Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 640
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Искрено и съвсем откровено ви казвам ,че в болница бахчеджи се чуствах като ходещ банкомат . Момичето с което си общувах не обърна никакво внимание нито на мен нито на съпруга ми . Единствено ни казваше платете това платете онова , през целия процес имах купища въпроси и никой не ми отговаряше както трябва . Задавах въпроси кое какво и как ще се протече и получавах минамални кратки като отговори . А  в деня на самата операция на съпруга ми момичето даже не се появи ,ако не бяхме я извикали сигорно някаше да дойде въобще . И единственото което ни каза беше ,,поне опитахте сажелявам “  и си тръгна . Също така предплатих 930 евро за моята процедура , но нещата така се случиха ,че аз така и не влязох за пункция . Прегледите в София си ги платих  , всички изследваният лекарства и стимулации си купих сама . Попитах момичето тей като с мен нищо няма да се пари какво се случва с тези пари ..? Отговора и беше че тези пари ги предплатих 930 евро за самата манипулация която така и не разбрах каква е и ,че в бъдеще няма никакъв  остатък който да използвам  . Защото в Турция бях само на един единствен преглед за около 5-6 мин . И 930 евро просто за един преглед ми се струват доста пари при положение ,че плащахме апсолютно всичко и на всякаде . Никакво отношение , никакво внимание , единство платете тук платете там вземете това и онова . След като платиш не ги интересува как си добре ли си зле ли си . Супер на бързо ни хвърлиха и до там . Поднасянето на информация ти го изпяват на един дъх и си тръгват . Не бих се върнала , мое мнение . 🙂
Коя е кординаторката и лекаря?

Корединаторката беше Херис доктора на сапруга ми беше д-р Бюлент. След операцията ни извикаха на преглед , прегледа беше 2 мин за съпруга ми казаха ни добре е може да си вървите . След 6 месеца елате да назначим ново лечение . Лечение което и те не знаят с какво и как ,а просто ще ни накарат да плащаме отново тук и там .

# 631
  • Благоевград
Kiki, вие не сте ходили на преглед в София в центъра, а директно сте пътували до Турция още от първия път ли?
Последно платих в София 340 лева за преглед и после в Турция не ме таксуваха, а си приспаднаха 50 евро от тези. Сумата важеше 6 месеца и през тези 6 месеца от тези 340 лева ти се приспада сума. Какви са тези 960 евро за прегледи? Да не би да включват някакви изследвания като сте ходили за първи път там или това да е обща сума за прегледи и за двамата с мъжа ти при двамата отделни лекари? Имаш право да знаеш за какво си платила. Можеш да звъннеш в центъра в София и там също могат да ти дадат информация.
Аз от Херис иначе съм безкрайно доволна. Пишехме си по WhatsApp, организира ми буквално за 2 дни да ми изпратят документите за хистероскопията и резултатите чрез куриер. През цялото време за всичко ми отговаряше, дори събота и неделя, късно вечер в 11 ми е писала. Чак не мога да повярвам, че така се е отнесла с вас. До колкото съм останала с впечатление, тя основно работи с доктор Карлъкая. Има още 2 координаторки в болницата. Едната беше с мен на операцията, Херис беше на прегледите, но и от нея съм доволна, мисля, че беше Зейнеп. През цялото време беше до мен, съдействаше по време на престоя, докато излизах от упойка.
Знам, че има и недоволни, но при мен лично опитът с комуникацията е положителен и няма какво лошо да кажа.

