Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 824
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Има ли някоя от вас която да е била с ендометриозна и да се е получило инвитрото! На мен ми предстои декември месец трансфер и чета по различни сайтове, че трудно ставало. Може да не стане от 1,2 опит и се притеснявам.
Аз съм с 4 та степен ендометриоза и инвитрото се получи от опит номер 5. Разбира се, това не бива да ви отчайва, познавам не малко момичета, при които се получи и от първия опит.
При това коварно заболяване, трябва много точна и прецизна стимулация и нещата се случват.
Желая Ви успех!

# 451
  • Благоевград
Имам приятелка, която беше с тежка ендометриоза вече има близнаци инвитро на една годинка.
Имам още една приятелка с тежка ендометриоза, има момченце на няколко месеца.
Винаги има надежда и решение. Късмет!

# 452
Здравейте! Има ли някоя от вас която да е била с ендометриозна и да се е получило инвитрото! На мен ми предстои декември месец трансфер и чета по различни сайтове, че трудно ставало. Може да не стане от 1,2 опит и се притеснявам.
Аз съм с 4 та степен ендометриоза и инвитрото се получи от опит номер 5. Разбира се, това не бива да ви отчайва, познавам не малко момичета, при които се получи и от първия опит.
При това коварно заболяване, трябва много точна и прецизна стимулация и нещата се случват.
Желая Ви успех!
А в Бахчеджи ли ти бяха и 5те опита?

# 453
Желая Ви успех!
Не, 4 бяха в Мемориал, и 5 последен в Бахчеджи.

# 454
Желая Ви успех!
Не, 4 бяха в Мемориал, и 5 последен в Бахчеджи.
Благодаря ти! Имаме 7 замразени ембриона и се надявам другият месец да се получи.

# 455
Здравейте момичета, бих искала да попитам дали сте имали някакви симптоми след трансфера преди теста?

# 456
Аз имах почти всички симптоми,първо започна с непрекъснатото пишкане цяла вечер,от 6ти ден след трансфер имах болки ниско долу,като опъване и приличат на болки на цикъл,около 8мия ден леко кафяво зацапване.Аз бях сигурна,че съм бременна

# 457
Аз имах почти всички симптоми,първо започна с непрекъснатото пишкане цяла вечер,от 6ти ден след трансфер имах болки ниско долу,като опъване и приличат на болки на цикъл,около 8мия ден леко кафяво зацапване.Аз бях сигурна,че съм бременна
А да ви питам след трансфера останахте ли няколко дни в Турция или веднага се прибрахте? Може ли да се пътува след трансфер и има ли някакви препоръки?

# 458
От болницата ще ви посъветват да не пътувате в деня на трансфера, а той се прави като цяло късния следобед, така, че едва ли ще можете да пътувате в същият ден. Аз си резервирах две нощувки, едната преди трансфера, втората за самият трансфер.

# 459
Коя седмица спират употребата на естрофен. И на някой случвало ли му се е заглъхване на ушите от употребата му?

# 460
  • София
И ние останахме 1 или 2 нощувки след трансфера за по-сигурно.

# 461
Коя седмица спират употребата на естрофен. И на някой случвало ли му се е заглъхване на ушите от употребата му?
До първото чуване на сърдечен ритъм, след това го спират.

# 462
Аз минавам да споделя горчивият си опит в Бахчеджи този месец, за тези за които ще е полезно. Писах и в групата за клиники в Истанбул та вече може да сте прочели моята история там. В Бахчеджи се насочих като алтернатива на Мемориал, заради грешно започнатата ми стимулация в Мемориал през Септември. Това в последствие се оказа грешка на др Айсу, за която това е била последна седмица на работа. Но.. въпреки това, реших да сменя клиниката, защото отзивите за Бахчеджи бяха добри. Свързах се с Айля, която ми препоръча първичен преглед при проф Йоздамар.

Първичният преглед при него струва около 500 лева и при нас протече за около 20 мин. За сравнение в Мемориал, първичният преглед ни беше безплатен и продължи около час и половина. В Бахчеджи се бяхме подготвили за спермограма по съвет на Айля но такава не се проведе. На мен ми копираха само цветната снимка и до там. Въпреки това, реших да дам шанс и да продължим със стимулация.

Същинската стимулация се оказа още по-претупана и от първичният преглед. Имах общо три фоликуметрии и мерене на лигавица от Йоздамар, които траеха средно по 15 секунди. Мереше по един-два фоликула а останалите "на око" ги казваше на сестрата да пише десетина например. На въпросът ми след последния преглед, колко фоликула имам, почна да ми философства как то някои фоликули ще са празни, как не е показателно и т.н. Накрая ми изфъфли нещо като 16 и "прегледа" приключи. Пак за сравнение и в Мемориал, даже и в тъпия Щерев ми мереха ВСИЧКИ фоликули.
Също на нито един от трите прегледа той не ми погледна кръвните изследвания, като координаторката ми обясняваше, че той така работел, как, като врачка ли, не мери фоликули и не гледа кръвни? Съответно Естрадиолът ми вече на вторият преглед беше стигнал 3300 pg/mL и имах фоликули по 18мм. Да но този преглед се падна в Петък а той имаше конференция в Събота а в Неделя не се работи в Бахчеджи, викна ме чак в Понеделник, като аз този уикенд продължих по негово предписание със същите дози лекарства. В Понеделник вече фоликулите бяха подминали 24мм а естрадиола ми беше литнал на 8300 pg/mL. Всички знаем, че 8300/300 или трябва да очаквам ~30 зрели Я! или презрели фоликулите. Вече знаех, че пункцията е закъсняла с 2 дни, но беше късно. Каза ми да бия таймиращата вечерта за пункция след 2 дни но аз знаех, че големите фоликули ще ги изгубим до Сряда а другите вероятно за нищо няма да стават. Така и стана, пункция с 11 Я и нито един Е за ПИД Disappointed Relieved

За разлика с другите ми 4 стимулации, където съм била винаги на 225 IU r-hFSH за 7 дни и винаги сме вадели по 12-16 Я и винаги е имало между 1 и 7 за ПИД, сега пак на 225 IU r-hFSH но вече 9 дни ми причини само кървене 5 дни след пункция, течност зад матката и нестихващо главоболие както и нищо годно за ПИД накрая на цялата сага. И всичко заради лекарско нехайство. На всичките ми въпроси се отговаряше уклончиво и и надменно, а накрая заяви, че стимулацията е била успешна?!

Допълнително имайте в предвид, че идвайки от Мемориал намерих болницата доста мърлява. Няма да навлизам в подробности, който го интересува да ми пише, но в крайна сметка ние отиваме там и даваме едни сериозни суми не за да ни подритват и да ни тъпчат с ненужни лекарства а за да сме в безопасна и приятна среда в този така уязвим момент за всяка двойка. А не за да им е угодно на Съботно-Неделната програма, пък ако не стане нали пак ще си платим, то къде 5 там и 6 пункции.

Отгоре на всичко при разговорът с координаторката и Йоздамар след трагичният резултат ми се каза, да не очаквам да вадя същият брой Я като преди, защото от тук нататък все по-малко ще са Sob при условие, че аз от 2 години правя пункции и добитите Я не са спадали като бройка.. Също личеше че не са ми поглеждали досието, защото твърдяха, че не съм стигала до здрав ембрион след ПИД, при условие, че само след 2 пункции на 44г в Мемориал имахме здраво ембрионче, което за съжаление завърши с биохимична по ендометриални причини..

Всеки да си направи заключенията за този конкретен лекар както и за болницата. За мен там беше по-зле и от Щерев в България като внимание, отношение и болнични условия. Йоздамар караше на конвейер без да ни направи първоначалните прегледи обстойно, без фоликуметрия, без кръвни и без да слуша обратната връзка от пациента, като приоритета беше максимален брой клиенти и програмата му за почивните дни.

Може да има и доволни пациентки които е улучил някак, но не вярвам това нехайство да е само при мен.

# 463
А след трансфера викат ли ви пак в клиниката за преглед и след като се разбере, че сте бременна ходи ли се пак?
Виждала съм в клиниката как взимат кръв на някои жени и ми е било интересно какво и изследват на мен до сега не са ми взимали там кръв.

# 464
А след трансфера викат ли ви пак в клиниката за преглед и след като се разбере, че сте бременна ходи ли се пак?
Виждала съм в клиниката как взимат кръв на някои жени и ми е било интересно какво и изследват на мен до сега не са ми взимали там кръв.

На мен в 10та седмица ми спряга естрофема. Като имах консултация и с д-р Друмева. При 2те чертички писах на Зейнеб и тя предложи да идем до Истанбул или в София. Аз си имам мой лекар, който ще ме следи, но и д-р Друмева е опция.  След трансфера имах проблеми и Зейнеб винаги ми отговаряше и до ден днешен като я питам нещо дава съвет или отговор. Успех на всички в тази борба!

Общи условия

Активация на акаунт