Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 798
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте Sahara!
Вие сама се свързахте с мен за да Ви запазя час за Бахчеджи, като казахте че сте проучили и избрали точно тази клиника.
Още август месец Ви обясних, че поради лошата комуникация с координаторки те в Мемориал не е редно да сменяте клиниката, защото те са запознати с Вашата история и да си продължите с преводач на английски, но Вие настоявахте.
Не изкарвайте мен виновна!
Винаги съм Ви съдействала с каквото мога и съм се отнасяла добре с Вас. Даже съм съдействала за неща които не са моя работа! Разбирам, че сте разочарована и ядосана защото имате неуспех, но не е хубаво да внасяте смут с тези изказвания за клиниката.
Там също има много успяли жени.
Опитвате се да сринете репутацията на клиниката и моята също (че съм Ви подвела)
Пак повтарям ,че Вие настоявахте и давахте зор да Ви запиша, не ме изкарвайте виновна за нищо.
От мен сте получили добро и човешко отношение. Пожелавам Ви успех.

Това което разбрах по трудният начин е, че добрите им ембриолози, на които се гради репутацията на ембриологията им, още миналата година са напуснали за да работят в Белгия. Тези които са в момента, просто не се справят. За разлика от другите болници, ако разгледате сайта на Бахчеджи, няма нито един ембриолог в списъка. Според мен това за ембриолозите го знаят и координаторките които там ни насочват, но повечето си прибират комисионната и си мълчат (при мен визирам Айля).

Аз съм много явно доказателство, защото ние винаги правим  по няколко бластоциста годни за ПИД, които винаги замразяваме. В Бахчеджи първо, че не успяха да оплодят всички зрели (само 70%, до като в Мемориал винаги 90-100% от зрелите Я се оплождаха с още една жена която вървя успоредно с мен беше така) и второ, даже двата бластоциста които стигнаха 5ти, че и 6ти ден не успяха да ги ПИДват и ги хвърлиха в кофата Cry Cry Cry

Подозирам това е и причината Карлъкая вече да "не вярва" в ПИД и да не го предлага на пациентките си даже на тези над 40. Та ако искате може да пробвате късмета си без ПИД, както Деона казва, там има успехи. Аз съм на 44 и не бих пробвала без ПИД а и там никога за нищо не бих се върнала.
Успех каквото и да решите!

# 481
Информацията е от една от фирмите които се занимават с организиране на ин витро в Турция. Жената от която е информацията има добра репутация в сферата, но не бих споделила името, защото ще и навреди във взаимоотношенията. Разбирате в Турция те са основни за този вид работа.

От там тръгна да търся информация кои са всъщност ембриолозите в Бахчеджи Фулия и забелязах, че няма публикувани въобще такива в сайта на болницата. След още ровене в нета, намерих информация, че Necati Findikli
 е бил 10 години един от главните ембриолози, който от миналата година е напуснал за Белгия. Тук може да видите и резюмето му, където се описва това https://www.linkedin.com/in/necati-findikli-1bb66435

Ако потърсите информация за него е явно, че това е един от въпросните ембриолози, завеждащ цялата ембриология във Фулия, което и доказва информацията от тази въпросна жена от която чух за пръв път. Има и други напуснали но не съм ровила повече, ако някой намери информация, ще е полезно за всички да сподели.

Няма да отговарям на хейта, който получавам по темата. Длъжна съм да споделя това което знам, а всеки с малко ровене в нета може да си провери фактите сам за себе си. Нека всяка една от нас успее по възможно най-лекият и безболезнен начин на която и болница и лекар да се спре HeartHands V

# 482
Информацията е от една от фирмите които се занимават с организиране на ин витро в Турция. Жената от която е информацията има добра репутация в сферата, но не бих споделила името, защото ще и навреди във взаимоотношенията. Разбирате в Турция те са основни за този вид работа.

