Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 807
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Аз минавам да споделя горчивият си опит в Бахчеджи този месец, за тези за които ще е полезно. Писах и в групата за клиники в Истанбул та вече може да сте прочели моята история там. В Бахчеджи се насочих като алтернатива на Мемориал, заради грешно започнатата ми стимулация в Мемориал през Септември. Това в последствие се оказа грешка на др Айсу, за която това е била последна седмица на работа. Но.. въпреки това, реших да сменя клиниката, защото отзивите за Бахчеджи бяха добри. Свързах се с Айля, която ми препоръча първичен преглед при проф Йоздамар.

Първичният преглед при него струва около 500 лева и при нас протече за около 20 мин. За сравнение в Мемориал, първичният преглед ни беше безплатен и продължи около час и половина. В Бахчеджи се бяхме подготвили за спермограма по съвет на Айля но такава не се проведе. На мен ми копираха само цветната снимка и до там. Въпреки това, реших да дам шанс и да продължим със стимулация.

Същинската стимулация се оказа още по-претупана и от първичният преглед. Имах общо три фоликуметрии и мерене на лигавица от Йоздамар, които траеха средно по 15 секунди. Мереше по един-два фоликула а останалите "на око" ги казваше на сестрата да пише десетина например. На въпросът ми след последния преглед, колко фоликула имам, почна да ми философства как то някои фоликули ще са празни, как не е показателно и т.н. Накрая ми изфъфли нещо като 16 и "прегледа" приключи. Пак за сравнение и в Мемориал, даже и в тъпия Щерев ми мереха ВСИЧКИ фоликули.
Също на нито един от трите прегледа той не ми погледна кръвните изследвания, като координаторката ми обясняваше, че той така работел, как, като врачка ли, не мери фоликули и не гледа кръвни? Съответно Естрадиолът ми вече на вторият преглед беше стигнал 3300 pg/mL и имах фоликули по 18мм. Да но този преглед се падна в Петък а той имаше конференция в Събота а в Неделя не се работи в Бахчеджи, викна ме чак в Понеделник, като аз този уикенд продължих по негово предписание със същите дози лекарства. В Понеделник вече фоликулите бяха подминали 24мм а естрадиола ми беше литнал на 8300 pg/mL. Всички знаем, че 8300/300 или трябва да очаквам ~30 зрели Я! или презрели фоликулите. Вече знаех, че пункцията е закъсняла с 2 дни, но беше късно. Каза ми да бия таймиращата вечерта за пункция след 2 дни но аз знаех, че големите фоликули ще ги изгубим до Сряда а другите вероятно за нищо няма да стават. Така и стана, пункция с 11 Я и нито един Е за ПИД Disappointed Relieved

За разлика с другите ми 4 стимулации, където съм била винаги на 225 IU r-hFSH за 7 дни и винаги сме вадели по 12-16 Я и винаги е имало между 1 и 7 за ПИД, сега пак на 225 IU r-hFSH но вече 9 дни ми причини само кървене 5 дни след пункция, течност зад матката и нестихващо главоболие както и нищо годно за ПИД накрая на цялата сага. И всичко заради лекарско нехайство. На всичките ми въпроси се отговаряше уклончиво и и надменно, а накрая заяви, че стимулацията е била успешна?!

Допълнително имайте в предвид, че идвайки от Мемориал намерих болницата доста мърлява. Няма да навлизам в подробности, който го интересува да ми пише, но в крайна сметка ние отиваме там и даваме едни сериозни суми не за да ни подритват и да ни тъпчат с ненужни лекарства а за да сме в безопасна и приятна среда в този така уязвим момент за всяка двойка. А не за да им е угодно на Съботно-Неделната програма, пък ако не стане нали пак ще си платим, то къде 5 там и 6 пункции.

Отгоре на всичко при разговорът с координаторката и Йоздамар след трагичният резултат ми се каза, да не очаквам да вадя същият брой Я като преди, защото от тук нататък все по-малко ще са Sob при условие, че аз от 2 години правя пункции и добитите Я не са спадали като бройка.. Също личеше че не са ми поглеждали досието, защото твърдяха, че не съм стигала до здрав ембрион след ПИД, при условие, че само след 2 пункции на 44г в Мемориал имахме здраво ембрионче, което за съжаление завърши с биохимична по ендометриални причини..

