Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 521
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
  • Street of Dreams
Аз този път избрах всичко да е ламинат - коридор, кухня, хол, две спални. Пространството изглежда по-голямо. Майсторът ми направи прекъсване на двете спални, защото иначе става много дълги линии, а стените не са изрядно прави. Не ми пречи, ще сложа лайсни. И без това има врати.
Не мисля "какво ще стане, ако", защото може да се приложи за всяко нещо. Като падне течност, се забърсва и готово. Да слагам огромни маси, щото можело да дойдат гости в 26 квадрата дневна с кухня и да ги обикалям постоянно в ежедневието също не ми е ок. Маса за 4ма, ако дойдат гости - има и диван за 4ма, а повечето и без това стоят прави край плота с чашите (чужбинските не се заседават по маси). А и е рядко. За големи вечери и празници има ресторанти.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 11:23 от OnDiNe_

# 316
  • при него
Ондин, аз затова говоря за функционалността, в зависимост от обитателите и начина на живот. Иначе, визуално сигурно в много красиво, да, не споря Simple Smile

При нас се налага да мисля, "какво ще стане ако", при вас може би не, няма грешно или правилно, зависи.
Скрит текст:
Само си представям как случайно ските падат с канта (острите странични части, които се забиват в снега), върху ламината. Най-малкото ще се надраска, ако не и по-сериозно да се нарани. А ние, когато е сезона, поне веднъж всяка седмица сме на ски, т.е. риска е голям.
Сега, през лятото, всеки ден през коридора минават 3 колела.
Куче се извежда по 3-4-5 пъти на ден и да, когато вали, то си влиза вътре с мокрите лапи. Да не говорим, че милото е възрастно вече и понякога и други неща се случват...
И т.н....
И ако трябваше да сменям ламинат, то просто тази гардеробна конструкция отгоре, нямам шанс да я махна. Но има хора, които имат един шкаф за обувки, който е абсолютно лесно преместваем и дори да трябва да сменят ламинат, не е никакъв проблем
Само ги давам тези неща за размисъл, как ще се използва.

# 317
  • Street of Dreams
Ама разбира се, че е субективно - затова всички къщи са различни - защото хората живеят различно. Фен съм на индивидуалното удобство. Аз си визирам себе си - ако трябваше да вкарвам ски, колелета, домашни любимци - със сигурност нямаше да заложа просто на ламинат 😄

Наскоро бяхме на гости в един нов апартамент в бг - абсолютна кутийка, ново строителство. Собственикът - млад сингъл мъж - беше обзавел дневната с кухня (според мен към 16-18 квадрата) с голям диван, пред него голяма кухненска маса, зад нея столове и на 30 см секция с тв. Минава се буквално настрани и от двете страни на масата през целия хол. Обяснението беше - ами ако дойдат гости? 😳Ние, от гледна точка на гостите, бяхме доста  учудени.

# 318
  • sofia
Ние ще сложим голяма маса, защото:
1) има място
2) приятели не каним никак често на домашно просто да ядем (😀), но играем бордови игри семейно, някои от които заемат доста място, и искаме да ни е удобно
3) обичаме да се събираме с родителите по празници и ми харесва идеята за добре подредена маса за обяд(вечеря)тип  “моята голяма италианска фамилия” 😀
4) с мъжа ми работим от вкъщи с лаптопите в 80% от времето и обичаме да сме в дневната, а на трапезната маса е най-удобно, но това може да се случи и на малка маса, разбира се

Та, до начин на живот си е, наистина.

# 319
Затова има разпъваеми маси. В Икея има дори с няколко приставки, за вилата такава купих, приставките седят в масата. В нас съм с маса овал и ми е изключително неудобна. Губят се ъглите и оттам много площ, която иначе би се използвала. Аз седя от тясната страна и няма къде да си подпреш ръцете. При първа възможност ще я сменя.

