Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 902
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, назад из темите бяхте коментирали за хубава извара от лидъл, ще може ли да споделите как се казваше.
Днес  ми излязоха резултатите и отново общия белтък е под долна граница -62.75 при долна граница 63. За два месеца съм го качила от 60.54 до 62.75. Вече не знам какво да ям. Опасен ли е ниският белтък за бебето?

# 496
VikiA, Marsythecat, честити бебенца! Пожелавам ви да са много здрави и щастливи! И на двете бързо възстановяване! Марси, подкрепям fillme, потърси помощ, защото си е травма и изключителен стрес.

Е, не де, АА! Беше ваксинирана нали? В момента протичат леко вариантите на корона вируса, вярвам, че двамата с бебето ще сте добре!  Но по-скоро може да ти обърка плановете за раждането...Във Вита има ли отделение, ако се наложи да родиш, докато тече карантината?

# 497
  • Замък сред облаците
Ваксинирана съм да, иначе гърло, температура 37.2-5, която свалям бързо с парацетамол, накашлям се днес… Не знам какво е в момента положението с ковид родилките, писах на АГ, че не вдига, но може и в раждане да е, не знам…

# 498
Мамка му АА! Баш на финалната права! Само да не е като през пандемията да не ти дадат детето докато не мине карантината...

# 499
И аз го изкарах така в 4-5 месец, ваксинирана, с лека температура, лека кашлица, мина съвсем безобидно. Пожелавам ти и при теб така. Дано няма много усложнения с организацията около раждането и престоя в болницата. Пустия ковид пак се е активизирал в последно време.
Искам да питам дали бихте предприели естествено раждане при седалищно прилежание? Моят АГ е ок с това, но аз се притеснявам. В същото време му имам доверие и не искам секцио по мой избор, а само ако се наложи. Това достатъчно основание ли е или може да го завъртят някак в последния момент?
По повод чуждото мнение, кърмих синът си дo 2г и 4м, постоянно ми отправяха коментари. Затова му взех едно боди с надпис "До кога ще суча не е ваша работа" и въпросът се приключваше Grinning
Не съм предлагала вода докато към кърмила, аз готвех по време на захранването и следвах принципа - до 1 год първо кърма, след това пюре, след 1год първо пюре, след него кърма за донаяждане. Не знам този път така ли ще процедираме, както бебето покаже, но като цяло това работеше при нас тогава. Сега...ще видим Simple Smile Мнението ми е, че трябва да е максимално лесно за майката и бебето, да няма стрес и да се случват нещата някак естествено.

# 500
Честито на всички нови мами! Бъдете живи и здрави, вие и вашите малки съкровища! Бързо възстановяване и нека Господ ви закриля! Heart
На останалите, както и на себе си, желая бързо и лесно раждане BlushHeart

# 501
Raffaella_, в болница Надежда практикуват външно верзио и има голям шанс да успеят да то обърнат. Мисля, че го извършва Надежда Стаменова.

# 502
  • Замък сред облаците
Филме, да се роди живо и здраво, пък когато ми го дадат тогава, това са бели кахъри на фона на рисковете…

Мен най ме е яд, че не мога да си обясня откъде съм го хванала - нали си седях вкъщи, ходих веднъж до болницата за тонове и 2-3 пъти до магазина. Реално с никой не съм имала продължителен контакт, никой не е бил видимо болен. ММ и той работи от вкъщи и е здрав.

С АГ ще се чуя след час, тъкмо ми писа.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 15:09 от АА

# 503
Филме, да се роди живо и здраво, пък когато ми го дадат тогава, това са бели кахъри на фона на рисковете…

Мен най ме е яд, че не мога да си обясня откъде съм го хванала - си седях вкъщи, ходих веднъж до болницата за тонове и 2-3 пъти до магазина. Реално с никой не съм имала продължителен контакт, никой не е бил видимо болен. ММ и той работи от вкъщи и е здрав.

С АГ ще се чуя след час, тъкмо ми писа.

Дъщеря ми също изкара ковид въпреки,че е с две дози ваксина. Имаше лека температура първите два дни. Кашлицата беше доста по продължителна и също й бяха изписали да си слага фраксиприн в корема 14 дни. Тя няма тромбофилия, просто превантивно. Не са й правили никакви изследвания след преболедуването.

