Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 66 929
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Благоевград
Аз лично да.
През април правих хистероскопия при доктор Карлъкая. Отношението в болницата беше като все едно им бях дете. Изключително голяма грижа от лекарите и сестрите. Доволна съм и от доктора, много обран, но сериозен и отговаря на въпросите. Тъй като бях с пълна упойка, имах право на придружител и съпругът ми беше до мен, бях в самостоятелна стая. Мога да разкажа по-подробно, ако някой се интересува.

# 376
Аз лично да.
През април правих хистероскопия при доктор Карлъкая. Отношението в болницата беше като все едно им бях дете. Изключително голяма грижа от лекарите и сестрите. Доволна съм и от доктора, много обран, но сериозен и отговаря на въпросите. Тъй като бях с пълна упойка, имах право на придружител и съпругът ми беше до мен, бях в самостоятелна стая. Мога да разкажа по-подробно, ако някой се интересува.
[/quote

Да ако може да разкажеш. Би ми било полезно. Ти само хистероскопия ли прави там ?

# 377
  • Благоевград
Януари ходих до Истанбул за цветна снимка в център, който е близо до болницата. Херис ми съдейства с тях, за да сменят веществото, с което се прави, защото е с йод, а аз имам алергия към йод.
Не говорят английски на регистратура, операторът говори и с него се разбирате. Не усетих нищо, нищичко! В Надежда 2 години по-рано на същото положение със запушена лява тръба щях да умра на масата от болка, а тук усетих съвсем леко неразположение и приключи буквално за няколко минути. Дават ти превръзки, всякакви хигиенни материали след снимката, защото може да има кървене. Много съм доволна. Работят с Acik Emar, на 10 минути е от болницата пеша, в посока Метростанцая Fulya.

След това се видях с доктора и обсъдихме ситуацията. Април отидох да хистероскопия, като взехме биопсия за Алис и Ема тестове.
Преди процедурата не са ми правили клизма или друго, предишната вечер ядеш супа до 18.00 ч. и това е, после може вода. На мен ми бяха казали храна до 5 сутринта най-късно, защото бях насрочена за обяд, но реших да не рискувам и ядох в 18.00 ч. пилешка супа. Моята операция беше в 12.00 ч. Отидох към 11 ч. И имах координаторка с мен през цялото време. Настаниха ме в самостоятелна стая, мъжът ми беше с мен. Дойде сестра и ми постави абокат. Казах, че след упойка винаги повръщам и ми сложиха лекарство преди да ме приспят, за да действа след като се събудя. Дойде анестезиолог и обсъдихме всичко до сега, което е важно.
Отведоха ме в операционната и няколко пъти идва координаторка да ме пита как съм. До главата ми беше анестезиолога, в краката сестра и през 5 минути ме питаше дали съм добре, студено ли ми е, защото наистина е много студено в операционната. Докторът се забави в пункция и дойдоха да ми се извинят и да ме завият допълнателно, за да не ми е студено. Дойде доктора и ме приспаха веднага.
Като ме събудиха координаторката ме попита дали имам болка и ми сложиха обезболяващо. Като ме преместиха в стаята, под завивките ми сложиха печка, за да ме стопли. Донесоха ми чай, вода, кафе, сандвич. Казаха ми да пия вода и да хапна. Докторът дойде и ми казаха, че е продължило около 20 минути. Сестрата ми помогна да стана и да отида до тоалетната. Тръгнах си към 15.30 ч. Дадоха ми лист с насоки и телефони за връзка при нужда. Трябваше да си нося цветната снимка, за да я види доктора отново преди операцията.
В стаята в шкафчето имаше килимче и броеница за мюсюлманите. Казаха ми, че ако не мога да изям храната, да я изяде мъжа ми, питаха го дали иска чай или кафе.
До края на деня ми беше замаяно, не знам дали от упойката или от тревожността, която си имам по принцип. На следващият ден се разхождах доста пеша, болеше ме корема, но нищо сериозно. И на втория ден след операцията си тръгнахме със самолет.
2600 Евро платих. Бяха ми казали по-голяма сума, но тъй като хистероскопията е била диагностична, цената е по-малко.
Доволна съм много от условия и отношение. Харесвам много и доктора. Моя приятелка ми го препоръча. Благодарение на него има прекрасен син. Жив и здрав да е доктор Карлъкая и да помогне на всеки от нас да си има детенце.

