Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 45 062
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, имам един въпрос относно магнезия. Нещо се притесних дали не се предозирам превантивно още от април месец. Към края на април ми казаха, че имам контракции и го започнах 2x3 като в последно време пия по 7 таблетки и един диаспорал. Някой пие ли в подобни дози? Вчера един лекар ми каза, че това е много. Надявам се да не може да има странични ефекти.

# 256
С магнезия имам опит единствено с Магнерот - с първата ми бременност бях на 3х2 доста време, но контракциите продължаваха. Увеличиха ми дозата на 3х3 и обясниха, ще няма проблем, единствено може да се получи разстройство. Нямах странични ефекти, вечерта си изпих хапчето и сутринта родих, не можах да си дочакам датата за секцио.

# 257
  • гр.Пловдив
С магнезия имам опит единствено с Магнерот - с първата ми бременност бях на 3х2 доста време, но контракциите продължаваха. Увеличиха ми дозата на 3х3 и обясниха, ще няма проблем, единствено може да се получи разстройство. Нямах странични ефекти, вечерта си изпих хапчето и сутринта родих, не можах да си дочакам датата за секцио.

Нормално ли роди ?
Аз се натъквам на доста такива случаи с планирано секцио и недочакали го ,а родили нормално не изключвам и себе си от това число -да изпреварим  датата Thinking

# 258
  • Замък сред облаците
Всеки организъм понася различно, особено като не се изследват и следят нивата на магнезия. Влияе иначе върху сърдечния ритъм на майката и бебето в големи количества като ги забавя - затова не се дава преди 4 месец, може да успокои прекалено нервната система и да се стигне до преносване. Познавам няколко момичета дето го пиха до последно, накрая преносиха и индуцираха или правиха спешно секцио защото родова дейност не тръгваше.

# 259
Присъединявам се към неспящите през нощта, точно на два часа, все едно с аларма, се будя, за да ходя до тоалетна. После обаче не мога да заспя, особено след ставането в 5:00. Усещам контракции и задушаване (вече съм сигурна, че именно контракцията ми го причинява, явно притиска нещо "въздухоносещо"). Хубавото обаче е, че след 7:30 всички неприятни симптоми изчезват и спокойно мога да поспя до 11:30 поне - та си наваксвам.

За стриите, аз имам още от тийн, та сега следя само на корема дали ще се появяват, другите отдавна съм им загубила бройката...

След последния преглед в понеделник спрях магнезия (т.е. в 38 г.с.), но и с него последните две седмици си имах контракции. Може би, ако наистина е в по-голямо количество, аз го приемах 2х1.

# 260
Леле, аз първата бременност бях така, последните 3 месеци бяха безсънни. Сега съм в друг отбор... Ама по всяко време мога да спя. Лягам и заспивам и сутрин детето едва ме буди в 7. Към 9-10 ако легна, пак ще спя. Измарям се мбого през деня и вечер едва едва издържам.

# 261

Нормално ли роди ?
Аз се натъквам на доста такива случаи с планирано секцио и недочакали го ,а родили нормално не изключвам и себе си от това число -да изпреварим  датата Thinking

Нормално родих да , а трябваше да е секцио. Отидох с 9 см разкритие и нямаше време за операция.

# 262
Виж сайта detetovmen за възглавница. Една позната си поръча на Лорели и я изхвърли на втория ден буквално щото се деформира.

Само да уточня, че е detetovteb Simple Smile Другото е йогастудио.
На мен калъфката на възглавницата ми се скъса по средата още след 2-рото ползване. Още си я ползвам така скъсана, дупката се поразшири, но вероятно ще поръчам още една калъфка ако може. Сега ще погледна.