# 632
Kiki, вие не сте ходили на преглед в София в центъра, а директно сте пътували до Турция още от първия път ли?
Последно платих в София 340 лева за преглед и после в Турция не ме таксуваха, а си приспаднаха 50 евро от тези. Сумата важеше 6 месеца и през тези 6 месеца от тези 340 лева ти се приспада сума. Какви са тези 960 евро за прегледи? Да не би да включват някакви изследвания като сте ходили за първи път там или това да е обща сума за прегледи и за двамата с мъжа ти при двамата отделни лекари? Имаш право да знаеш за какво си платила. Можеш да звъннеш в центъра в София и там също могат да ти дадат информация.
Аз от Херис иначе съм безкрайно доволна. Пишехме си по WhatsApp, организира ми буквално за 2 дни да ми изпратят документите за хистероскопията и резултатите чрез куриер. През цялото време за всичко ми отговаряше, дори събота и неделя, късно вечер в 11 ми е писала. Чак не мога да повярвам, че така се е отнесла с вас. До колкото съм останала с впечатление, тя основно работи с доктор Карлъкая. Има още 2 координаторки в болницата. Едната беше с мен на операцията, Херис беше на прегледите, но и от нея съм доволна, мисля, че беше Зейнеп. През цялото време беше до мен, съдействаше по време на престоя, докато излизах от упойка.
Знам, че има и недоволни, но при мен лично опитът с комуникацията е положителен и няма какво лошо да кажа.
Аз също оставам страшно изненадана,моето инвитро беше октомври, кординатор ми беше Зейнеп,тя вече не работи там.Абсолютно всичко беше организирала,хотел запазен ,от там квартира с тераса и конкретни уреди на които аз държах,защото съм на хранителен режим и се налагаше да готвя.Изпрати хазяйте за дойдат да ни вземат от хотела с багажа,включвала се е на камера,за да ми обясни как се пуска печката дори.Инсталира ми приложението Uber,за да си викам таксита.Слиза с мен по аптеките долу,за да вземем на най-добра цена лекарствата за стимулация.Абсолютно на всички въпроси ми беше отговаряно,обяснявано,плътно до мен при пункция,прегледи,докторът проф.Йоздамар също,го помолих за рецепта за друг тип лекарства,съдейства ми.Зейнеп вече не работи там и миналия месец се свързах с Херис,да провери нещо в досието ми,до половин час беше свършила работата.Когато и да към потърсили помощ за нещо,ми се съдейства веднага.И колкото струваше всичко,1 лев повече не съм дала.Просто изпаднах в шок,като чета какво и се е случило на тази жена.

# 633
Аз пък изобщо не съм изненадана нито от координаторката нито от резултатите и понеже все има защитнички, дето все едно са на щат там да оправдават този и онзи, няма да се въздържа да се изкажа пък с лош опит. Специално Херис три пъти ми изпраща грешна епикриза, като на вторият път ми каза сама да си изчисля количествата лекарства които са ми инжектирани а на третият път ми изпрати епикриза на друга двойка. Също до ден днешен, 5 месеца минаха и след над десетина опита, мейли и обаждания да говоря с администрацията на Бахчеджи за оплакването което имах и обърканата стимулация, нито един отговор не получих. Херис в началото казваше, че са ми получили писмата и ще отговорят, после почна да казва, че ще имат в предвид написаното и до там.
Също въпросната Херис, на разговорът с лекаря за резултатите, които според него били добри?!? (аз бях с хиперстимулация и нула останали ембриони) ми каза, че няма какво друго да очаквам, защото щели по-зле да стават резултатите при мен. В друга болница още на следващата пункция "нещата" станаха много по-добре, чувствах се отлично, възстанових се бързо и резултатите ми бяха далеч над постигнатата нула в Бахчеджи.

В момента с адвокатите ми в Истанбул оформяме делото срещу Бахчеджи и ако има други жени които са пострадали и ощетени финансово, психически или физически, може да ми пишат и с удоволствие ще ви свържа с адвокатите ми. В крайна сметка защитничките тук не бива да ви касаят, опитът и хубав и лош е валиден и трябва да бъде чут и уважен.

# 634
  • Благоевград
Sahara, помня твоя случай. Съжалявам, че така са се развили нещата при вас и искрено ти желая успех на друго място! Адмирирам, че си търсиш правата по съдебен път. В крайна сметка всеки от нас се лишава от доста неща, за да може да си позволи лечение и в чужбина и сумата не е никак малка. Ние ще кандидатстваме за кредит, защото сумата е непосилна и колкото и да спестяваме, няма как да се справим.
В никакъв случай не оправдавам Херис и не съм защитничка на болницата и лекарите. Споделих моя опит с комуникацията, който е добър.
Декември месец бяхме на преглед в центъра в София и се запознах с доктор Друмева. Ами в пъти по-добре е от онова недоразумение Есен. Толкова грешна информация беше записала при първия преглед, че като отидох в Турция за лична среща с Карлъкая той се обърка дали не гледа досие за друг пациент.
Той ми прави хистероскопия и Ема и Алис тест миналия април. След неговата намеса най-накрая имах имплантация с посредния ембрион в друга клиника, но с кухо яйце и се наложи да направя аборт.
Декември на прегледа се оказа, че имам доминантен фоликул и той ми изписа едни гелчета и каза да се прибираме и да правим този месец спонтанни опити. За съжаление не се получи, но и той, и доктор Друмева ни изпратиха с много усмивки и пожелание за успех.
Януари от днес за утре организирахме преглед и цветна снимка и пътувахме до Истанбул. Там той отново ни успокои, че всичко ще бъде наред, обясни ми защо се е получило кухото яйце на ембрион с ПИД, а в българската болница никой не пожела да поеме отговорност за това.
Аз бях пациентка на Цветков в Надежда. От ден 1 не го харесвах и някак не го усещах. Имам 2 неуспешни трансфера при него, а при последния той напусна 2 дни преди процедурата и се наложи да избирам друг лекар, който да довърши инвитрото. С новия лекар просто се харесахме в първата секунда и превинахме заедно и през аборта.
Много е важно човек да е на място, на което се чувства сигурен и спокоен, и най-вече да усеща лекаря си, че са на една вълна.

# 635
Аз пък изобщо не съм изненадана нито от координаторката нито от резултатите и понеже все има защитнички, дето все едно са на щат там да оправдават този и онзи, няма да се въздържа да се изкажа пък с лош опит. Специално Херис три пъти ми изпраща грешна епикриза, като на вторият път ми каза сама да си изчисля количествата лекарства които са ми инжектирани а на третият път ми изпрати епикриза на друга двойка. Също до ден днешен, 5 месеца минаха и след над десетина опита, мейли и обаждания да говоря с администрацията на Бахчеджи за оплакването което имах и обърканата стимулация, нито един отговор не получих. Херис в началото казваше, че са ми получили писмата и ще отговорят, после почна да казва, че ще имат в предвид написаното и до там.
Също въпросната Херис, на разговорът с лекаря за резултатите, които според него били добри?!? (аз бях с хиперстимулация и нула останали ембриони) ми каза, че няма какво друго да очаквам, защото щели по-зле да стават резултатите при мен. В друга болница още на следващата пункция "нещата" станаха много по-добре, чувствах се отлично, възстанових се бързо и резултатите ми бяха далеч над постигнатата нула в Бахчеджи.

В момента с адвокатите ми в Истанбул оформяме делото срещу Бахчеджи и ако има други жени които са пострадали и ощетени финансово, психически или физически, може да ми пишат и с удоволствие ще ви свържа с адвокатите ми. В крайна сметка защитничките тук не бива да ви касаят, опитът и хубав и лош е валиден и трябва да бъде чут и уважен.
Добре,според вас какво трябва да се случва,всички да възприемаме само вашето мнение и опит и тва е?Еми пишете си само вие тогава в групата.Нашия опит къде е?Нямаме право да го кажем,твърдите че лъжем или какво?То Аман,скачате като петел ,всеки път ,когато някой си позволи да каже,че при него нещата са били различни,това не е редно.Лично,да не спасим тук мога да ви изпратя цялата комуникация с моя кординатор,лекаря,клиниката и всичко,да видим така ли е?Всеки път натрапвате мнението си,лично мога да ви изпратя и координатите на много момичета в момента ,с не малко проблеми,бременни от първи опит,едната дори с близнаци при същия лекар.И всички тези жени трябва да мълчим,тъй ли или всеки път ще бъдем изкарване защитнички?

# 636
signora_tina Защо, когато някой споделя лош опит обаче, друг се чувства длъжен да защитава? За доктор Друмева също категорично не съм на вашето мнение. Да грабва с това, че е мила и добра като подход но няма идея за видовете стимулация при инвитро. Спореше ми, че ще ми изписват Цетротид след като и казвах, че съм на прогестеронова терапия за стопиране на овулацията. Не беше и чувала за такъв протокол. Също не харесвам да ме опипват при преглед а тя през цялото време ми беше хванала прасеца с гола ръка. Много ми беше сконфузно..

За Карлъкая никога не съм се изказвала, моят опит беше при Йоздамар и за това мога да говоря. Радвам се, че сте намерила лекарят с който се чувствате добре.

petiapetrova1965, я по-спокойно Simple Smile

# 637
signora_tina Защо, когато някой споделя лош опит обаче, друг се чувства длъжен да защитава? За доктор Друмева също категорично не съм на вашето мнение. Да грабва с това, че е мила и добра като подход но няма идея за видовете стимулация при инвитро. Спореше ми, че ще ми изписват Цетротид след като и казвах, че съм на прогестеронова терапия за стопиране на овулацията. Не беше и чувала за такъв протокол. Също не харесвам да ме опипват при преглед а тя през цялото време ми беше хванала прасеца с гола ръка. Много ми беше сконфузно..

За Карлъкая никога не съм се изказвала, моят опит беше при Йоздамар и за това мога да говоря. Радвам се, че сте намерила лекарят с който се чувствате добре.

petiapetrova1965, я по-спокойно Simple Smile
Достатъчно спокойна съм,просто някой най-накрая трябваше да ви го каже.Защитнички не сме,просто както вие имате право да споделите вашия опит,толкова и всички останали имат.Тази която защитава Мемориал,въпреки нелепостите на кординаторките,които си продължават с още по-голяма сила,там мълчите.Хвърлихте бомбата,че ембриолозите на Бахчеджи напуснали,защо мълчите за напусналия генетик в Мемориал и как хората стоят с месеци без резултати от ПИД,защото няма кой да ги разчете?И ходят и търсят Турмед и от там няма съдействие и стоят в цялостно неведение ще имат ли въобще трансфер?Хайде да си ги кажем нещата така както са.

# 638

Да започна от там че Херис ни накара да се приберем януари месец за изследвания и ми преписа ясмин ,който да започна от втория ден на цикала без да знае в какво състояние съм . Но цикала ми така и не дойде през януари пишех и постоянно какво да правя . Обеснявах и ,че ходих при моя лекарка в Стара Загора  и че в това състояние е възможно да започна стимулация . Тя всеки път ми отговаряше изчакай изчакай . Аз я попитах дали може да приема дуфастон за предизвикане на цикала , тя каза да да пийте една седмица 2*1 . Изпих дуфастон но и той не помогна . Добре ,че не помогна защото наистина беше възможно да започна стимулации без ясмин ,както и така стана ,когато и казах ,че вече се чувствам зле и имам нужда да ме прегледа лекар . Месец и половина след пребирането ми от чужбина ми записва час в София . И там о становяват ,че мога да започна стимулация с гонал . И за моя радост след прегледа в София моя цикал започна .  Започнах с гонал после добавиха и цитротиен всичко си беше нормално на всеки 2 -3 дни ходихме на прегледи заплатихме 500 лева при първия преглед . Отново казвам че всички изследвания и лекарства си закупихме сами . Вечерта преди последния преглед в София Херис ми пише ,че трябва да предплатим 930 евро от пакетната цена за моята процедура . Когато постих болницата в София ни казаха същото , и преведохме на следващия ден парите . Когато пристигнахме вече с Турция имах записан час за последен преглед и назначаване на последни две инджекци който отново си закупих сама . Прегледахме всичко е наред и в събота беше назначена моята пункция и микро тесе за сапруга ми . Сутринта рано отиваме заплащаме 2500 евро за микро теса , подготвиха съпруга ми за операция и чаках два часа и половина докато излезе съпруга ми от операционата . Когато се върна беше доста зле той от самата упойка . Изчакахме още час и половина докато дойдат и ни съобщят отново нулеви проценти .  Казаха ни ще изпатим метериала в паталогичния център за изследване и трябва да доплатите още 280 евро и да закупите лекарства оделно . Отивам до аптеката сама купувам това което е предписано връщам се ня касата в бахчеджи и доплащам още 280 евро за това изследване . След което се сещаме за тези 930 евро и попитах Херис какво се случва с тези пари . След операцията тя дори не се появи , нямаше и да дойде ако не бяхме я извикали . Попитах я какво се случва с тази сума и тя ми отговори , че няма за в бъдеще какво да използвам тези пари . Аз съм преплатила за самата манипулация . При която я питам каква е тази манипулация аз си плащах всичко и на всякаде . Отговора и беше че няма как да стане да ми върнат парите и не може да помогне и си тръгна . В този момент просто си казах добре както и да е , не бях в състояние да се разправям за пари защото се чувствахме доста изморени изтощени напрегнати и какви ли още други емоции . Благодарна съм единствено на една женица от там туркиня Емине се казва . Тази жена плака с мен и съпруга ми и беше плътно до нас в деня на операцията , беше постоянно до съпруга ми и идваше да го проверява на всеки 10,15 мин дали е добре . Разбирам малко турски и много добре се разбрахме с нея . Тя ми обясни как и какво да правя след операцията , как да му давам лекарства и всичко необходимо ми даде от което имах нужда за превръзки . Тази жена в същия ден за нас беше истински ангел . Разочарована съм от цяла клиника влючително и докторите и корединаторите . При всеки е различно , някой са супер доволни други не чак толкова .  Аз със сигорно не съм от първите .

# 639
Здравейте! След като от няколко години с половинката ми само четем коментарите и мненията, вече се престраших да се регистрирам, за да попитам онези, които имат опит. Ние сме с три неуспешни инвитро опита в България. И при трите нямаме имплантация. Взехме решение да опитаме в някоя от турските клиники. По-конкретно се насочихме към Бахчеджи. Имаме известно колебание дали да изберем през филиала в София или направо да отидем на място в Турция. Това е едната ни дилема.
Наред с това искам да разбера, тъй като някои са писали по-рано в темата, действително не приемат ли цветна снимка и генетични изследвания, които сме си правили вече в България?

# 640
  • Благоевград
Моите изследвания за тромбофилия не ги признаха и ги пусках там наново.
Цветна снимка нямах актуална и реших да правя там. Доволна съм. В България в болницата, в която бях, щях да умра от болка на масата. Миналата година и тази правих 2 пъти в Истанбул и не усетих нищо. И двата ми беше един и същи лекар, който ме помнеше. Единствено преди снимката пих Нурофен от 400 мг, големите червени хапчета.
Ние първо бяхме в центъра в София за първи преглед и разговор и после вече пътувахме. 2 пъти с автомобил и веднъж със самолет. Но ние сме от Югозападна България и ти отне абсолютно еднакво време пътуването със самолет и с автомобил.
Миналата година правих Хистероскопия при доктор Карлъкая и взехме проба за Ема и Алис тест. Направих курс вливки с пробиотици съобразно резултатите и имах имплантация, а преди това имам 2 неуспешни трансфера. Имах замразен изследван ембрион в България и исках да опитам за последно тук преди да започнем там и докторът се съобрази с моето желание. За съжаление се оказа кухо яйце, но все пак имах имплантация, което си е успех.

# 641
Цветна снимка нямах актуална и реших да правя там. Доволна съм. В България в болницата, в която бях, щях да умра от болка на масата. Миналата година и тази правих 2 пъти в Истанбул и не усетих нищо. И двата ми беше един и същи лекар, който ме помнеше. Единствено преди снимката пих Нурофен от 400 мг, големите червени хапчета.
Ние първо бяхме в центъра в София за първи преглед и разговор и после вече пътувахме. 2 пъти с автомобил и веднъж със самолет. Но ние сме от Югозападна България и ти отне абсолютно еднакво време пътуването със самолет и с автомобил.
Миналата година правих Хистероскопия при доктор Карлъкая и взехме проба за Ема и Алис тест. Направих курс вливки с пробиотици съобразно резултатите и имах имплантация, а преди това имам 2 неуспешни трансфера. Имах замразен изследван ембрион в България и исках да опитам за последно тук преди да започнем там и докторът се съобрази с моето желание. За съжаление се оказа кухо яйце, но все пак имах имплантация, което си е успех.
Здравейте! Може ли да споделите вие ли искате да ви се направи хистероскопия и тези изследвания или доктора ви ги назначи? И ако може да споделите като сума колко ви излезна хистероскопията?

# 642
  • Благоевград
Хистероскопията я направихме, защото имаше съмнение за ендометрит и основно беше, за да вземем проба за тестовете. Имам преди това 4 Хистероскопии и ми беше важно докторът лично да види с какво си има работа и ако се наложи нещо да коригира.
Операцията с тестовете като обща сума ми излязоха 2800 евро, но от януари тази година има промяна в цените и сигурно ще е по-скъпо.

# 643
Хистероскопията я направихме, защото имаше съмнение за ендометрит и основно беше, за да вземем проба за тестовете. Имам преди това 4 Хистероскопии и ми беше важно докторът лично да види с какво си има работа и ако се наложи нещо да коригира.
Операцията с тестовете като обща сума ми излязоха 2800 евро, но от януари тази година има промяна в цените и сигурно ще е по-скъпо.
Много ти благодаря! Ние имаме един неуспешен опит в бахчеджи и ни назначиха след това едни изследвания, които са в норма, но си мисля да нямам някакъв проблем в матката или не знам. Много съм объркана и не знаем какво да правим.

# 644
Благодаря за информацията. Дано поне приемат изследването на кариотипа и съвместимостта. Очевидно цветната снимка и тромбофилията ще ги пускаме наново. Впрочем до Турция ли се ходи или във филиала имат капацитет да ги извършат?

Общи условия

Активация на акаунт