Всеки да си направи заключенията за този конкретен лекар както и за болницата. За мен там беше по-зле и от Щерев в България като внимание, отношение и болнични условия. Йоздамар караше на конвейер без да ни направи първоначалните прегледи обстойно, без фоликуметрия, без кръвни и без да слуша обратната връзка от пациента, като приоритета беше максимален брой клиенти и програмата му за почивните дни.

Може да има и доволни пациентки които е улучил някак, но не вярвам това нехайство да е само при мен.
Не плюйте като цяло клиниката всеки има неуспехи ето ние в бг не успяхме три пъти и на четвъртия опит които бе точно в тази клиника при д-р Карлъкая успяхме и сега сме в очакване на нашия син да се роди! Разбирам болката и разочарованието ви аз бях така спрямо клиниката в бг в която не успях! Желая ви успех занапред и не падайте духом!

# 466
Аз смятам, че е хубаво да има различни мнения и опити. Но колкото й грозно да прозвучи, всеки стигнал до крайната цел забравя всички други неща по пътя. Затова всички с успех са доволни, тези който нямат бебче -НЕ .. Тези с добрия опит ще ви препоръчват клиниката, тези с лошия- няма Simple Smile Пожелавам ви от сърце на всички да не помните, нито клиниките, нито лекарите, нито хилядите боцкания и всички лоши неща да изчезнат щом  гушнете сладките бебета! Бъдете човечни едни с други, всички вървим по този дълъг и трънлив път и всеки има своите болки и проблеми!

# 467
Здравейте дами! Пожелавам успех на всяка една от вас! Искам да попитам има ли дами в групата, които да са при проф. др. Гюркан Боздаг? Предимно се пише за д-р Карлъкая и за д-р Йоздамар, та се чудех какви впечатления има и от другите доктори в клиниката? ☺

# 468
Здравейте на всички 😇! Някой преминал ли е през бахчеджи  за микро тесе на скоро ? Съпруга ми е с азооспермия . И му предстои уперация  + инвитро процедура за мен . Ако някой има опит ще се радвам да ми сподели . 😊😊
Благодаря ви предварително !!😇

# 469
Здравейте на всички 😇! Някой преминал ли е през бахчеджи  за микро тесе на скоро ? Съпруга ми е с азооспермия . И му предстои уперация  + инвитро процедура за мен . Ако някой има опит ще се радвам да ми сподели . 😊😊
Здравейте, да, преди една година, пишете ми, ако мога с нещо да съм ви полезна.

# 470
Здравейте,
колко струва микро тесето?

# 471
Здравейте, някой получавал ли е отговор относно изискани епикризи в Бахчеджи? Мен вече втори месец никой не ми отговаря. Айля уж ми даде мейл на mtezcan@bahceci.com която била някаква главна координаторка но и тя не отговаря. Не се отговаря и на мейлите от сайта. През Айля също разбирам, че пари които са дадени в брой не могат да се върнат в брой. А епикризи за пръв път не мога да получа от болница. Такова чудо не бях виждала и съм пуснала сигнал в Омбудсмана в Истанбул но защо се стига до тук? За над 7000 лева платени и причинени само куп здравословни проблеми крие ли се нещо в тази болница освен некомпетентност?

# 472
Здравейте, някой получавал ли е отговор относно изискани епикризи в Бахчеджи? Мен вече втори месец никой не ми отговаря. Айля уж ми даде мейл на mtezcan@bahceci.com която била някаква главна координаторка но и тя не отговаря. Не се отговаря и на мейлите от сайта. През Айля също разбирам, че пари които са дадени в брой не могат да се върнат в брой. А епикризи за пръв път не мога да получа от болница. Такова чудо не бях виждала и съм пуснала сигнал в Омбудсмана в Истанбул но защо се стига до тук? За над 7000 лева платени и причинени само куп здравословни проблеми крие ли се нещо в тази болница освен некомпетентност?
Привет, аз също не получих никакви документи след пункция и ПИД на няколко ембриона. Преди трансфер обаче се появи ембриоложката да даде разяснение и попитах за документите си. Оказа се, че координаторката си е спестила усилията и не ги е подготвила, понеже не съм поискала изрично. Получих ги веднага, след като направих проблема на всеослушание пред другите им колеги. Искайте ги от координатора си. На мейлите от сайта принципно не отговарят.