# 378
Януари ходих до Истанбул за цветна снимка в център, който е близо до болницата. Херис ми съдейства с тях, за да сменят веществото, с което се прави, защото е с йод, а аз имам алергия към йод.
Не говорят английски на регистратура, операторът говори и с него се разбирате. Не усетих нищо, нищичко! В Надежда 2 години по-рано на същото положение със запушена лява тръба щях да умра на масата от болка, а тук усетих съвсем леко неразположение и приключи буквално за няколко минути. Дават ти превръзки, всякакви хигиенни материали след снимката, защото може да има кървене. Много съм доволна. Работят с Acik Emar, на 10 минути е от болницата пеша, в посока Метростанцая Fulya.

След това се видях с доктора и обсъдихме ситуацията. Април отидох да хистероскопия, като взехме биопсия за Алис и Ема тестове.
Преди процедурата не са ми правили клизма или друго, предишната вечер ядеш супа до 18.00 ч. и това е, после може вода. На мен ми бяха казали храна до 5 сутринта най-късно, защото бях насрочена за обяд, но реших да не рискувам и ядох в 18.00 ч. пилешка супа. Моята операция беше в 12.00 ч. Отидох към 11 ч. И имах координаторка с мен през цялото време. Настаниха ме в самостоятелна стая, мъжът ми беше с мен. Дойде сестра и ми постави абокат. Казах, че след упойка винаги повръщам и ми сложиха лекарство преди да ме приспят, за да действа след като се събудя. Дойде анестезиолог и обсъдихме всичко до сега, което е важно.
Отведоха ме в операционната и няколко пъти идва координаторка да ме пита как съм. До главата ми беше анестезиолога, в краката сестра и през 5 минути ме питаше дали съм добре, студено ли ми е, защото наистина е много студено в операционната. Докторът се забави в пункция и дойдоха да ми се извинят и да ме завият допълнателно, за да не ми е студено. Дойде доктора и ме приспаха веднага.
Като ме събудиха координаторката ме попита дали имам болка и ми сложиха обезболяващо. Като ме преместиха в стаята, под завивките ми сложиха печка, за да ме стопли. Донесоха ми чай, вода, кафе, сандвич. Казаха ми да пия вода и да хапна. Докторът дойде и ми казаха, че е продължило около 20 минути. Сестрата ми помогна да стана и да отида до тоалетната. Тръгнах си към 15.30 ч. Дадоха ми лист с насоки и телефони за връзка при нужда. Трябваше да си нося цветната снимка, за да я види доктора отново преди операцията.
В стаята в шкафчето имаше килимче и броеница за мюсюлманите. Казаха ми, че ако не мога да изям храната, да я изяде мъжа ми, питаха го дали иска чай или кафе.
До края на деня ми беше замаяно, не знам дали от упойката или от тревожността, която си имам по принцип. На следващият ден се разхождах доста пеша, болеше ме корема, но нищо сериозно. И на втория ден след операцията си тръгнахме със самолет.
2600 Евро платих. Бяха ми казали по-голяма сума, но тъй като хистероскопията е била диагностична, цената е по-малко.
Доволна съм много от условия и отношение. Харесвам много и доктора. Моя приятелка ми го препоръча. Благодарение на него има прекрасен син. Жив и здрав да е доктор Карлъкая и да помогне на всеки от нас да си има детенце.
Много ти благодаря, че сподели!

# 379
Здравейте, преди 4 години благодарение на д-р Карликая се роди нашият сина. Успяхме от 1ви тъп в клиниката, като преди това имахме 2 неуспеха в София. От тогава имаме 2 замразени ембриончета и сега ми се иска да направим трансфер. Свързах се с клиниката с в София, по повод таксата за съхранение, след много мъки и разправии, оправихме нещата. Да бъда честна усетих голям хаус и като чели момичетата там не знаеха какво правят. Както и да е, имах разговор с представител от софийската клиника, обясни ми на 2-3 как се процедира, но до там. Беше преди 3 месеца, предвид отпуските решихме да изчакаме. Сега обаче, от 2 седмици се опитвам да се свържа с 2 номера, които имам, но без успех. Може ли да ми кажете актуален номер на координаторка и общо взето как се случват нещата с прегледи тук и ходене там. Пак да поясня: искаме само трансфер. Притеснява ме факта, че предния път се подготвят месец 2, имах прегледи, после месец почивах, пиех противозачатъчни, за да няма задържани фоликули. Сега нищо такова не ми беше обяснено. Ще съм благодарна за всякаква информация.