# 320
  • Велико Търново
След едно наводнение в апартамента, където всичко е в ламинат - хол, кухня, коридор... Само банята не е, категорично съм против тази настилка в помещения с вода! Никой не може да ме убеди, освен визуално, че ламинат има предимство пред гранитогрес.
Има и подови плочки, гранитогрес, които визуално изглеждат 1:1 с ламинат. Ако имате възможност, погледнете и застелете пода с възможни Мокри следи с такива, вместо ламинат.
Още повече, че ламината има специфичен шум при движение, независимо колко добре е положен и с каква подложка, все си отеква ходенето по дъските Simple Smile
П. С. Вкъщи сме с ламинат на втория етаж, не съм чак такъв безумен противник Simple Smile

# 321
Идвам отново с питане за латекс и конкретно на Vernilac. От фирмата за кухнята ни го похвалиха за добре покривен и на приемлива цена, ако някой го е ползвал или някой му е споделил нещо..ще се радвам на информация.

# 322
  • sofia
На разпъваемите не им харесвам това, че си личи, че са разпъваеми. 😀 За мен дизайнът добрият детайл са от много голямо значение и понякога доминират над функцията.
 Освен това зависи много от наличното пространство и как искаме да бъде усвоено. Когато мястото е достатъчно голямо, малка маса чисто мащабно не стои добре и съответно в пространството се усеща не ок. Но това е пак дизайн гледната точка, която за мен е от особена важност.  
Затова има разпъваеми маси. В Икея има дори с няколко приставки, за вилата такава купих, приставките седят в масата. В нас съм с маса овал и ми е изключително неудобна. Губят се ъглите и оттам много площ, която иначе би се използвала. Аз седя от тясната страна и няма къде да си подпреш ръцете. При първа възможност ще я сменя.

# 323
  • Street of Dreams
Не дай Боже да стане наводнение, ще се отвори голяма беля. Сега се притесних, че спрях чешмата само от тъч-функцията, а не съм вкъщи 😅
Но като цяло гледам да не се замислям какво, ако. Преди няколко години точно след основен ремонт имах перфектни стени и латекс, като ме посети една приятелка с палето си - шест седмична кръстоска на дого аржентино и питбул. Оставихме го точно за 30 секунди сам в едната стая и от тогава имам драскотини до вратата от нокти, дълбоки сигурно сантиметър. Та ако бях го предвидила, сигурно трябваше да сложа като на Куин мазилката. Човек никога не може да предвиди всичко.

Truetrue, обижавам големи маси, стига да има място за тях. И друг път съм писала - кухненската маса е централно място в един дом, особено с деца. Идеални са за игри, за семейни разговори и дори пиене на кафе. С хубав пендел над тях и декорация са божествени. Коментарът ми е само за малки помещения. Разтегателни и аз не харесвам.

# 324
Напълно съгласна с truetrue! Много честа грешка в бг интериори са твърде малките размери на някои неща - осветителни тела, килими, картини. Както и твърде дребна маса или диван в голямо пространство също не стои добре, така и твърде едри мебели в малка стая също. Всичко е въпрос на баланс и разбира се, на лайфстайл 😀

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 15:11 от Lois

# 325
Визуално може и да прилича гранитогреса на ламинат, но никога няма да има тази топлина.  Да не говорим пък за естествена настилка.
Моя ламинат не пука и не скърца. Ма не съм си купила от 15 лв/м2.
Не бих си причинила леден под само защото хипотетично след N години бих могла да имам проблем.

# 326
Благодаря ви за гледните точки!
Искам навдякъде една настилка, тъй като сега живеем в дядовата ръкавичка, където във всяко помещенийце е различен цвят и то наредени в различни посоки, само диагонално нямаме. Като травма ми е.
А заложих на ламиниран, тъй като ни казаха, че е една идея по-добре от гранитогрес щом отоплението ще е подово, което не знам дали е така. Confused

# 327
Е, с подово отопление нямате грижи с гранитогрес.Има специални ламинати и паркети за подово.
За маситв- има такива, които се удължават в краишата, иначе си е нормална маса, нвма разделение на плота.

# 328
  • София
Ако ще сте с подово, гранитогресът е идеалното решение. Вкъщи си ходя боса по него зиме и лете, много е приятно. Да не говорим, че се чисти за отрицателно време.

# 329
  • Велико Търново
Щом сте с подово отопление, гранитогрес е правилният избор! Той акумулира топлината и е много приятен при стъпка.
Ламинат, дори и специално за подово, със съответните специални подложки, си е все пак дърво. Дървото не е проводник на топлина... Нз кой какво ви е убеждаавал, но е обратно на всяка логика!

Общи условия

Активация на акаунт