# 473
Здравейте, има ли успели в Бахчеджи на 40+ год. И ако да, от кой опит?

# 474
Здравейте, има ли успели в Бахчеджи на 40+ год. И ако да, от кой опит?

Познавам лично, успяла жена от първи опит на 43, с близначки, свеж трансфер... Писала съм с жена, отново на 43 - първи опит неуспешен с  ПИД, втори опит без ПИД - успешен...
Аз на 44,5-45 - не успях - с ПИД и без...

# 475
Деона,  а този ембрион с ПИД , хубав ли беше или със забележки?!

# 476
Това което разбрах по трудният начин е, че добрите им ембриолози, на които се гради репутацията на ембриологията им, още миналата година са напуснали за да работят в Белгия. Тези които са в момента, просто не се справят. За разлика от другите болници, ако разгледате сайта на Бахчеджи, няма нито един ембриолог в списъка. Според мен това за ембриолозите го знаят и координаторките които там ни насочват, но повечето си прибират комисионната и си мълчат (при мен визирам Айля).

Аз съм много явно доказателство, защото ние винаги правим  по няколко бластоциста годни за ПИД, които винаги замразяваме. В Бахчеджи първо, че не успяха да оплодят всички зрели (само 70%, до като в Мемориал винаги 90-100% от зрелите Я се оплождаха с още една жена която вървя успоредно с мен беше така) и второ, даже двата бластоциста които стигнаха 5ти, че и 6ти ден не успяха да ги ПИДват и ги хвърлиха в кофата Cry Cry Cry

Подозирам това е и причината Карлъкая вече да "не вярва" в ПИД и да не го предлага на пациентките си даже на тези над 40. Та ако искате може да пробвате късмета си без ПИД, както Деона казва, там има успехи. Аз съм на 44 и не бих пробвала без ПИД а и там никога за нищо не бих се върнала.
Успех каквото и да решите!

# 477
Това което разбрах по трудният начин е, че добрите им ембриолози, на които се гради репутацията на ембриологията им, още миналата година са напуснали за да работят в Белгия. Тези които са в момента, просто не се справят. За разлика от другите болници, ако разгледате сайта на Бахчеджи, няма нито един ембриолог в списъка. Според мен това за ембриолозите го знаят и координаторките които там ни насочват, но повечето си прибират комисионната и си мълчат (при мен визирам Айля).

Аз съм много явно доказателство, защото ние винаги правим  по няколко бластоциста годни за ПИД, които винаги замразяваме. В Бахчеджи първо, че не успяха да оплодят всички зрели (само 70%, до като в Мемориал винаги 90-100% от зрелите Я се оплождаха с още една жена която вървя успоредно с мен беше така) и второ, даже двата бластоциста които стигнаха 5ти, че и 6ти ден не успяха да ги ПИДват и ги хвърлиха в кофата Cry Cry Cry

Подозирам това е и причината Карлъкая вече да "не вярва" в ПИД и да не го предлага на пациентките си даже на тези над 40. Та ако искате може да пробвате късмета си без ПИД, както Деона казва, там има успехи. Аз съм на 44 и не бих пробвала без ПИД а и там никога за нищо не бих се върнала.
Успех каквото и да решите!

Здравейте, направи ми впечатление вашето изказване. Наистина се интересувам дали добрите ембриолози на Бахчеджи вече не са там. Все пак това е едно от най-важните звена в процеса. Моля ви споделете дали информацията ви е сигурна,защото ще трябва да взимаме всички важни решения! Ако искате ми пишете на лични.

# 478
  • Благоевград
Аз също се интересувам от тази информация. Предстои ми посещение съвсем скоро. Ако знаете нещо от горчивия си опит, ще бъда благодарна да споделите, за да предпазите други хора.

# 479
Аз също се интересувам от тази информация. Предстои ми посещение съвсем скоро. Ако знаете нещо от горчивия си опит, ще бъда благодарна да споделите, за да предпазите други хора.
Питах ви, защото споменахте,че добрите ембриолози са напуснали миналата година Бахчеджи? Сигурно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт