Как правите туршията със зелен пипер, карфиол, моркови, зелени домати, листа от зеле и хрян май се слагаше.
Сега правя туршия по друга рецепта - с камби, ама става по-сладка

Туршията от зелени домати, карфиол и моркови /дядо ми слага и гулии/ също е само с вода, оцет и сол. Дядо ми прави невероятни кисели краставички, туршии, кисел чесън, а тази година ни направи и кисела бамя по същата рецепта и стана нещо страхотно. Пропорциите за трилитров буркан са 3 с.л.ситна сол и 50-60мл.оцет; после се претака няколко дни /или просто се обръща буркана/.
Свекърва ми ги прави така, страшен киселаж. Моят мъж, дето мреше за туршиите на майка си, сега не иска да чуе за тях и все й мърмори да си смени рецептата с тази (друг въпрос, че тя не чува
Вкусът е съвсем различен вярно е, но не бият на оцет, стават като киселото зеле на вкус и това се казва кисела туршия. Моята свекърва пък прави само мариновани краставички и мъжът ми сега иска дядо ми да ни прави кисели
, просто мислех, че авторката на темата наистина пита за кисела туршия и краставички, а не за мариновани
Аз лично обичам и да сладни, и да киселее, ама нали знаеш "По вкусу и по цвету товарищу нету"
На краставичките свекърва ми също слага синапено семе, но явно тя просто прекалява с всички пропорции, защото накрая краставичките просто нямат вкус на краставички
Иначе наистина всичко е въпрос на вкус
Препоръчани теми