# 380
+90 549 826 32 08
Херис
Само на Whatsapp отговаря.

# 381
Здравейте, преди 4 години благодарение на д-р Карликая се роди нашият сина. Успяхме от 1ви тъп в клиниката, като преди това имахме 2 неуспеха в София. От тогава имаме 2 замразени ембриончета и сега ми се иска да направим трансфер. Свързах се с клиниката с в София, по повод таксата за съхранение, след много мъки и разправии, оправихме нещата. Да бъда честна усетих голям хаус и като чели момичетата там не знаеха какво правят. Както и да е, имах разговор с представител от софийската клиника, обясни ми на 2-3 как се процедира, но до там. Беше преди 3 месеца, предвид отпуските решихме да изчакаме. Сега обаче, от 2 седмици се опитвам да се свържа с 2 номера, които имам, но без успех. Може ли да ми кажете актуален номер на координаторка и общо взето как се случват нещата с прегледи тук и ходене там. Пак да поясня: искаме само трансфер. Притеснява ме факта, че предния път се подготвят месец 2, имах прегледи, после месец почивах, пиех противозачатъчни, за да няма задържани фоликули. Сега нищо такова не ми беше обяснено. Ще съм благодарна за всякаква информация.

Здравейте, аз имах пункция преди седмица и  живот и здраве, ако имаме хубави ембриони след ПИД ми предстои трансфер. На мен ми написаха на рецепта следното: първи цикъл сега пропускам, на втори ден от втори цикъл започвам прием на противозачатъчни и след като ги свърша на трети цикъл ще започне подготовка за трансфер, която продължава около 18 дни. Успех!

# 382
Здравейте момичета! На 17 октомври имам запазен час за първичен преглед в клиниката в София. С партньора ми имаме генетично заболяване таласемия и при нас е задължително да се направи предимпланатационен генетичен скрининг на ембрионите. Бихте ли споделили информация относно опита ви и цените, тъй като виждам, че не са публикувани на сайта им. До сега чета положителни мнения за ембриологията в болницата, но по-конкретна информация ще ми е много полезна. Благодаря ви!

# 383
Здравейте момичета! На 17 октомври имам запазен час за първичен преглед в клиниката в София. С партньора ми имаме генетично заболяване таласемия и при нас е задължително да се направи предимпланатационен генетичен скрининг на ембрионите. Бихте ли споделили информация относно опита ви и цените, тъй като виждам, че не са публикувани на сайта им. До сега чета положителни мнения за ембриологията в болницата, но по-конкретна информация ще ми е много полезна. Благодаря ви!

Здравейте,
Цената е 500 евро на ембрион. При нас от 16 зрели яйцеклетки на 3ти ден имахме 11 ембриона от които на 5ти ден само 2 биопсирани и на 6ти ден още 3 биопсирани. Сега чакаме резултати.

# 384
Здравейте! Искам да ви попитам доволни  ли сте от клиниката и от отношението на лекарите?
За момента съм доволна. При нас първи преглед беше средата на юли и стартирахме веднага стимулация, пункция началото на август, почивка 2 цикъла по преценка на лекаря и зет края на септември. Тоест с почивката, всичко се случи за 3 месеца. Дали ще е положително и всичко ще е наред е божа работа, но за мен всички си свършиха работата.
В София бяха много мили на прегледите и много ясно даваха инструкции от къде да се купят лекарствата, и дори предложиха те да поставят първите, за да ми покажат. Още същия ден когато стартирах се свърза и кординаторката с мен. Даваше ми инструкции през цялото време. В Истанбул беше до мен и превеждаше всичко. На пункцията буквално ми държеше ръката преди да заспя. Сестрите в клиниката бяха много мили и ме караха да се чувствам добре и да не изпитвам дискомфорт. Лекарят честно казано го виждах най-малко, но пък ясно и точно коментирахме всичко на прегледите и беше много изчерпателен. Отговаряше на всеки въпрос.
Кординаторката дори ме проверяваше, дали съм взела лекарствата точно и т.н...Снимаше ми всяка рецепта, за да си имам и в чата. Отговаряла ми е и рано сутрин и късно вечер, когато й пиша. Определено са заслужили парите  до момента и не съжалявам, че избрах точно тази клиника. Разбира се имам лош опит в България и това е възможно да е свалило очакванията ми, но като цяло ме впечатлиха много с отношение и професионално отношение. Дано има и други като мен останали с добро впечатление.

# 385
  • Благоевград
Момичета, доктор Карлъкая за или против е да се прави ПИД на ембрионите? Чувам от мои познати, че не винаги се съгласява да се прави ПИД. Интересно ми е да разбера вашия опит по въпроса.

ralkata, късмет! Можеш ли да споделиш до сега колко ви излезе като сума? Ние ще започнем след нова година и мислим да теглиш заем, защото абсурд да се справим финансово, та горе-долу да съм подготвена за предстоящото.

# 386
Момичета, доктор Карлъкая за или против е да се прави ПИД на ембрионите? Чувам от мои познати, че не винаги се съгласява да се прави ПИД. Интересно ми е да разбера вашия опит по въпроса.

ralkata, късмет! Можеш ли да споделиш до сега колко ви излезе като сума? Ние ще започнем след нова година и мислим да теглиш заем, защото абсурд да се справим финансово, та горе-долу да съм подготвена за предстоящото.

Това което заплатихме на клиниката е както е описано по ценоразпис- 3600 евро за замразен трансфер.( Като до последния преглед не знаехме дали е свеж или замразен, свежия е по-евтин). Понеже успяха да извадят повече и да се развият ние заплатихме и да ги замразят за 900 евро. Тоест на  клиниката сме  платили точно както е описано всичко 4500 евро.
На първия преглед в София ми предписаха лекарства на стойност около 1600лв ( което е спрямо вашия случай и стимулация за всеки може да е различно.) За стимулиращите лекарства казват около 2000лв да се приготвят. Преди прегледа имахме хормонални изследвания и спермограма (около 400лв). После за пункцията си взехме 5 дни отпуск отидохме в Истанбул за назначения преглед и ми казах пункция след 2 дни.. после останахме и още 2 нощувка в Турция ( трябваше една ,но извадиха 31броя  от мен  и бях много зле  да пътувам) Мисля, че около 2000лв ни беше с хотел, храна и пътни. После пак пусках хормонални след МЦ, които аз си заплатих около 200лв... На база на тях ми беше назначен преглед пак в Истанбул ( пътувахме за 1 ден без да спим там- доста път е ..) имахме разходи за гориво и обяд. Тогава ми назначиха дата след 5 дни за трансфер и ние си взехме отново отпуска и хотел за 4 нощувки, за да имам 2 дни след трансфера почивка. Преди трансфера обикаляхме по Босфора, направихме си го като екскурзия. Бяхме си взели апартамент с кухня, за да не излизам след трансфера. Това са си лично наши решения и отново похарчихме около 2000лв..Имахме и лошия късмет да закъсаме на турската магистрала и да плащаме и за сервиз, но това е част от "извънредните" разходи, които не на всеки могат да се наложат,но е хубаво човек да предвиди. И отново за лекарства след трансфера 900лв... Не съм смятала всичко с точност,но определено около 15к бяха необходими за нашия случай.Също така 2 седмици отпуска, почти целия ни отпуска за годината.
Всеки човек разбира се има различни нужди от лекарства, процедури и т.н . Тоест стойността може да е различна за всеки.
Ние също сме с кредит, последните 2 години в България ми бяха направени всякакви процедури в частни клиника на доста по-голяма цена, махане на миома, махане на полип, 2 пъти проходимост на тръби, абразио, спермограми през 3 месеца и още хиляди хормонални изследвания и прием на стимулиращи хормони.
Накрая бяхме изтощени и до момента твърдо седя зад решението да изтеглим кредит и да опитаме в чужбина. Това ние първи опит инвитро и според лекаря ми д-р Карлъкая  и предвид възрастта ми(29) не беше необходим ПИД на ембрионите.
Парите се изплащат, дали за екскурзии, коли, инвитро и т.н са според  приоритетите  на всеки. Дай боже само положителни резултати и пухкав финал на всички ни.
Извинявам се ако бях твърде подробна, но дано информацията помогне и на други.

# 387
Здравейте! Искам да ви попитам нещо. Преди да започнете инвитро в бахчеджи искаха ли ви да се изследвате за рубеола? И ако има положителен резултат как се процедира??

# 388
Здравейте! Искам да ви попитам нещо. Преди да започнете инвитро в бахчеджи искаха ли ви да се изследвате за рубеола? И ако има положителен резултат как се процедира??
Да, искат го и не само там.
Резултатът трябва да е положителен в добрия случай. Това показва, че организмът е изградил антитела. При вероятна бременост ако тепърва се заразите с рубеола, опасността да приключи бременоста е голяма. Затова се проверява преди това дали сте я изкарали и дали имате антитела.

# 389

Мисля, че с  времето самия той се  е разколебал по тема ПИД... Защото има забременели жени с ембриони без ПИД, като преди това са изхвърляли ембриони след ПИД...
Аз , тогава на 45 - правихме ПИД, 2 пъти, 3-я път не правихме... За съжаление, нямахме успех... През призмата на времето, смятам, че трябваше да проявя упорство и да остана там...

Общи условия

Активация на акаунт