Казус относно болничен

• 776
  • 4
  •   1
Отговори
Привет, група. Ситуацията е такава-болнични съм до 14,ако от 15 ми се издаде нов такъв,но от друг лекар,като продължение ли трябва да бъде или не?Представлява ли евентуален проблем?

# 1
  • София
За да се издаде първичен болничен, трябва да е друга диагнозата.

# 2
На мен личният лекар ми даде болничен за 14 дни, след това болничният трябваше да се удължи и минах на лекарска комисия, която издаде следващ болничен. Диагнозата е същата и между двата болнични няма прекъсване, но личният не може да издаде  болничен по-дълъг от 14 дни и затова се минава на комисия за следващ болничен.

# 3
  • София
За да се издаде първичен болничен, трябва да е друга диагнозата.
Теоритично и да не е свързана с първата диагноза (примерно ОВИ-бронхит), само че това по-трудно го засичат. Което не пречи да се хване след време и да трябва да се връщат пари.

# 4
  • София
Здравейте,
Позволявам си да задам въпроса си, който също касае болничен.
Накратко, предстои ми постъпване в болница в неврологично отделение, тъй като съм със слабост и болки в мускулите, от които вече не мога да ходя (вероятно ще правят изследвания и биопсия за уточняване на диагноза, тъй като доста време вече се лутам и плащам изследвания, но нямам диагноза). За престоя там смятам да си пусна отпуска (имам неизползвана) а и финансово болничния не е ок. Въпросът ми е като ме изпишат, ако не се чуствам добре и се наложи да остана още в къщи, дали ще мога да ползвам болнични след като по време на престоя там съм била в отпуска? А и след няколко месеца имам планирана хирургична интервенция, която сигурно пак ще наложи още болнични. Не съм наясно как взет болничен влияе върху изплащането на следващите такива финансово, затова ми се ще да си ползвам отпуската за престой в болниците.
Доколкото съм чувала, не е препоръчително да се взима болничен преди предстоящо пенсиониране следващата година.
Благодаря на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт