Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 906
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета
Моята бебка много хълца последните 3 седмици по 7-8 пъти на ден.
При вас как е? Чували ли сте за чести хълцания?

Сега съм 35 -та

Има ли мами над 38 год? Аз съм на 38.

И аз не мога да спя от болки в таза, дупето, мускулите между краката. Спя ту ляво, ту дясно. Ляво ми предвизвика контракции по-често. Тук в Англия последно ме гледаха с ултрасон 24-та и е доста дразнещо и сташно да не знаеш как се развиват нещата. После само два пъти ме мериха с метър и прослушваха тонове. На частен е скъпо и съм в невидение за килограми, води, позиция…. Нямало нужда. Плаче ми се..
Привет, аз преди месец и половина направих 40 Simple Smile
В 36 г.с съм, бебчо много хълца последните седмици. И аз съм със същите болки в тези части на тялото.
Днес дори ме заболя кръста, като ходих до магазина. Вече дори не съм подвижна колкото преди 3 седмици. Уж гледам да се движа, но много ми идва. Бебето е доста голямо и си тежи.

# 466
Честито бебче и от мен. Много здраве и семейно щастие желая!

# 467
Благодаря на всички, желая здраве и радост от сърце.

# 468
  • Велико Търново
Александра , честито бебче! Бъдете здрави и много щастливи! Бързо възстановяване! ❤️

# 469
Честито на всички мами ,да са живи и здрави бебчетата и да Ви радват много!На мамите бързо възстановяване 😊

# 470
  • София
Александра Пламенова, честито бебенце! Да е живо и здраво и много щастливо!

# 471
Александра, честито бебенце. Да е живо и здраво. Чудесно име сте избрали, много ми харесва.
Аз вече съм 35г.с., но бебчо винаги си е бил кротък. Нямало е такова блъскане, разпъване и т.н., освен няколко ритника в ребрата. Сега съм в болница, че ми падна част от тапата. Днес 3 пъти ми правят тонове - в 08:00 и в 11:30 ч., не им харесаха, че било спяло, а аз съм вече с трета банка магнезий, което още повече го успива. Смъкнаха ме в родилно отделение на по-хубав апарат в 13:30ч. и вече бяха добри резултатите.
Към 18:00 ч. рутинно ми мерят кръвното 145/96, дори нямаше и да разбера. Моето е 110/70, след забременяване 120/80. Дадоха ми хапчета и го смъкнах на 134/75.
Явно това положение с тоновете не бебчо ми се отразява. Изживявам си го вътрешно, макар да знам, че си е такъв кротък и всичко е наред.
Отгоре на всичко и краката ми толкова много отекоха, че са като диреци, а досега нямах такива оплаквания. Задържам много вода. Докторът каза, че е от залежаване и трябва да приемам повече белтък.
Утре трябва да ме изпишат, но да видим как ще са тоновете и кръвното.
Багажът за раждането не ми е подготвен.

# 472
Дано всичко да е наред! 💓

Александра, честито бебенце. Да е живо и здраво. Чудесно име сте избрали, много ми харесва.
Аз вече съм 35г.с., но бебчо винаги си е бил кротък. Нямало е такова блъскане, разпъване и т.н., освен няколко ритника в ребрата. Сега съм в болница, че ми падна част от тапата. Днес 3 пъти ми правят тонове - в 08:00 и в 11:30 ч., не им харесаха, че било спяло, а аз съм вече с трета банка магнезий, което още повече го успива. Смъкнаха ме в родилно отделение на по-хубав апарат в 13:30ч. и вече бяха добри резултатите.
Към 18:00 ч. рутинно ми мерят кръвното 145/96, дори нямаше и да разбера. Моето е 110/70, след забременяване 120/80. Дадоха ми хапчета и го смъкнах на 134/75.
Явно това положение с тоновете не бебчо ми се отразява. Изживявам си го вътрешно, макар да знам, че си е такъв кротък и всичко е наред.
Отгоре на всичко и краката ми толкова много отекоха, че са като диреци, а досега нямах такива оплаквания. Задържам много вода. Докторът каза, че е от залежаване и трябва да приемам повече белтък.
Утре трябва да ме изпишат, но да видим как ще са тоновете и кръвното.
Багажът за раждането не ми е подготвен.

