Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 889
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Честито бебче, да сте здрави и бързо да се адаптирате Simple Smile

Момичета, току що ми попадна едно проучване относно къпането. Ежедневното къпане май наистина не е ок, особености за новородени.
https://www.medscape.com/viewarticle/932836

Предразполага към екземи и атопичен дерматит. Явно пък рядкото има връзка при сенсибилността към храната при захранване и ако вече бебето има екзема. Доста спорни теми като цяло и естествено генетичното предразположение е водещо.

# 481
Здравейте, мамчета! Ето, че дойде и моя ред да споделя с вас една прекрасна новина. В петък на 24.06.2022 г. в 11:40 и в 11:41 със секцио се родиха съответно Кристиян (2710 гр., 46 см). и Никол (1810 гр., 43 см.). Да са живи, здрави и благословени! ❤💙 Мен днес ме изписват. Те ще постоят още в болницата, докато се адаптират по-добре и малката да наддаде. Бяха на термоплот, но от вчера са си в нормални легълца. Дано скоро си ги приберем вкъщи. Леко раждане на всички, на които предстои и живи и здрави бебенца! 🥰❤💙

# 482
Честита радост, много здраве 🍀💝🍀

# 483
Минах през доктора. Плацентата ми е наред,водите също,бебчо си чака......
Попита ме искам ли да избера дата,естествено,казах не....чакаме. Все пак е естествено. С термин 13.07 съм. Каза,ако до 10-ти не се е случило,да ходя и да видим какво е положението ...и да пускаме система. Това е в общи линии. Аз не се напрягам много,той още повече. Имам му пълна вяра, спокойни сме с мъжа ми. Чакаме да станем трима! 💙🤗

п.с: От вчера имам готова спалня. Има шанс до Август да влезнем и в нов дом. Та лятото ше се запомни.

# 484
  • Варна
Защо иска 3 дена преди термин да пуска система? Повечето са склонни да чакат около седмица, ако всичко е наред.

Стискам палци да си тръгне скоро само бебето Hands V

С термин 13.07 съм. Каза,ако до 10-ти не се е случило,да ходя и да видим какво е положението ...и да пускаме система.

# 485
  • Sofia
Момичета, изчаках да попремине ситуацията. Но да си кажа вече. След неочаквано изтичане на водите по никое време и изключително тежко раждане, поради непредвидени обстоятелства и немърливост от страна на  част от екипа на болницата, (не на доктора ми! ), за които изобщо не ми се говори.... На 23.06 се роди Магдалена. Роди се 2.500 кг. С вакуум. .Без да диша. Слава Богу, се погрижиха за нея и тя се справи... много по-геройски от мен. Доктор Вецев ще го обичам цял живот.
Имаше много трудни моменти за тези 4 дни, сега е на фототерапия с жълтеничка, но вече е стабилна и много сладка. Аз се възстанових много бързо и въпреки, че няма никога да забравя какво преживяхме, съм много щастлива и се надявам да ни изпишат скоро здравички.
Само да уточня, че при мен имаше проблем с тъканите ми и не е било нещо обичайно. Докато аз раждах, край мен родиха поне 4 мами много леко.
На всички родили мами, честито! ❤️❤️На останалите... Спокойствие и да знаете, че наистина всичко се преживява и минава. Щом аз минах през  тази ситуация, вие ще се справите супер и всичко ще е наред. Успех  и благодаря за всичко, което научих от вас ❤️❤️❤️

# 486
Защо иска 3 дена преди термин да пуска система? Повечето са склонни да чакат около седмица, ако всичко е наред.

Стискам палци да си тръгне скоро само бебето Hands V

С термин 13.07 съм. Каза,ако до 10-ти не се е случило,да ходя и да видим какво е положението ...и да пускаме система.

Иска да ме види 2-3 дни преди термин,да се разберем какво ще правим,дали все още се е обърнал и т.н

# 487
Shu34 моят термин също е на 13.07. В събота мисля, че ми падна тапата и оттогава постоянно имам някакво бяло течение, менструални болки и на няколко пъти болки все едно ми се ходи до голяма нужна (от вас разбрах, че това са контракции). В сряда съм на преглед при АГ-то, чудя се да чакам ли до тогава или да и звъня днес?