От там тръгна да търся информация кои са всъщност ембриолозите в Бахчеджи Фулия и забелязах, че няма публикувани въобще такива в сайта на болницата. След още ровене в нета, намерих информация, че Necati Findikli
 е бил 10 години един от главните ембриолози, който от миналата година е напуснал за Белгия. Тук може да видите и резюмето му, където се описва това https://www.linkedin.com/in/necati-findikli-1bb66435

Ако потърсите информация за него е явно, че това е един от въпросните ембриолози, завеждащ цялата ембриология във Фулия, което и доказва информацията от тази въпросна жена от която чух за пръв път. Има и други напуснали но не съм ровила повече, ако някой намери информация, ще е полезно за всички да сподели.

Няма да отговарям на хейта, който получавам по темата. Длъжна съм да споделя това което знам, а всеки с малко ровене в нета може да си провери фактите сам за себе си. Нека всяка една от нас успее по възможно най-лекият и безболезнен начин на която и болница и лекар да се спре HeartHands V
Благодаря ви за споделенето! Беше полезно. Вие накъде се насочвате?

# 483
Явно координаторките в различните турски болници са тук и навсякъде… нищо чудно да се подвизават под различни имена и да печелят клиенти по този начин за съответната болница, аз също бях подведена от двв от тях няма да споменавам имена, но самия факт както по нагоре се е случило че едната спомената веднага пише коментар трябва да ви говори много!! внимавайте момичета и си проучвайте нещата щателно преди да предприемете каквито и да било стъпки - все пак касае вашето здраве и нерви, които предполагам не са “намерени” на пътя..

# 484
Явно координаторките в различните турски болници са тук и навсякъде… нищо чудно да се подвизават под различни имена и да печелят клиенти по този начин за съответната болница, аз също бях подведена от двв от тях няма да споменавам имена, но самия факт както по нагоре се е случило че едната спомената веднага пише коментар трябва да ви говори много!! внимавайте момичета и си проучвайте нещата щателно преди да предприемете каквито и да било стъпки - все пак касае вашето здраве и нерви, които предполагам не са “намерени” на пътя..

Тази Бахчеджи не върви на добре.....единственото свястно нещо там беше ембриологията им,а сега май е само стара слава,за която те крият. Всички,които знаете инфо пишете......ние не сме за подигравка!

# 485

Аз се връщам в Мемориал, където единственият проблем са преводачките (въпреки, че пак ги смениха преди няколко седмици и уж новите били старателни..). Положението много се влоши от Юни насам относно превода и координацията на пациенти (за това се местих в Бахчеджи), но понеже говоря Английски и познавам болницата и практиките им много добре, вече се оправям сама без преводачки. Да не подведа някой обаче, там Урологът не е ок ако имате мъжки фактор, както и съм чувала, че за нисък резерв, където се иска лека стимулация или пункция на естествен цикъл, май не се справят много добре. Аз нямам никакви усложнения тип тромбофилия, генетични, хормонални и т.н. Нямаме и мъжки фактор, иска се само лекар за читава стимулация и добри ембриолози за което се насочвам натам (до тук консенсуса по темите е, че там е най-добрата ембриология, това е и моят опит, защото стигнахме до здрав ембрион след ПИД след 2 пункции само).

Също в Мемориал много трябва да се внимава кой е наблюдаващият ви лекар. До тук знам че др Юджел и др Лале Бакър (който работи заедно с професор Башар за мъжки фактор от извън болницата) имат най-добрият подход и успеваемост. Много жени не знаят, че могат да избират лекуващ лекар там та и аз карах една година с този който ми бяха назначили автоматично. Моята бременност завърши с биохимична за съжаление по ендометриални причини.

Друг бонус за мен с Мемориал е, че др Калчев в София е обучаван там и е близък с проф Кахраман. Съответно от Мемориал единствените процедури които признават от България, са неговите. Понеже ще правя хистероскопия преди следващ трансфер, ще я правя при него, хем ми е близо, хем ще спестя над две хиляда лева от сметката а резултата, пак информация от много жени минали през хистеро и тук и там, е същия.