# 473
Jozepha стискам палци всичко да е наред.
Александра честито бебе Hug
За раждането гледах онзи ден една лекция, голяма глупост, нищо от това нямаше да ми е от полза, ако не бях раждали скоро и не си спомням перфектно какво се случва в предродила и родилна зала Joy
Аз имах страхотно първо раждане, да боли, да много боли в един момент, но в секундата в която бебето излезе и болката изчезна. Не е защото си видях детето, а защото наистина спира да боли. После контракциите са неприятни, но като си минал през раждането някакси не са кой знае какво. Може би тези със секциото ги стряска повече. На мен докторката и целия екип много ми помогнаха. Казваха ми във всеки един момент какво ще се случи и всичко беше очаквано. Не бях в неведение, кое, кога и какво, а знаех и очаквах. Бях говорила преди това с нея и я предупредих, че искам да ми обяснява и да ми казва всичко за да съм наясно и така беше.

# 474
Днес съм много кисела и хич не съм приятна компания за комуникация. Много ми е криво още от сутринта и успях да се разплача поне за 3-4 неща. Нещо ми е "свито" под лъжичката, явно хормоните ми бушуват яко.
Ходихме на Спа. Аз естествено не съм използвала басейна и всичко останало, но поне детето и таткото се радваха. Много ми е тежко, едва ходя. Имам си подготвителни контракции. Следобяд бях като парцал и направо заспивах права. Абе вече споделих, че съм крива днес.

Александра, честита радост! Да ви е жив и здрав и много радост да ви носи. На теб бързо възстановяване!

HappyRSmile, леко раждане утре! Чакаме те с добри новини!

Миша, дано скоро да се гушкате всички вкъщи!

И аз не харесам крайностите. Всичко се учи с времето. Всеки иска най-доброто за детето си. Все пак имаме интуиция, която ни помага. Няма страшно, сами ще се научим да отсяваме информацията и всеки ще гледа детето си според собствените си усещания.

Аз спя на ляво и дясно. По гръб се задушавам и изобщо не мога да дишам. Когато ходя на тонове и лежа по гръб 20 минути ми е голяма мъка. Не, че на една страна е много удобно, но се въртя и нагаждам според ритниците на бебето. Ето преди малко легнах на ляво, но не мога да дишам добре, обърнах се на дясно, започна да подскача бебето. Ако мога права да спя сигурно ще е най-добре. Иначе през нощта усещам всеки път, когато се въртя, защото ми е тежко.

Темата за подготовка за нормално раждане и аз я следя и има много полезна информация. Както и в тази за кърменето.

# 475
Ох милички. Аз съм с някви адски болки в пубисната кост от около седмица. В 36+4 г.с съм. Едвам ставам от леглото, имам чувството че ще се счупя, направо не знам. Получавам отоци в крайниците от седмица, които минават след стабилна почивка в легнало положение.
Ходих на ехограф за бъбреците и се оказа че имам дефектирал десен бъбрек, задържам урина. Чудим се от какво може да е. Тази седмица ще ходя на уролог.
Утре съм на тонове и ще кажа на АГ-то да погледне бебето как върви, че май и на моето вече му е доста тясно.  Във вторник сутринта мъжа ми заминава в командировка до петък и оставам с малкия калпазан сама(1год.и 2месеца). Днес го взехме от баба му, беше там 1 месец и вече ходи самостоятелно. Характера му е станал страшен, такъв инат не съм виждала хаха.
Та не знам вие как се справяте с болките в пубиса, но аз имам чувството че ще се разкъсам и бебето ще излезе.

