Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 486
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • sofia
Не мен ми харесва цветово как е проектирана.

# 481
И на мен не ми харесва, затова искам да си поекспериментирам сама, преди да предложа промени. Не работим с интериорен дизайнер, а директно с вносителя, и ако просто им кажа, че не ми харесва, следващата версия едва ли ще е Уау 😂
Не мен ми харесва цветово как е проектирана.

# 482
Ама дотук на всички коментирали ни харесва Simple Smile

# 483
трите различни шарки на дървото се бият
не са само цветовете

# 484
На мен цветово не ми се връзва целият модул на насрещната стена. Дървеният фурнир се връзва на пердетата и цвета на стената, но се бие с паркета, който е вече съществуващ. В тотално различна тоналност са. Също така и това празно разстояние отгоре...
Ако се гледа лявата стена и острова, то този модул на насрещната стена ми е като кръпка.
А снимки на останалата част на помещението има ли? Къде са котлоните?

На мен по-скоро не ми харесва цялостното разпределение на отделните работни зони в кухнята. Има си златен стандарт кое след кое следва, както и нещо наречено kitchen triangle и ми се струва, че тук изобщо не е спазено. Взети са модулите от вносителя и са наредени да запълнят максимално мястото, а после домакинята да му мисли как ще снове като луда между хладилник, мивка и котлони...

Скрит текст:

# 485
Подкрепям те, Смърфи.

# 486
Аз като цяло си мисля, че като фукции черната композиция и дървесната композиция трябва да им се разменят местата.
Черната композиция отива на насрещната стена, витрините с дървения фурнир вътре се позиционират по средата. Тази композиция се намира до прозорци, където (за мен) решението е дървени щори с широка ламела в цвета на паркета. Фурнирът на витрините също трябва е като този на паркета или поне със същия подтон.

Дървената композиция с хладилника и фурната отива на мястото на черната. Мивката по оригинален проект е на бар-плота, но се обръща обратно - откъм композоцията. Може би и котлоните са на бар плота?

# 487
Смърфиетка, благодаря за обрантата връзка и правилно си усетила, че и разпределението не е ОК. Съпругът ми го мъдри, и там ще трябва има промени. Качвам още визуализации на помещението. Всичко предложено, с изключение на паркета, е дело на дизайнера работещ в магазина, в т.ч. цвят на стени и завеси (не сме в БГ).
Котлоните са на осторова, а хладилникът е до прозореца, а до него шкаф тип “склад”. В тъмния модул са фризер, печки и прибори за сервиране.
Много благодаря още веднъж!
Ето още:

Скрит текст:

# 488
За тази кухня ще си наема готвач. За  мен ще е мъка да отивам до фурна, хладилник, фризер, мивка, котлони(те пък са на най- неподходящото място забутани).

# 489
Аз не следвам никога златни триъгълници и тн., а си гоня дизайн.Все пак няма да съм профи готвач.
Но от опит- котлони на острова- всичко наоколо става в мазнина като се готви.
Красиво, но непрактично.
Мивката нека да гледа към прозорците.Мен и миска на остров не ме кефи.Като знам как моята е все пълна с нещо, въпреки миялната.Но ако кухнята няма да се ползва редовно, за красота става.
Абсорбатор вертикален скрит ли ще има?

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 15:18 от ДХ3

# 490
Аз бих преместила мивката и котлоните от страната на тъмните шкафове, иначе ще е някаква пълна мъка.
И този на късата стена не бих го направила с дървесен фурнир, бие се с всичко останало.

# 491
Проблемът за мен е преди всичко функциалността. Ако използваш кухнята за съхранение на дрехи и обувки като Кари Брадшоу, то тогава наистина нещата се свеждат само да ти хареса цветът. Но дори и домакинските умения да се изчерпват до омлет и рязане на салата, първо се гледа функционалност, а после тя се облича в цвят и фурнир.

От личен опит не бих сложила котлони и мивка на бар-плот. Наоколо става голямо мазало, колкото и да внимаваш. Красиво на снимка, но после си роб на чистенето. Ако ще се използват и от деца, категорично не. Помисли си добре. Ако пък държиш да са там, обърнете ги да гледат към прозореца. Не знам какъв дизайнер е този, ама тези дейности на бар-плот се ориентират към хората/прозорец/светлина. Аспираторът е вграден в плота, нали?
На гърба на бар-плота (тоест черната стена) разположете хладилник, печки и поне котлоните и приближете бар-плота към тази стена, че само там ще се навърта бая километраж.

Аз лично бих направила нещо такова:
Скрит текст:

Не гледай стила, а концепцията.

На стената, където е дървесната композиция сега бих разположила шкафове за съхранение, виртини, виноохладител и т.н. Може в комплект с мокър плот за коктейли и напитки.

Нещо такова:

Скрит текст:

Като уточните функциалността, после лесно ще се спрете на цвят/фурнир.

# 492
Аз пък няма да готвя в тази кухня, а ще си пия питието.
Но момичетата са прави. Сега погледнах този триъгълник и видях, че след намесата на ММ в нашата кухня, не съм улеснена достатъчно при "совалките".
Моето внимание беше привлечено от нещо зад трапезната маса. Какво има там?

# 493
Моля за съвет и идеи, какви подпрозоречни интериорни первази слагате? Дограмата ми е тъмен графит и не намирам близък цвят от готовите.

# 494
Благодаря ви, момичета, и най-вече на Смърфиртка за отделеното време. Тъмната конструкция я добавихме допълнително, тъй като в продължението на стената е коридор, но хладилника така и не го преместихме от първоначалната позиция.
Абсорбаторът е вграден в плота, да. Миалнята също е в осторова. 
Относно остров с мивка и котлони, и в сегашната ми кухня е така, и ми е удобно и някак не ме притеснява цапането. Но наиситна хладилника и шкафа с продукти се падат зад мен, както и Смърфиетка предложи да се промени. В този проект е обърнато и мен лично, също ме дразни 😭
Относно фурнирте, освен дървото, не ми харесва и идеята за бели врати…
Попитахте за това в дъното до трапезарната маса. Предложили са някакво шкафче, което се пада до гърба на дивана, но изобщо не стигнах до там. Те и килим под масата са предложили, въпреки, че им казах че с две малко деца това е твърдо НЕ 😅😭
Добрата новина е, че имам цял август за промени, че и без това, никой няма да си мръдне пръста да произвежда кухня до септември 😂
Моята идея за първоначални материали беше тази, както е на снимката - това е реалният паркет и мостри.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт