях и кафето, просто не ми вървеше по никакъв начин. Сега от време на време си пийвам количка и това е.
За кърмата-хапчета, иначе вероятността за мастит е огромна.
Чудя се дали да не кажа на доктора да ми направи рутинен преглед за разкритие? Скоро влизам в 9ти...

# 618
Това разкритие не се ли вижда с вагиналния ехограф? Звучи ми ужасно да бъркат с ръце и съм чувала, че може да предизвикат контракции така, ако са груби...

Аз откакто отказах цигарите, спрях и кафето, просто не ми вървеше по никакъв начин. Сега от време на време си пийвам количка и това е.
Чудя се дали да не кажа на доктора да ми направи рутинен преглед за разкритие? Скоро влизам в 9ти...

# 619
Това разкритие не се ли вижда с вагиналния ехограф? Звучи ми ужасно да бъркат с ръце и съм чувала, че може да предизвикат контракции така, ако са груби...

Не, прегледа е с ръка и доктора с върха на пръста определя колко см е разкритието... Прегледа казват, че е болезнен или поне неприятен.
Миналото ми раждане беше много отдавна и честно казано не си спомням абсолютно този преглед, защото беше предизвикано и изключително болезнено... Та наистина не си спомням какво е усещането...

# 620
Преглед за разкритие не се прави рутинно.

# 621
Не е страшен прегледът за разкритие, все едно класически преглед при гинеколог, бърка набързо и толкова, не е приятно, но не и кой знае какво, колкото сте по-отпуснати, толкова по не се усеща. По време на раждането проверяват от време на време, но както е казала Малка Прашинка, изобщо не прави впечатление предвид случващото се. Амели е права, не се прави рутинно, че и защо да се прави, нали затова са лекарите, да преценяват какво кога 🤔

# 622
Manoela, гледах че в Надежа практикуват външно верзио на плода в 9 месец. То не е гаранция, че след като я завъртят както си трябва, тя може пак да реши, че не й е удобно.

# 623
  • Бургас / Славейков
Мен още не са ме преглеждали за разкритие.Но аз нямам и контракции.Единствено от време на време рядко ми се схваща десния крак.Багажа за болницата ми е почти готов.И с приготовленията в къщи съм готова.Е ако изпусна нещо ще допълваме в последствие.Капки за нос два пъти ползвах през бременността.Не повече от 5пъти общо съм пръснала.Инфлуназал  спрей при мен имаше голям ефект веднага спря хремата .За пътуването ,Ами аз не съм шофьор и си ходя с градския транспорт.Вече доктора ми е доста далеч от вкъщи поне 50мин пътувам.Но преди като ходех на работа пак с автобуса контрольорките ме познават,та ако нещо се случи веднага ще ме пишат във фейса.JoyИначе идея си няма как ще почне и протече раждането.На М М вече четвърти път му сменят графика за юли.Дъщеря ми свършва училище и после стаж .И най вероятно ще отиде на Царево ,само кучето да вземе.Да не го разхождам последните дни поне.Да походи на плаж че ваканцията много бързо ще и свърши.

# 624
  • Пловдив
Утре влизам в 36-а седмица. Аз също не съм усещала контракции досега, не ми е правен и преглед за разкритие (туширане, мисля, му казват). Доколкото се осведомих от лекциите на Елена Василева, с тези бъркания с пръсти може да се напипа главата на бебето и да се прецени как се е завъртяло. Това им дава информация какво да правят и колко време остава (като сме вече в предродилна зала).
Неизвестна така ме разсмя с идеята за фалшивата аларма за изтичане на водите, но на ММ няма изобщо да му понесе 🙂
Не се притеснявам от настъпването на раждането (все още). Болницата ми е на другия край на града, но пътя ни не трае час, а може би половин,зависи как е трафика. ММ е добър шофьор и се провира навсякъде 😁
Сега се чудя за направлението за раждане. Термина ми е на 28/07, а имам преглед на 05/07, та ще питам АГ-то освен сега ли да ми даде направление, или да изчакаме още малко...

# 625
Разкритието видяха първо с вагинален ехограф и след това провериха с ръка. Честно казано нищо не усетих. Докторката беше много предпазлива. Чувала съм ужасни истории, с болезнени прегледи, но уви моя беше добре

# 626
  • Пловдив
Лейди, стискам палци бебките да си постоят още вътре 🍀💜

Оф, много ми е мързеливо... нищо не ми се прави.. Поръчах две хавлийки от Айко и са дошли, трябва да ида да ги взема.Да взема и нещо за вечеря, че няма нищо..що не отидох сутринта по хлад, ами сега в най-голямата жега..🤦‍♀️

# 627
Кажи какво сложи в багажа за болницата, че аз събирам инфо от Интернет и правя списъци, но ми се струва, че много ненужни неща съм написала...

Мен още не са ме преглеждали за разкритие.Но аз нямам и контракции.Единствено от време на време рядко ми се схваща десния крак.Багажа за болницата ми е почти готов.И с приготовленията в къщи съм готова.Е ако изпусна нещо ще допълваме в последствие.Капки за нос два пъти ползвах през бременността.Не повече от 5пъти общо съм пръснала.Инфлуназал  спрей при мен имаше голям ефект веднага спря хремата .За пътуването ,Ами аз не съм шофьор и си ходя с градския транспорт.Вече доктора ми е доста далеч от вкъщи поне 50мин пътувам.Но преди като ходех на работа пак с автобуса контрольорките ме познават,та ако нещо се случи веднага ще ме пишат във фейса.JoyИначе идея си няма как ще почне и протече раждането.На М М вече четвърти път му сменят графика за юли.Дъщеря ми свършва училище и после стаж .И най вероятно ще отиде на Царево ,само кучето да вземе.Да не го разхождам последните дни поне.Да походи на плаж че ваканцията много бързо ще и свърши.

# 628
Аз днес бях на преглед и тонове, бебето е 2200г в 34гс, всичко е ок засега, имам дата за секцио, взеха ми микробиология, която май е стандартна за тази гс, утре ми остават кръв урина сутринта, бебето се е обърнало с главата надолу, ситринта се опита да ми счупи ребрата, сърахотна болка ми докара, ама ще издържа още месец, стискайте палци да си изчака датата на секциото и да не тръгва само!

# 629
За разкритие са ме проверявали само в родилния. Първия път, абсолютно за първи път, ме проверява Папазов, а бях чувала ужасни историк точно за неговите проверки. Нищо не усетих, така и не можах да разбера какъв точно е проблема в проверката. А той има наистина големи ръце и дълги пръсти, ама и той самия хич не е малък. Много по неприятен ми е онзи метален разширител. А бях без никакво разкритие. Втория път ме проверява друг лекар при приема, пак не ме е боляло и пак бях без разкритие. Усещането ми е по скоро странно, отколкото болезнено или неприятно.
Да се напипа главата на бебето при проверка за разкритие може само ако раждането вече е започнало и бебето е тръгнало. Иначе просто не виждам как ще стане.
Днес направо ми е кофти. Бебето е високо горе и направо го усещам как ми натиска стомаха и ми е тежко и лошо чак. А съм и гладна. Сега смятам да си хапна пък каквото ще да става. Малката заспа значи и аз мога да се скатая. Само трябва да инсталирам една игра на телефона на племенника ми, че детето от сутринта чака.
За съжаление почва да ми се появява друг проблем, който не е голям, но е неприятен. Започвам изобщо да не мога да лежа по гръб. Явно бебето притиска вена Кава ли, каква беше там и започва да ми става лошо и да ми се вие свят. С първата бременност пак бях така. Знам, че е нормално, но се надявах да ми се размине. С втората нямах такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт