Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 466
  • 747
  •   2
Отговори
# 495
Моля за съвет и идеи, какви подпрозоречни интериорни первази слагате? Дограмата ми е тъмен графит и не намирам близък цвят от готовите.

Камък - естествен или технически.

# 496
На дограма, водеща се цвят "антрацит" (което е едно тъмно сиво-синкаво) сложихме чисто бял технически камък и стои повече от прилично. Само цената беше неприлична (твърде много прозорци).

# 497
Abra_Bacon - паркетът всъщност е в тази червеникава тоналност ли? Нещо като светла череша, кехлибар, меден дъб?
Ако е така, то подбраната палета пак не се връзва. Трудна тоналност е това и трябва да се направи контраст със студени тонове, щом не искаш бяло. В никакъв случай не бих сложила и още един фурнир.

Виж тук на първо четене какво предлагат дизайнерите:

Скрит текст:

тук в топла тоналност

Потърси е пинтерест примерни кухни с дървени подове с възможно най-близка до вашата тоналност.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 17:56 от Смърфиетка

# 498
Abra_Bacon, защо не помислите за цвят? Поне едната от тези две стени да не е дървесен фладер. Примерно сложно опушено тъмносиньо би стояло добре и ще обере малко топлината на паркета. Някое от тези?

За функционалностите съм съгласна със Смърфиетка, цялата концепция ми се струва объркана. Най-малкото посоката на работа (мивка, котлони) трябва да е обърната. Също бих разменила местата на витрините и уредите - витрините да отидат към трапезарията, логично е в тях да стоят неща като чинии, чаши.

@west, какви ще са стените? Ще има ли околопрозоречни первази, декоративни елементи? Мраморен перваз ми харесва на мен, стига да е в бюджета. Във всеки случай не бих се опитвала да намеря точно същия цвят, а по-скоро контрастен.

# 499
Dada ли ще е кухнята? Мммм…

# 500
Чувствам се просветена, сериозно! Досега все пишех в гугл и пинтерест самия паркет (тик), но не ми излизаха подобни палитри. Тези са много в десятката! 👏🏻

Предисторията е, че където живеем, винаги продават апартаментите с паркет, както и с теракот в баните. Съответно, паркетът е поръчан още миналата година, много преди да мислим за кухня. Не е червеникав, но е топъл и аз осъзнавам сега, колко труден е за съчетание.  Точният цвят и модел е ето тук:
Скрит текст:

Скрит текст:
За добро или не, не работим с дизайнери, тъй като според ММ всички са прекалено “артисти”, а неговият най-добър приятел е архитект и хейти всички различни от него и все се стига до едни семейни скандали по темата. Та в името на семейния мир, трябва сама да се оправям, а не мисля, че ми се отдава 🤦🏼♀😳

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 04:39 от Abra_Bacon

# 501
Аз не отварям снимката.

# 502
Аз не отварям снимката.
Да, нещо не работеше с линк. Редактирах се.

# 503
  • Варна
Запис! Наскоро си купихме жилище и още неосвестили се от търсенето, огледи, нерви, огледи, нерви, припадъци, караници, нерви, трябва да мислим как , с какво и най-вече кога ще приключи обзавеждането, да се сложат первази, да се сложи климатик, да се свържем за шкаф за фурната, да намерим диван, дневната като как ще е, ами спалнята, И започваш да се чудиш ще ти стигнат ли невронните връзки,  ще доживееш ли до сакралния момент в който се събуждате в Новото! и всичко е ок. Но сме много щастливи, защото си е наше най-после. Нищо, че не можем се погледнем тези дни, защото покрай това жилище така започнахме да се караме, че чак ми се отщява да се местя. Проблемът ни е, че сме много зле откъм визия, кое къде да бъде, какъв цвят, форми на нещата, зониране, ужас! Аз съм спартанец и нямам проблем и нищо да няма, само основното.. За мен е важно да има пространство и светлина, това е. Кухнята мноого ми е важна. Ама много сме  зле, честно! Аз като жена би трябвало да знам повече, но съм същия бордюр като мъжа ми. Особено па той кво паве е, не е истина. Даже той знае марките на продуктите, аз не знам продуктите. Апартаментът е след основен ремонт, със сложена кухня заварена, която никак не е зле за временно ползване, но определено няма да я оставим за повече от година. Но това даже не може да се нарече проблем.  Южен апартамент, изцяло!!, , което лично на мен никак не ми допадна, даже и не исках да е южен, но времето ни пристискаше. Както и да е. Имам нужда от съвет за сенници. И по-точно прилично качество на прилични цени. След 10 часа сутринта в жилището спокойно може да опънеш една бедуинска шатра и под съпровода на пееща камила да си извършиш сепуку в ухото с вилица,  докато някое и друго хабиби не те открие като фосил. Преиграх, но толкова е горещо, да. Както и да е. Дайте съвети какви да НЕ взимам. И какво да е: сенник ли да е, само външни щори ли, една обща тента ли ( защото има две тераси , но те са  обособени и е възможно един голям сенник , моноблок с чупещи рамене ли  да е, да не е ли, какво  представлява това нещо, как се монтира, кое е най-подходящо за дъждове, ветрове и слънце. Не знам, ще се побъркам както се сетя какво още има да се върши. Благодаря !
пп последен етаж сме, за монтажа го споменавам.

