Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 333
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Street of Dreams
Освен няколкото капки, отскочили от ръцете по плота , проблем няма.

# 76
Благодаря.

# 77
  • София
Здравейте, следя темата отдавна и моля за съвет. Какво да направя с тази ъглова колона в кухнята, която е доста по - издадена от нормалното и адски ме дразни:
https://drive.google.com/file/d/1GFFsV4rgh-xzpQQZPxfjwKhTj_di46k2/view

Кухнята е Bobdyn на Икеа, паркетът на пода ще е по-скоро като масата, такъв цвят ще е и плотът и гърбът на кухнята ( на снимката са различни). Столовете няма да са в този цвят и като цяло сиво едва ли ще има, визуализацията е некадърна. Мислехме за пясъчна мазилка, чудя и се и гърбът докъде да е по двете стени на колоната, защото така стърчи в нищото:(

# 78
Бих залепила две вратички от тези тези на горния ред, за да имитират шкафове.

# 79
Интегрираш колоната в мебелите - слагаш плоскости горе и долу, същите като вратичките и по средата също, но като гърба.

# 80
На мен ми харесва повече да не са в еднакъв цвят плот и гръб, много се слива после и с пода и с масата. Идва ми в повече. Харесва ми да се облече колоната с гърба на кухнята. Пясъчна мазилка много натруфено ми идва.

# 81
  • София
Благодаря за мненията, такова нещо не ми беше хрумвало, звучи много добре. Предполагам трябва да ги залепя на някакво разстояние, за да не пречат на отварянето на шкафовете... Опитвам се да си го представя:)   Гърбът на кухнята искам да е термо плот, имитиращ дърво и затова не виждам как ще облека цялата колона в дърво, много ще дойде сякаш...

# 82
Ето така се прави по принцип. При теб колоната е по-масивна, но пак ще стане принципно същата визия с малко чупки и други трикчета, които майсторите ще наравят.

# 83
  • София
Това изглежда супер, обаче нашата кухня е от Икеа и техните майстори само ще дойдат да  я монтират, тази работа с вратичките ще си я правим сами - според вас ако взема вратички ( от най-тесните им) и ги лепнем директно на колоната горе и долу от двете страни, без да има такова свързване като на снимката, дали ще стои добре? Не знам как да търся такова чудо в пинтерест, за да покажа на ММ , пробвах с какви ли не ключови думи, ама не ги улучвам нещо.

# 84
Благодаря за мненията, такова нещо не ми беше хрумвало, звучи много добре. Предполагам трябва да ги залепя на някакво разстояние, за да не пречат на отварянето на шкафовете... Опитвам се да си го представя:)   Гърбът на кухнята искам да е термо плот, имитиращ дърво и затова не виждам как ще облека цялата колона в дърво, много ще дойде сякаш...
Много ще стане дървото. Аз писах, че това е вариант ако гърбът не е дървесен. На мен така ми идва в повече дървото, което описвате, пък и колоната ако се прибави...

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 19:08 от drago_2008

# 85
  • София
Ами може и много да е да, не знам вече и аз, ама кухнята е много малка и затова разчитам, че няма да е прекалено... Уж дизайнер ползваме, ама идеи чака от мен, а аз с въображението съм на 0...

# 86
O, Драго, идеята ти е много добра.  Може би ефектът е супер и заради констрастните цветове на вратички, плот и колона.

# 87
Ами може и много да е да, не знам вече и аз, ама кухнята е много малка и затова разчитам, че няма да е прекалено... Уж дизайнер ползваме, ама идеи чака от мен, а аз с въображението съм на 0...
Ами точно, защото е малко, да не стане много натрапчиво с толкова много дърво. За мен гърбът трябва да е контрастен, стените неутрален пастелен цвят както е на проекта. Само дървесните тонове да се повтарят в плот на масата, кухненския плот и пода и толкова. Накарайте дизайнера да ги оеднакви и да облече колоната!

# 88
Illit, вариант с готови вратички е трудно изпълним, предвид че те са стандартни, а вашата колона едва ли е по стандартите на Икеа.
Иначе нещо такова евентуално би се получило.
Варианта предложен от drago_2008 е  най - разпространеният и изглежда добре, но ако плота, гърба и колоната са с дървесен фладер на мен не би ми допаднало.
Би могло да си изберете бял гръб и колона, стига да намерите материал като на шкафчетата.. Вместо ПДЧ, може да си изберете някакви бели / светло сиви плочки за гръб и облицовка на колоната например.
Най - лесно изпълнимия и на най - ниска цена е варианта със спиране на гърба до преден ръб на горните шкафове Недостатък е, че при по - серизно готвене, пържене и др. дейности е възможно да се  изпръска колоната и ще трябва по - често пребоядисване.

# 89
  • София
Pep_si, ужасно много ти благодаря за визуализациите, аз съм тотално неспособна да направя такова нещо, а пишман дизайнерът ни явно също: ) Последният вариант мислех и аз, като най-безболезнен, хареса ми много идеята с вратичките, но трудно ще се напасне с готовите на Икеа, а нещо не ми се иска гръб и плот различни или да облека контрастно колоната, защото я мразя и ще ми се набива на очи:)))

Общи условия

Активация на акаунт