# 263
  • Замък сред облаците
Опа, запомнила съм го погрешно 🤪. Мен ми е здрава калъфката, нямам оплаквания.

# 264
Хаха, и аз така като hope, отслабнах преди да забременея заради ИР, върнах си ги бързо и още отгоре.

Също от тийн имам стрии като Rianne, така че не ми правят впечатление. Мажа се с кокосово масло, в началото пробвах някакви кремчета. В началото на 9ти месец ми излезе една дълга стрия до пъпа + 4-5 нови в момента само на дясната паласка...лявата е незасегната за сега. Laughing

Аз спя по 8-9 часа...но със събуждане на час-час и половина за пишкане и пиене на вода Laughing, та не се чувствам отпочинала. Отделно е толкова горещо, а и БХ контракциите ми са предимно вечер след 12 часа...

# 265
  • София
От къде поръчвате калъфки, пак от този сайт ли? Моята е по-голям размер и С-образна и се чудя как да си поръчам. Не е скъсана, въпреки че е на 4 години, но на малкия му тече кръв една нощ от носа и не можа да се изпере и ме дразни така. Накрая ще ходя да търся шивач да я шие май.. Аз нито с миналата, нито сега имам стрии, не пропускам мазане с олио, което попива, не просто да ми е мазен корема. Кокосово не ползвам, нито мас, газ и т.н.гадории според мен.. Ако усетя че почва да сърби някъде мажа по 3-4-5 пъти на ден и се оправя. Сърбежите са предизвестник на стриите. Слаба съм, корема ми е огромен, майка ми, сестра ми, баба ми и всички жени в родата имат много стрии и съм предразположена, за това внимавам, нооо за пореден път си стискам ръка.

# 266
Аз ползвах на Палмерс продуктите, също така кокосово масло ми препоръчаха и ползвах, но много започва да ме сърби от него..

С какво олио си се мазала ти? Simple Smile

От къде поръчвате калъфки, пак от този сайт ли? Моята е по-голям размер и С-образна и се чудя как да си поръчам. Не е скъсана, въпреки че е на 4 години, но на малкия му тече кръв една нощ от носа и не можа да се изпере и ме дразни така. Накрая ще ходя да търся шивач да я шие май.. Аз нито с миналата, нито сега имам стрии, не пропускам мазане с олио, което попива, не просто да ми е мазен корема. Кокосово не ползвам, нито мас, газ и т.н.гадории според мен.. Ако усетя че почва да сърби някъде мажа по 3-4-5 пъти на ден и се оправя. Сърбежите са предизвестник на стриите. Слаба съм, корема ми е огромен, майка ми, сестра ми, баба ми и всички жени в родата имат много стрии и съм предразположена, за това внимавам, нооо за пореден път си стискам ръка.

# 267
Здравейте Simple Smile. Имам питане за варицелата, мина доста време от както моите деца я караха и забравих симптомите. Внучката ми е имала контакт с болни от варицела миналата събота на 18.06. Днес вдигнала температура 38,3, но няма обрив за сега. И сега се чудим шарка ли се опитва да избие или вади зъби? Колко време след контакта може да избие шарката? Дъщеря ми е бременна в 35+1 ,но при положение,че е карала варицела дали има опасност да се зарази,ако малката е с шарка?

# 268
  • София
Много съм чела за кокосовото масло и изводите, които си направих е, че само дава вид, че хидратира. Всъщност може и да ти изсуши кожата. Иначе аз гледам да са микс от масла и задължително да има бадемово - на Веледа има и жожоба и пшеничен зародиш. Сега ползвам по-бюджетен вариант на Икаров - също е с хубав състав -има сафлор и слънчоглед.

# 269
Аз предния път ползвах ELANCYL, но ми беше останало почти цяло шише и сега го почнах пак него. После обаче нещо не го намерих по аптеките и си взех мустела, та сега съм си с него. На палмърс бях взела едно, ми то свърши за една седмица, а с мустелата си карам доста време. Мен иначе си ме сърби корема доста, но това е заради инжекциите и не ми прави впечатление. Иначе предния път освен ELANCYL ползвах много масла, това от шеа май беше много ефикасно, но аз си нямам стрии, така че не мога да кажа на 100% кое е добро и кое не

Общи условия

Активация на акаунт