Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 508
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Отрязвате шкафа - разглобявате страниците и вратичките и скъсявате на машина в някой магазин тип Практикер и Бриколаж. Скъсявате вратите от горната страна, за да не личи, че не са кантирани след интервенцията. За рязане на чужд материал взимат по 1-2 лв на бр., Вие имате 4 сряза.

# 436
drago_2008, много полезно мнение! Искате да кажете, че можем да се справим сами ли? Защото мислехме да викаме мебелист. Мъжът ми мисли, че няма да се справи, но за варианта за рязане в магазин изобщо не се бяхме сетили.
А как се разглобява шкафа? В смисъл като обикновена мебел ли?
Извинявам се за абсолютно лаишките, да не кажа глупави, въпроси!

# 437
drago_2008, много полезно мнение! Искате да кажете, че можем да се справим сами ли? Защото мислехме да викаме мебелист. Мъжът ми мисли, че няма да се справи, но за варианта за рязане в магазин изобщо не се бяхме сетили.
А как се разглобява шкафа? В смисъл като обикновена мебел ли?
Извинявам се за абсолютно лаишките, да не кажа глупави, въпроси!
Ами не знам как е сглобен... Ако е с охлюви и видии - с отвертка. Най-вероятно не е лепен, ако все пак е с лепени дибли - те се прерязват с ножовка да речем или със зеге. Ако  канта на страниците се вижда отдолу и не се скрива от хладилника скъсете и тях от горната страна. Прерязване в магазин гарантира по-добра визия. Ще загубите 2-3 час напред назад, ама ще свършите цялата работа за 1/2 ден.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 14:54 от drago_2008

# 438
Здравейте, в издирване съм на подобен стил троен полилей, но в бяла гама. Всичко, което намирам е черно или ако е бяло/сиво то е в класически стил, а аз искам нещо по-минималистично и изчистено.
Някой да е срещал нещо такова?

# 439
Здравейте, в издирване съм на подобен стил троен полилей, но в бяла гама. Всичко, което намирам е черно или ако е бяло/сиво то е в класически стил, а аз искам нещо по-минималистично и изчистено.
Някой да е срещал нещо такова?

Не са точно същите, но на прима виста намерих тези във Вивре

# 440
Скрит текст:
Голям е килимът, да. 250х350. Аз по принци отдавна се каня уж да го сменям този килим. От мнооого години е, но все не мога да му намеря алтернатива, която да ме удовлетворява.

Креслото не е обърнато директно към стълбите, а е по диаганол леко. Последно този вариант избрах. Пробавах най-различни положения, включително и до стената с огледалото, но не ми хареса. Идеята е да има и още нещо там - масичка, плюс евентуално табуретка/подложка за краката. Цветето също ще е там - за него някаква стойка също ще търся. Искам да стане като обособен кът и като цяло да заема повече място на килима. Абе малко е терсене мястото наистина.

Ето така изглежда от другата страна към стълбите. Но на снимката липсва едно кресло в частта с диваните (+ разни други неща), а и кръглата масичка оригинално също е там.  Мислех да търся нова масичка за белия килим, а тази да оставя за новия кът, ама като че ли е много голяма. Пък и ако ще слагам и табуретка за краката, масичката ще трябва да е някаква малка - за книга и кафе, примерно. Та не са ми съвсем ясни детайлите и ще го мисля още…  

Благодаря ви за предложенията!

Скрит текст:

ЧеКа, ако е удобно да попитам - от къде е скрина до дивана? Много ми харесва и тъй като съм на тема скрин, който да има ролята и на ТВ шкаф в бяло, това или нещо подобно, ми изглежда много подходящо. Не мога да открия нищо свестно, скъсах се от разглеждане...

# 441
  • sofia
Един въпрос за контактите имам - с рамка готови ли ги купувате или без рамка, а рамката купувате отделно? Отдавна не сме сменяли и гледам, че по магазините има и двата варианта. От какво зависи избора? И се извинявам за вероятно лаишкия въпрос.

# 442
Комплект ги купуваме.Мисля, че
всяка рамка си е за опрвделен модел контакт, не са взаимозаменяеми.

# 443
Един въпрос за контактите имам - с рамка готови ли ги купувате или без рамка, а рамката купувате отделно? Отдавна не сме сменяли и гледам, че по магазините има и двата варианта. От какво зависи избора? И се извинявам за вероятно лаишкия въпрос.
Отделно, защото имаме на места по 3-4 контакта или по 2-3 ключа и така с обща рамка е по-красиво.

# 444
Рамките и вътрешността са по серии, можете да си правите комбинации, стига да са от една серия.

# 445
  • sofia
Ох, стоплих. Благодаря ви! 💙

# 446
  • В заешката дупка
Alia1, това е модулна система. Датски е прозиводителят. Но аз живея в чужбина и не знам дали може да бъдат намерени в България.
…онзи черен скокльо 🤣
Ох, Лоис. Хиля се с глас. Скокльото е голямата ми любов. Дълго търсен и чакан. Да, кафевият е многофункционален и супер комфортен с всичките му там опции за сядане, полягване, нагласяне на облегалки и т.н., но по убост със скокльото не може да се мери, който пък за това, което е, е много удобен. Сега искам да му намеря добра компания и място, че да изпъкне в цялата си прелест и да си пия с кеф на него кафето. Laughing

Да, юта килим имам на горния етаж. Трябва да се чисти под  него редовно, това е ясно. Обаче неочакваният проблем беше, че роботът докато чисти отгоре и постепенно разръфа шевовете в единия края. Поне си мисля, че е от него, защото не виждам от какво друго да е.