# 488
Shu34 моят термин също е на 13.07. В събота мисля, че ми падна тапата и оттогава постоянно имам някакво бяло течение, менструални болки и на няколко пъти болки все едно ми се ходи до голяма нужна (от вас разбрах, че това са контракции). В сряда съм на преглед при АГ-то, чудя се да чакам ли до тогава или да и звъня днес?

Ами ....както се чувстваш,така...в крайна сметка,тапата може да падне доста по-рано,от започването на самото раждане. Аз още си я "държа", но ти прецени как ти е по-спокойно. Аз някак съм окей за сега ..та си чакам да си дойде всичко по реда. Пожелавам ти успех, явно по едно и също време ще се похвалим. 🤗👩‍❤️‍💋‍👩

# 489

Ами ....както се чувстваш,така...в крайна сметка,тапата може да падне доста по-рано,от започването на самото раждане. Аз още си я "държа", но ти прецени как ти е по-спокойно. Аз някак съм окей за сега ..та си чакам да си дойде всичко по реда. Пожелавам ти успех, явно по едно и също време ще се похвалим. 🤗👩❤💋👩

Ще изчакам значи, пък дай боже да отида в болницата с 8 см разкритие и да родя за 20 мин Blush

# 490
ViKiA, честито мамче! Имаш си двойна радост 👶👶 🙂 да са ти много здравички, да спят, ядат и да нямат колики. Бързо възстановяване на теб.

Marsythecat, честа рожба! Да ти е здравичка малката фина мадама. На теб бързо възстановяване. А за преживяното ти препоръчвам да поговориш с професионалист. Има вариант онлайн в халея май се казваше приложението. Знам какво е хем да се радваш за бебенцето хем при всяко затваряне на очите в главата ти да изплуват картини от случилото се. Американците май го наричаха пост травматичен стрес. Та помогни си още сега преди да си го усетила с пълна сила.

# 491
Честито на мамите, да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват!

# 492
Честити бебчета, момичета! да са ви здравички най-вече и бързо да забравите за грижите и да им се радвате с цяло сърце! ❤

Аз днес ходих на тонове и за пръв път имах цяла една контракция хаха, даже си я усетих - стигна до 45. Лекарката се ухили, че може и да тръгнат от само себе си нещата скоро, ама предполагаме че е трябвало терминът ми да е по-късно и да се окаже, че съм за пети-шести, но аз съм доволна че имам контракции изобщо, че с тоя магнезий дето изпих в конски дози се притеснявах малко.

Казах на АГ че се чувствам доста потисната  - каза че е нормално и не е от мен 😁 на последната права повечето жени изнемогвали психически

# 493
  • Замък сред облаците
Девойки, аз май 5 дни преди термин съм с положителен тест за корона Sad Чакам да ми качат резултатите онлайн, по телефона ми казаха иначе, а междувременно се опитвам да се свържа с АГ да питам какво да правим Sad

# 494
Момичета, честити бебчета! Да са здрави,а за вас бързо възстановяване и много енергия и любов за даване!

Днес съм на тонове и аз, остават 4 дни до термин. Не ми е падала тапа, освен ако не се е случило с кървенето след прегледа за разкритие. И контракциите ми отслабнаха, даже май никакви ги няма. Цяла нощ сънувам раждания, след като вчера вечерта гледах лекции на Елена Василева Grinning В единия сън бебето се роди с комплект 12 зъба и си викам, как ще го кърмя сега!

Иначе, колкото и да нямам търпение последната седмица, любимият има рожден ден след два дни и ми се иска да не съвпаднат все пак.

П.П. АА, ПСР ли прави? Ох, много неприятно, дано поне да не го караш тежко, пък и мисли за това, че бебето направо му предаваш антитела.

Общи условия

Активация на акаунт