# 504
  • София
Съдейки по разполагането на хладилника и мивката възможно най-близо до градината (френските прозорци), си мисля, че дизайнерът на проекта на Abra май е неженен мъж с много... да го кажем, предпазливо отношение към готвенето.
Подсъзнанието е голяма работа - така де, котлоните и фурната са опасно и неразбираемо нещо, затова дай да ги лепнем възможно най-надалеч от пътя към студената бира на теферич, пък тя жената ще се оправи някак с тях... Laughing Laughing
Тикът има доста нюанси и може да е от монитора, но на мен лично на снимките този паркет нито особено ми червенее, нито жълтее. По-скоро ми се струва топло дърво с неутрален подтон и първоначалната идея за цветова комбинация на Abra ми харесва, както и варианти примерно с бетон+светло сиво. Дори не мисля, че втори фурнир няма място тук, ако е в същия подтон и текстура - основният му цвят може например да е контрастен спрямо пода.

Скрит текст:
Пример за комбинация на фурнири:

# 505
  • при него
Тео, за твое успокоение, ние по време на нашия ремонт, който трая 8 месеца, 2 пъти щяхме да се развеждаме, толкова се бяхме изнервили. Дишайте дълбоко и гледайте да не си го изкарвате един на друг.
Сенниците са по-красиви от външните щори, но външните щори пазят най-добре от топлина. Но, ще трябва да ги държите пуснати, поне до някъде, т.е, ще е тъмничко вътре. Не се залъгвай, нито щори, нито сенник няма да ви спаси на 100% в големите жеги, с южно изложение. Трябва си климатик. Ако ще купувате такъв и планирате да го ползвате редовно, то може би комбинацията климатик и сенник ще свърши работа. Ако не мислите за климатик, то определено външните щори изолират по-добре от топлината. Ние сме изток-запад и имаме и климатик и външни щори и вътрешни щори. Тези дни в най-големите жеги, следобед в западната част, щорите са спуснати почти до долу и пак пускам климатик. Пак казвам, външните щори, ще ограничат светлината в жилището, т.е. ако обичате да ви е светло, насочете се към сенник плюс климатик.

# 506
  • Варна
Ехаа, благодаря, Куини( дано не засягам с това съкращение)!  До развод не сме стигнали, но до " ставам и си тръгвам!!" вече два пъти Grinning. Определено ще слагаме климатик. Два. Даже търся в момента тема за климатици, защото за тях споровете стигат до развод. Той иска сплит система, за която и двата бъбрека няма да ни стигнат, аз искам два отделни, за марка да не говорим.. Щори вътрешни задълже! Не знаем какви обаче. Колебаем се между видове, не десени или др неща. Имаме домашни животни, и с това трябва да се съобразим. Но да, права си. Тази сутрин се разбрахме никви караници, неща, няма смисъл, и така Simple Smile. Мерси отново:)

# 507
Живея в къща,изток-юг-запад я пече и външните щори ни спасяват в жега и студ.
Нямаме климатици, но е защото сме извън голям град и лятото имаме 10-15 дни жега.
В старото ни жилище-южен апартамент, пак бяхме с щори и вършеха идеална работа.Затова в къщата те бяха.първото нещо, което сложихме.
Предвидете къде да има комарници,че после сложно с монтирани щори.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 15:52 от ДХ3

# 508
  • при него
Тео Simple Smile
Скрит текст:
Мисля, че най-добре ще се ориентирате в сайта на Камакс. Разгледайте, да придобиете идея към какъв вид да се насочите. Аз не харесвам сенниците, лично мнение. Съседката до нас имаше сенник и постоянно беше наакан от гълъби ( ние тук по принцип имаме проблем с гълъби, вие може би нямате). Външните щори също дават и известна шумоизолация. При нас изтод е над булевард и това също беше важно, за вас може да не е определящо. Друго, когато вали, ги пускам максимално, за да не ми се цапат птозорците от дъжда, ама това си е мое лично отклонение...
Сенника, ако го оставиш отворен и започне силен вятър, може да има поражения при него.

За всичките видове по принцип е важно как ще се монтират, отстояния и прочие. Т.е., може онлайн да харесате вид щори, които не стават за вашите прозорци, дограма и пр., по технически причини. Според мен, задължително извикайте поне 2 фирми за размери и консултация. Аз бих ви препоръчала Боряна 22 и Камакс, но разбира се, както прецените. Тези двете ще Ви дадат най-вероятно почти сходни цени. От там нататък, сами ще прецените кой ви е консултирал по-адекватно и съответно каква услуга да очаквате.

Вътрешни щори имам плисета и вертикални, ако мога да помагам, казвайте.

# 509
Аз съм в жилище с южно изложение. През лятото е малко горещичко до към 11 часа, после - сравнително добре. Но през останалите сезони и особено зимата е голямо предимство да си на юг.

Общи условия

Активация на акаунт