Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 409
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Харесва ми и с тези плочки. Но, отдолу има плочки, които не искам да махам, и също, че не мога да редя плочки. Каквото и да правя, ще го правя сама. Затова търся вариант, който да изглежда добре, но и да успея да направя сама.
Ами стъкло с принт тухли, лакобел ли беше на български? И друг вариант са тухлички и отпред прозрачно термо стъкло при котлоните само. Виждала съм из нета такива варианти, както и изцяло скрит гръб от тухлички зад стъкло.

# 631
  • Street of Dreams
cinnamonbun, тъмносиво с черни акценти според мен след време ще те потиска психически. Така, както е на смимката с дървени акценти ми харесва доста обаче.

# 632
Имаше преди такава мостра в морато мебел на симеоновско шосе - със стъкло пред мазилка. Ако дамата е от сф, може да отиде да види

# 633
cinnamonbun, тъмносиво с черни акценти според мен след време ще те потиска психически. Така, както е на смимката с дървени акценти ми харесва доста обаче.

В антрето мебелите ще са дървесни, нещо подобно на тези по-долу, или някои от тях.
https://www.mebeli.bg/kolekcii-mebeli/kolekciya-mebeli-2453/komp … antre-meau11.html
https://www.mebeli.bg/mebeli-za-koridor/komplekti-za-koridor/kom … riation_id=421636
Не знам за потискане, едва ли ще прекарваме толкова време там.
Идеята ми е да постигна нещо като на снимката, но ме тревожи, че е тесен и дълъг коридор, докато този на снимката е по-широк, затова исках мнение дали няма да се "затвори", въпреки че ще сложим доста осветление.

Явно едната стена на този коридор от снимката е по-светла, и това е вариант предполагам.

# 634
Харесва ми и с тези плочки. Но, отдолу има плочки, които не искам да махам, и също, че не мога да редя плочки. Каквото и да правя, ще го правя сама. Затова търся вариант, който да изглежда добре, но и да успея да направя сама.
За човек без познания и умения, май най-лесно е да се залепи гръб

# 635
За човек без познания и умения, май най-лесно е да се залепи гръб
Точно се ориентирам според уменията и вкуса си и затова се спрях на тухлите, както и финансово. Участъка, който искам да покрия е гърба на две стени и има участък от около 1,5м , който трябва да е до земята. С такъв гръб ще ми излезе доста скъпо.
Благодаря на всички озовали се с полезни съвети. Поисках такива и впечатления конкретно за тухлички. Не дали някой друг не би си сложил, различни гърбове и залепващи плоскости. Всичко това съм го разгледала отдавна и не ми допада.
Отново ще го напиша, трябва ми съвет конкретно за такъв тип декоративни тухлипки(не залепващи пана), как се поддържат(дали могат да се пребоядисват) , от къде мога да купя и от какъв материал са най подходящи за гръб на кухня. Монтирането и почистването не ме притесняват.

# 636
# 637
Мисля, че трябва да се пита във фирмите, които предлагат декоративни тухлички, дали могат да се боядисат с някакъв лак отгоре, за да не поемат мазнина.За фугите не знам.
Аз готвя много и цапам много, затова избягвам негладки гърбове.
Иначе мои познати имат гръб с камък и oтгорe стъкло.Недостатък- стъклото в някакъв момент се зацапа-явно не е на 100% изолирано и под определена светлина си личи как е прашно.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 09:23 от ДХ3

# 638
Глазиран клинкер ще ти свърши работа (общо взето). Цената ще е по-висока от термоплот, обаче.
Ето ти евтин вариант
https://tuhli.net/products-page/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D … AYASAAEgKAP_D_BwE

И скъп вариант
https://klinker-bg.com/?gclid=EAIaIQobChMIis2Y17ej-QIVi-5RCh2PHw … AYAiAAEgIClPD_BwE

Щом си уверена, че можеш сама да ги сложиш и го искаш...

# 639
  • Велико Търново
Да се похваля, как се преглътнах сама себе си Simple Smile
Нали уж искам всичко да ми бъде минималистично, сиво бяло, черно и графитено, дървено и метално... Да, но не! Най-хубавата част от хола ни вече е това нещо Simple Smile

Не визирам икейската пластмаса, а факта, че децата си имат собствен craft-food corner Simple Smile колкото по-цветно и шарено, толкова по-весело.
П. С. Подсъзнателно Няма търпение да пораснат и да разкарам това нещо Simple Smile

# 640
  • тук и там
Имаме същото  икейско синьо столче, както и два детски шезлонга. Да не отварям дума за стената в циганско зелено на детската(тюркоаз -според щерката..),щото преди няколко години я оставихме тя да си избира цвета на стаята. Поне минахме етапа в който са в  хола и дневната тези масички,столчета и т.н..
Но в детските стаи  си е ..шаренко.

# 641
Skk007, не знаеш за какво мечтаеш Joy
Заменям сърдит тийнейджър за двамата от снимката, барабар с реквизита!

# 642
  • при него
Skk, най-хубавата част  е това,  от хола, от живота!!!! Здрави да са ти и много радост  да имат!!!

# 643
  • Street of Dreams
Skk, най-хубавата част  е това,  от хола, от живота!!!!

И аз това щях да кажа - най-хубавото в цялата къща.

# 644
Кипяща от живот къща (с щъкащи насам-натам деца), с цялата шарения и бъркотия на детските играчки срещу спокойствието на перфектния дизайн - и аз съм ЗА бъркотията. Имаш голяма къща, можеш да си имаш твоите местенца, където да релаксираш, без детските неща. Докато се обърнеш и ще ти липсват търчащите деца, времето минава неусетно в ежедневието.
Кайсия, още ли щерката не си е сменила настроението за цветовете?

Общи условия

Активация на акаунт