Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 417
  • 747
  •   1
Отговори
# 615

Не, със сигурност да не е някакви от тези залепвсщите пана.
Идеята ми е нещо такова.ще се цапа естествено, но затова и ще го поддържам максимално.

# 616
Това не е плот, а гръб Simple Smile Затова се чудехме какво трябва да представлява.
Не бих сложила тухлички със сигурност, освен ако не са някакви специални за целта- с поктитие някакво, за да се чистят.
На втората снимка смятам, че е тапет, не пана.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 12:24 от ДХ3

# 617
Пак съм аз, чудя се за коридора в какъв цвят да са стените и тавана. Дълъг е 8,20м, широк 1,50м като има 6 врати по дължината му, и завива, където има още 2 врати.
Пода ни е почти същия като този на снимката по-долу, стените на тази снимка като цвят ми харесват, само ме е страх да не го "затвори" много. Първоначално мислех за някаква мазилка,  но искам да е изчистено, т.е. ако ще е мазилка трябва да е ненатрапчива. Праговете на пода ще са в черно, както и рамките/касите на вратите, което ще разчупва визуално нещата. За тавана не знам, светло сиво или нещо друго..

Да вкарам и друго питане - някой да има или да знае за добри холни маси, които се разтягат и са по-височки, поне 55см, така че да може да се яде на тази маса? Ние сме "диванови картофи" и обичаме да си ядем пред телевизора на дивана, но драмата ми е, че почти не намирам добри варианти за холна маса, която да може да се ползва удобно за ядене пък и да се разтяга, за да може и като дойдат гости да се съберем на нея.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 13:05 от CinnamonBun

# 618
Винаги съм въздишнала по wall paneling и по облицовките на прозорците .Това най-много ми липсва от иначе смотаното ни английско жилище .
Шнордик я следях в инстаграм ,но много ми досадя  откакто 90% от клипчетата  имат идентичен сюжет -  фръцване с полата ,сипване и отпиване на глътка чай/кафе  .Съответно натиснах бутона unfollow .
Забравих да спомена ,че много ми хареса черния ти таван и стилажа с индустриал препратка. Като от списание е корнерчето . Heart
благодаря ти, много мило Simple Smile
За полата и кафето споделям, аз за къщата говоря, че ми харесва как я направиха. Особено “пентрито” със стъклените витрини 😍

Скрит текст:

Идеята ми е нещо такова.ще се цапа естествено, но затова и ще го поддържам максимално.
Метро плочки няма ли да са по-добър вариант? Могат да се подредят и като тухлички, и по няколко различни по-модерни начина, в зависимост от форма̀тите им?

cinnamonbun, На мен ми харесва идеята за тъмен таван, но ако и стените ще са тъмни не съм сигурна. А вратите какви са?

# 619
Скрит текст:

Метро плочки няма ли да са по-добър вариант? Могат да се подредят и като тухлички, и по няколко различни по-модерни начина, в зависимост от форма̀тите им?

cinnamonbun, На мен ми харесва идеята за тъмен таван, но ако и стените ще са тъмни не съм сигурна. А вратите какви са?

Светло сиви, не прекалено светло, нещо като това Argos:

# 620
Харесва ми и с тези плочки. Но, отдолу има плочки, които не искам да махам, и също, че не мога да редя плочки. Каквото и да правя, ще го правя сама. Затова търся вариант, който да изглежда добре, но и да успея да направя сама.

# 621
Ниога не бих сложила малки плочки за гръб на кухня, въпреки че ми харесва как изглежда. Сега съм с големи плочки, чистенето на фугите е досадно. А с малки плочки има още повече фуги.
Понякога съжалявам, че не сложих друг гръб. По принцип не ми нито харесват плоскостите, нито стъклените гърбове,  но в дългосрочен план за да избегна чистене на фуги сега вече бих направила компромис.

# 622
  • София
The Rose, вземи си тогава такива панели и ги залепи отгоре - хем тухлички, хем без фуги за чистене, хем евтини и лесно се махат после: https://praktiker.bg/bg/PVC-paneli/PVC-PANEL-95%2C1H49%2C5-SM-8490/p/121834 .
Оффтопик: И ММ искаше ама точно такива като от първата ти снимка тухлички за гръб в кухнята, заведох го в Практикер сам да попита една консултантка ( нарочно избрах жена) - дали са подходящи. Тя така го изгледа, че нямаше нужда да отговаря:))) Сега обаче иска плочки, от тия мароканските, а аз фуги не искам да чистя, та втора битка водя, докато се съгласи на гръб като плота:Simple Smile

# 623
Ниога не бих сложила малки плочки за гръб на кухня, въпреки че ми харесва как изглежда. Сега съм с големи плочки, чистенето на фугите е досадно.
У нас е със сравително малки плочки и фугите не се цапат, дори зад котлоните ¯\_(ツ)_/¯ Бърша с гъба ако трябва, нищо специално, отнема три секунди и нула усилие. Готвя с капак.

# 624
Харесва ми и с тези плочки. Но, отдолу има плочки, които не искам да махам, и също, че не мога да редя плочки. Каквото и да правя, ще го правя сама. Затова търся вариант, който да изглежда добре, но и да успея да направя сама.
Има залепващи се плоскости, които ги имитират. Даже съм си поръчала от Амазон за един фото проект, но още не са дошли, за да дам мнение от първа ръка. Ето такива
Това от Практикер го имам, доста е фалшивичко 😅

cinnamonbun, няма ли да стане твърде 50 нюанса сиво така? Знам, че се стремиш към индъстриал, ама помисли го пак, много депресиращи са изцяло сивите интериори ☹

# 625
Да, личи си, че е панел и ще стои доста закърпено. Мога да се спрявя с всякакъв вариант, без плочки. Grinning И чистенето не ме притеснява. Първо, че готвя само уикенда, през седмицата много рядко имам време. Второ, че и почти не цапам, особено стената или го чистя на момента.

# 626
А в момента какво има на гърба на кухнята?

# 627
1/3 стена, 2/3 плочки

# 628
Каквото и да решиш да слагаш на гърба, при наличието на вече поставени плочки на част от стената, не виждам как ще намериш някакво лесно решение, което сама да направиш.
Върху плочките, освен стикери като на линка, друго няма как да сложиш. Има винилови самозалепващи се гърбове за кухня, но за тях също се иска гладка основа, а фугите между плочките ти най-вероятно не са гладки.
Ето

https://www.home-max.bg/kuhnya/kuhnenski-mebeli/print-gurbove-za … in=99&max=345

Можеш да отидеш да питаш на място... И да си прецениш.

# 629
  • sofia
The Rose, някъде из инстаграм видях една кухня с гръб от бели тухлички и прозрачно стъкло пред тях. Но вече не съм сигурна сама дали би се справила - стъклото е специфично и трябва от фирма да ти го направят и сложат.

Общи условия

Активация на акаунт