Пак казвам, всяка двойка е различна, проверете специалистът и болницата дали отговаря конкретно на вашият случай. Също нещата много се менят от месец на месец. Лекари се уморяват, други напускат. Вижте актуална информация за мястото и човека на който ще се доверите. Успех!

# 486
  • София

Ами споменавайте имена.....така е редно.
На Айля аз и казах,че от известно време се
пише за нея във форума и да влезне да се защити,а не да я обвиняват.Всеки има право да напише и своята гледна точка.Монетата винаги има две страни.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 21:21 от leo 18

# 487

Аз се връщам в Мемориал, където единственият проблем са преводачките (въпреки, че пак ги смениха преди няколко седмици и уж новите били старателни..). Положението много се влоши от Юни насам относно превода и координацията на пациенти (за това се местих в Бахчеджи), но понеже говоря Английски и познавам болницата и практиките им много добре, вече се оправям сама без преводачки. Да не подведа някой обаче, там Урологът не е ок ако имате мъжки фактор, както и съм чувала, че за нисък резерв, където се иска лека стимулация или пункция на естествен цикъл, май не се справят много добре. Аз нямам никакви усложнения тип тромбофилия, генетични, хормонални и т.н. Нямаме и мъжки фактор, иска се само лекар за читава стимулация и добри ембриолози за което се насочвам натам (до тук консенсуса по темите е, че там е най-добрата ембриология, това е и моят опит, защото стигнахме до здрав ембрион след ПИД след 2 пункции само).

Също в Мемориал много трябва да се внимава кой е наблюдаващият ви лекар. До тук знам че др Юджел и др Лале Бакър (който работи заедно с професор Башар за мъжки фактор от извън болницата) имат най-добрият подход и успеваемост. Много жени не знаят, че могат да избират лекуващ лекар там та и аз карах една година с този който ми бяха назначили автоматично. Моята бременност завърши с биохимична за съжаление по ендометриални причини.

Друг бонус за мен с Мемориал е, че др Калчев в София е обучаван там и е близък с проф Кахраман. Съответно от Мемориал единствените процедури които признават от България, са неговите. Понеже ще правя хистероскопия преди следващ трансфер, ще я правя при него, хем ми е близо, хем ще спестя над две хиляда лева от сметката а резултата, пак информация от много жени минали през хистеро и тук и там, е същия.

Пак казвам, всяка двойка е различна, проверете специалистът и болницата дали отговаря конкретно на вашият случай. Също нещата много се менят от месец на месец. Лекари се уморяват, други напускат. Вижте актуална информация за мястото и човека на който ще се доверите. Успех!

Да разбирам ли,че в Мемориал не се справят добре с намален яйчников резерв или? Аз съм с такъв...

# 488
Пиша ви на лично за да не разводнявам темата.

# 489
Пиша ви на лично за да не разводнявам темата.
Пишете тук, моля! И др ги интересува. Мен Калчев при Тургут ме прати например.

# 490
И мен ме интересува също People Eyes

# 491
Деона,  а този ембрион с ПИД , хубав ли беше или със забележки?!

Те бяха общо 7бр. ембриони от 2 стимулации. За съжаления - 5 с анеуплодии - монозомии, тризомии - няколко на брой - 3 и повече и 2 - с ненамерено ДНК... За мен този резултат беше необясним, но... С нормален кариотип и двамата с ММ...
Чета по темата и до сега... Има какви ли не версии, че това са клетки от бъдеща плацента, не от ембриона, че остават в нея, а самия ембрион може да е здрав... Жени с трансферирани анеуплодни ембриони, с успешни бременности...
Към днешна дата, се оказа, че в клиниката пазят тези ембриони - 2019-2020, не са унищожени... Искат повторно съгласие... Нови правила, така обясниха... Та, от година мисля и не съм отговорила, не сме разписали унищожение... Подготвила съм писмо до др Карликая, с когото имаме тези резултати, дали би направил трансфер на някой от тях... Не мога да го изпратя, объркана съм... Но, като да е задължително, да опитаме...

П.с
В предвид на написаното по-горе, от момичетата, важно е да се каже, че изложените от мен факти са към 2020г...

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 23:07 от Deona

# 492
Здравейте, за НЯР не съм сигурна за успеваемостта в Мемориал. Нямам опит и за това писах на жената просто да се свърже с други жени в това положение (има друга група за НЯР/ИЯР). Не искам да давам акъл без да имам реален опит. Чувала съм за други клиники обаче, освен популярните, които биха могли да се проучат, като Брюксел, ФертиДжин, университетска болница Коч, а не само популярните Мемориал, Бахчеджи и Аджибадем. Sunny, за Тургут няма да се изказвам, защото никога не ме е лекувал, чувала съм много полярни мнения от прекрасни до ужасни.

# 493
Извинявам се,че чак сега отговарям.Трансферът ми беше на 15.10 към 17 часа,на другия ден лежат,прибрах се на 17ти към обяд тръгнах,пътувах около 5 часа,като по пътя на 2 часа слизаш да се раздвижваш
Аз имах почти всички симптоми,първо започна с непрекъснатото пишкане цяла вечер,от 6ти ден след трансфер имах болки ниско долу,като опъване и приличат на болки на цикъл,около 8мия ден леко кафяво зацапване.Аз бях сигурна,че съм бременна
[/quote]
А да ви питам след трансфера останахте ли няколко дни в Турция или веднага се прибрахте? Може ли да се пътува след трансфер и има ли някакви препоръки?
[/quote]

# 494
Здравейте Sahara!
Вие сама се свързахте с мен за да Ви запазя час за Бахчеджи, като казахте че сте проучили и избрали точно тази клиника.
Още август месец Ви обясних, че поради лошата комуникация с координаторки те в Мемориал не е редно да сменяте клиниката, защото те са запознати с Вашата история и да си продължите с преводач на английски, но Вие настоявахте.
Не изкарвайте мен виновна!
Винаги съм Ви съдействала с каквото мога и съм се отнасяла добре с Вас. Даже съм съдействала за неща които не са моя работа! Разбирам, че сте разочарована и ядосана защото имате неуспех, но не е хубаво да внасяте смут с тези изказвания за клиниката.
Там също има много успяли жени.
Опитвате се да сринете репутацията на клиниката и моята също (че съм Ви подвела)
Пак повтарям ,че Вие настоявахте и давахте зор да Ви запиша, не ме изкарвайте виновна за нищо.
От мен сте получили добро и човешко отношение. Пожелавам Ви успех.
Мислех да не отговарям но като гледам авторекламата на Айля в темата за клиники в Истанбул и малко в повече ми дойде.. Не съм ядосана на Айля, защото стимулацията ми не завърши със здрав ембрион. Имала съм няколко други завършили по този начин но не съм обвинявала Турмед например.
Първо да кажа, че Август месец аз си останах в Мемориал както си говорехме, имах стимулация, но се оказа, че лекарката там и е било последна седмица на работа и стимулацията ми беше пълен провал. После получих извинения от там но беше вече късно.
За Бахчеджи разговорът беше на 30 Септември. Прилагам копия тук за да не говорите глупости. Не си крия името и заставам зад думите си. Вижда се как казвате, че избягвате да пращате пациетките си в Мемориал и ми препоръчахте Йоздамар в Бахчеджи. Също питах конкретно за ембриологията им, защото там няма как да ги преценя с един първичен преглед и вие ми казахте, че са добри. Не искам да давам и други примери за това какво сте говорили. Аз очаквам един координатор да знае достатъчно много за лекари, болници, ембриологии и цялостно условия в заведенията с които работи, за да може да насочи пациент правилно. Аз обаче установявам, че всъщност жените в този форум със сходни диагнози и опит могат много повече да помогнат от един куп координаторки.

Общи условия

Активация на акаунт