Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болничен в събота и неделя

  • 1 229
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 6
Когато болничният е продължение, може да се издаде още в петък или да се издаде в последствие. Това е едно от изключенията, които наредбата допуска. Другият вариант е да се посети лекарят или центърът за медицинска помощ, с който ЛЛ има договор за заместване в неработно време. ЛЛ трябва да има такъв, освен ако не работи 24/7.
Да, и аз с тази идея отидох в петък да ми издаде продължение, тя ми отказа, защото не можело да ми го издаде за следващия ден.. трябвало да ме пуска на ЛКК. Уточнявам пак, че ми беше дала 9 дни, тази година не съм взимала други болнични. Така че всичко е въпрос на желание и разбиране, най-лошото от всичко е, че никой не успя да ми отговори на въпроса "какво става, когато се разболееш в събота, а си на работа" (включително 4 жени, които си ме прехвърляха по телефоните на НОИ, че чак и към РЗИ ме изпратиха)
Боничният, издаден от събота за 5 дена ще е събота до сряда включително. Има ли вероятност да сте нетрудоспособна повече време и затова лл да не е искал да издаде продължение?
Иначе има възможност за всичко, разбира се. Ако сте в тежко състояние никой няма да ви прати на работа, нито пък има проблем да ви пратят на ЛКК, за да се издаде придължителен болничен поради нетрудоспособност.
В случая аз разбрах, че ЛЛ просто е искала да ви издаде по-дълъг болничен и затова е искала да има прекъсване.
Не, въобще не е искала да ми издаде за повече от 5 дни. Просто не искаше да издаде въобще какъвто и да е болничен.

# 31
  • Мнения: 8 189
Е, ти сама каза, че ще издаде, но не от събота, а от неделя. За колко дни?

# 32
  • Мнения: 82
Какво направихте в крайна сметка, опитахте ли в спешното?

# 33
  • Мнения: 8 612
Съветът, който тази лична лекарка е дала, е тъп - да отиде болна на работа в събота. Авторката ако беше в състояние да ходи на работа, за какво й е болничен?
Трябваше да предложи друг вариант. Това не е човешко отношение.

# 34
  • Мнения: 5 527
Щом й го казва ЛЛ, която се предполага, че я познава, значи знае, че не е толкова болна и може да работи. Иначе едва ли би й предложила това.

Общи условия

Активация на акаунт