# 504
  • Замък сред облаците
Аз така или иначе съм на НМХ (клексан), взимам тантум верде за гърлото, пия парацетамол за температурата (бързичко я сваля), грип стоп в носа пръскам (с лактоферин), че и той текна днес… Кашлицата почна от снощи, днес няколко белезникави храчки извадих, но не ми е стегнато нещо на гърдите. Гласът ми само се губи 😅
А, и сатурацията си следя с пулсоксиметър, 97-99 се движи.

Иначе знам че уж сега по-лесно се прекарва, ама пусто трябва да комбинираме раждане с активна инфекция. Направо ще питам за секцио 🙄

# 505
И аз го изкарах така в 4-5 месец, ваксинирана, с лека температура, лека кашлица, мина съвсем безобидно. Пожелавам ти и при теб така. Дано няма много усложнения с организацията около раждането и престоя в болницата. Пустия ковид пак се е активизирал в последно време.
Искам да питам дали бихте предприели естествено раждане при седалищно прилежание? Моят АГ е ок с това, но аз се притеснявам. В същото време му имам доверие и не искам секцио по мой избор, а само ако се наложи. Това достатъчно основание ли е или може да го завъртят някак в последния момент?
По повод чуждото мнение, кърмих синът си дo 2г и 4м, постоянно ми отправяха коментари. Затова му взех едно боди с надпис "До кога ще суча не е ваша работа" и въпросът се приключваше Grinning
Не съм предлагала вода докато към кърмила, аз готвех по време на захранването и следвах принципа - до 1 год първо кърма, след това пюре, след 1год първо пюре, след него кърма за донаяждане. Не знам този път така ли ще процедираме, както бебето покаже, но като цяло това работеше при нас тогава. Сега...ще видим Simple Smile Мнението ми е, че трябва да е максимално лесно за майката и бебето, да няма стрес и да се случват нещата някак естествено.

Значи,с глас се смея,относно бодито с надписа! Оправи ми деня! 🤗🤣💙

# 506
Честито бебче! Да бъде живо и здраво! Радвам се, че всичко е наред. В коя болница ражда?

Момичета, изчаках да попремине ситуацията. Но да си кажа вече. След неочаквано изтичане на водите по никое време и изключително тежко раждане, поради непредвидени обстоятелства и немърливост от страна на  част от екипа на болницата, (не на доктора ми! ), за които изобщо не ми се говори.... На 23.06 се роди Магдалена. Роди се 2.500 кг. С вакуум. .Без да диша. Слава Богу, се погрижиха за нея и тя се справи... много по-геройски от мен. Доктор Вецев ще го обичам цял живот.
Имаше много трудни моменти за тези 4 дни, сега е на фототерапия с жълтеничка, но вече е стабилна и много сладка. Аз се възстанових много бързо и въпреки, че няма никога да забравя какво преживяхме, съм много щастлива и се надявам да ни изпишат скоро здравички.
Само да уточня, че при мен имаше проблем с тъканите ми и не е било нещо обичайно. Докато аз раждах, край мен родиха поне 4 мами много леко.
На всички родили мами, честито! ❤️❤️На останалите... Спокойствие и да знаете, че наистина всичко се преживява и минава. Щом аз минах през  тази ситуация, вие ще се справите супер и всичко ще е наред. Успех  и благодаря за всичко, което научих от вас ❤️❤️❤️

# 507
АА, къде пък скочи на секцио? Я не се поддавай на такива мисли. При секцио се губи 2 пъти повече кръв. За бебето няма опасност от ковида при нормалното раждане, а с кърменето директно му предаваш антитела.

# 508
  • Замък сред облаците
Филме,не се виждам в момента с това кашляне как ще напъвам и дишам ефективно. Отделно ужасно ме е страх да не стане някой тромб в плацентата баш накрая. Това ми е презумпцията основно, но все пак ще се вслушам в АГ.

# 509
Момичета, днес в 09:30 се появи дъщеря ни Паулина със секцио. Операцията мина по ноти.
Сега, обаче, съм разбита и доста зле. Ще боли. Няма как… Но не се оплаквам, ще мине и замине.
Малката ми я дадоха преди малко и, за мое огромно облекчение, засука здраво цицата. Опасно момиченце… 😁😁😁

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 15:46 от HappyRSmile

Общи условия

Активация на акаунт