# 476
Lavinka, пита ли за хълцането? Дали е нормално толкова често да хълца?

Здравейте момичета

Сега съм 35 -та

И аз не мога да спя от болки в таза, дупето, мускулите между краката. Спя ту ляво, ту дясно. Ляво ми предвизвика контракции по-често. Тук в Англия последно ме гледаха с ултрасон 24-та и е доста дразнещо и сташно да не знаеш как се развиват нещата. После само два пъти ме мериха с метър и прослушваха тонове. На частен е скъпо и съм в невидение за килограми, води, позиция…. Нямало нужда. Плаче ми се..
В 36 г.с съм, бебчо много хълца последните седмици. И аз съм със същите болки в тези части на тялото.
Днес дори ме заболя кръста, като ходих до магазина. Вече дори не съм подвижна колкото преди 3 седмици. Уж гледам да се движа, но много ми идва. Бебето е доста голямо и си тежи.

# 477
Александра, честито бебче да ви е живо и здраво,  а на теб  бързо и безпроблемно възстановяване! 🍀
HappyRSmile, успех момиче! Стискам палци 🍀

Относно хълцането, нашият юнак доста хълца, че чак подскача и корема когато го прави! Ще го видим той ли е голям или аз съм му малка 😅

Относно стереотипите, за сега си мисля, че няма да им обръщам внимание, защото аз самата съм била с биберон до 3г и половина (зъбите са ми перфектно наредени без зъболекарска намеса) и до тогава съм си искала количката на разходка и то да си я бутам и като се уморя да съм седнела в нея.
Относно храненето, злояда до няма и къде. Добре,  че е било грис и мляко, че да се храня с нещо (елате да ме видите после като поодраснах как се храня, но защото съм слаба и все има изказвания, че не съм се хранила достатъчно, за къде съм пазила диети и да не стоя гладна...)  От 20-ти ден съм била на АМ, т.к кърмата ѝ е спряла, а със сестра ми е имала адски много, но пък тя е седмаче и доста време е изкарала в кувьоз, а майка е кърмила детето на родилка с която са раждали двете. Сестра ми после не е искала гърда и до колкото помня е казвала, че е цедяла в шише и е давала с него, не помня дали са имали успех така.

Майка ми беше от хората, на които ако тръгнеш да им се месиш и накрая оставаш или разреван или съжаляваш, че си се направил на много запознат по дадена тема 😅

Таткото имаше рожден ден на 25.06 и на обяд корема ми доста спадна надолу. Сега се молим да издържи до деня предвиден за секциото (от мисълта да се появи по- рано от готовата тромбоцитна маса направо откачам)
Гостите като ме гледаха как стъпвам едва едва и две майки ме питаха: Не трябва ли вече да наближава раждането? И като им казах, че сега в петък и двете ми казаха, че след като родя тези болки в ходилата би трябвало да изчезнат. Моля се да са прави и скоро да мога да стъпвам както преди няколко месеца.

Преди някъде 2 седмици ми излязоха брутални стрии. От средата на корема, та до долу. Като гръмотевична буря са, нямат изброяване, понеже буквално са една до друга. Таткото ми казва да съм спирала да им се дразня, защото давам живот, а и корема доста порасна и просто беше неизбежно. Отделно съм с много суха и податлива на стрии кожа. Цял живот се мажа с какви ли не хидратиращи продукти, но на бузките на дупето си имам още от ученически години.
Живот и здраве всичко да мине наред обмислям лазерни процедури за премахването им, ако някой е запознат да сподели опит.

Сънят се осъществява само няляво или дясно, че по гръб адски се задушавам. Както заспя така се събуждам и чак тогава се завъртам. Фен съм и на безсънието, че доста ме "перат" хормоните и все ми е горещо 😅

# 478
Lavinka, пита ли за хълцането? Дали е нормално толкова често да хълца?

Здравейте момичета

Сега съм 35 -та

Привет, няма страшно. Споменах на доктора, той нищо не каза. Нормално е дори в приложението, което го имам за 36 седмица си пише, че правят доста дълги серии с хълцане.

# 479
Благодаря, момичета!
Бъдете благословени!

Общи условия

Активация на акаунт