За кожа на пода, както mariat предлага, и аз съм се чудила. Поне за нещо подобно:

Скрит текст:

Проблемът, лично мой, е, че аз мисля в правилни геометрични форми - кръгове, квадрати, правоъгълници - такива неща. Тия кожи много “безформени” и се чудя как ли ще се впишат у дома. Може би пък трябва да излезна от зоната си на комфорт…

Лоис, давай снимки на монстерите, а и покрай тях на дома да пооплакна очи. Още ли е черно? Много си смела винаги в интериорните си решения и което е най- важното - ти се получава. С голям интерс ще следя сегашния ти проект!

Въобще, давайте повече снимки. Аз не съм писла преди в тази тема, но от време на време я преглеждах и съм виждала много хубави неща. Сигурна съм, че има повече красиви домове!

Нелс, към теб се обръщам персонално. Виждам, че следиш темата. С теб сме от една кръвна група по отношение на интериорни стилове и цветови гами, които са ни най-на сърце, знаеш. Домът ти е прекрасен! Докъде стигна с обзавеждането?

# 447
  • Пловдив
Чека ,аз си се спотайвам ,пък ти ме вадиш на светло  Simple Smile  Тъкмо да се включа в твоите и Луизините размишления и ме попарват някакви английски писма от институциите ,разбивайки ми нервната система и няма как да остана балансирана  интериорно ,че и съвети да давам .
  Много ,много е хубаво у вас ,ти си го знаеш ! Да не кажа ,че гледайки отново раираната ти прелест  ,  се усетих как стоя безмълвно ,съзерцавайки нашата маса и представяйки си килима  под нея .Знам ,че може да е дошъл момент ,в който да ти се струва ,че има твърде много празно пространство и ,че наживо пропорциите между отделните зони може да се различават от снимките ,но и на мен килимът ми идва голям за там . В средата виждам точно ютата .Неутрален е ,а черното ще изпъкне върху него .Знам  отношението  ти към цветовете  и точно тъмнозеленото е убита история  ,идеално  за твоя монохром ,но да е малко  като обем - възглавница ,табуретка  . Обаче ,какъв да е другият стол
 ,защото ."Скокльото " (Лоис , и аз се смях ) ми се вижда височък ,тоест ще ми е странно другият до него да отстъпва по височина .Някак дисбалансирано ще ми се струва ,защото ще са изолирани в групата . А,коженият какъв хубавец е само ...Пристрастна съм към всичко в натурален кожен цвят ,даже на моменти се чудя ,дали да не сменя ,моята уж временна пеперуда от плат с кожена .И каква масичка да сложиш ,нямам идея .Със сигурност не тази .Тя си е идеална за дивана .Точно нещо табуретчесто ,за  да  няма конфликт между стъклената и трапезната .Монстерата е страхотна ! От скоро имам  малка стрелиция , и се надявам да оцелее ,защото маслините не се представят много добре .

Иначе у нас съм доникъде. Захванах се с двора и от седмица (откакто съм отпуска ) прозрях  ,че не мога повече да гледам наличната интериорна декорация. Осени ме някакъв цветен  аксесоарен период (нещо като копи пейст на Госпожицата ) и съм начаткала две   картини в син монохром. Може да е само лятно увлечение ,а може и да остане траен цветен отпечатък в интериорният ми идеал .И точно ,когато реших ,че късам с  изцяло сиво -бежаво - дървесно -черно-белият идеал , видях твоят монохром и се почуствах като шизофреник .Търся си и аз голям килим за под дивана , май  към юта клоня , масичка също нямам ...

Лоис ,ти си знаеш ,че съм ти голяма фенка ,от тези ,  които често хапват орзо  Simple Smile  .Мечтая си да имам твоята черна смелост .Може и да стане  след Госпожичния период  .  Очаквах  размразяването на барн проекта , радвам се ,че го раздвижихте . Възхищавам на енергията ти .Разгледах и  мууд борда и усетих ,че имаш много идеи .Как се избира една хубост от всичките ,не знам ....Понеже се чудиш за горните шкафове ,тръгни от нагласата за аспиратора .Решиш ли къде ще е и дали ще е в шкаф или от модерните в гипс картон ,наполовина ще си измислила концепцията на шкафовете . Разгледай повече снимки на трапезна маса с фон кухненски шкафове без остров .Трудно ми е да го обясня ,но знам ,че ще е студио за красоти  и че масата може да попречи на едноредовата кухня да изпъкне. Съгласна съм ,че и остров и маса в редица като войници се обезмислят .Изобщо хвърляй  тук идеите една по една и ще ги коментираме .

И на мен ми е болно за Алтернативата ,но 4-5 те птички се изморяват ,а останалите сме само консуматори .

# 448
Alia1, това е модулна система. Датски е прозиводителят. Но аз живея в чужбина и не знам дали може да бъдат намерени в България.

Да, този производител е супер, разгледах го, но не съм го срещала в БГ. И не виждам възможност за онлайн пазаруване. Въобще не му намерих цени в сайта, де. Но има страхотни неща - семпли и изчистени, каквито харесвам. Жалко, че го няма тук.

# 449
  • В заешката дупка
Alia1, аз съм ги взимала от ILVA. Но това е верига магазини само в 3 страни. Не знам дали шипват за чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт