Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 39 655
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Смърфиетка ги показа ,но правя бърза връзка ,щом си купува мебели от извън граница ,търси конкретни продукти .Когато дизайнът е много изчистен ,всеки допълнителен  детайл бие на очи .
 Иначе ,всеки път търся добри имитации ,защото хитовете дизайнерски продукти са с УАУ цени ,но проблемът е ,че често си личи ,че са по-ниско качество или просто не са презентирани добре ,което също има огромна роля .Трите дъски една върху друга може да са обработени на снимка като контраст , но като ги видиш те грабват .

# 661
Nelina, на мен ми трябва точно такава дъска, каквато съм показала за ето тази цел:

Скрит текст:

Това за праха е като твоите пухчета, но с дълга чупеща се дръжка:

https://www.amazon.de/gp/product/B08GJ86CJ8/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ?ie=UTF8&th=1

Още не е пристигнало, после ще дам отзиви. В Щатите ги чистят с такива пухчета.

Ето тук се вижда праха на первазите и рамките на вратичките. Още не сме ги силиконизирали (всъщност трябва да се попълни с акрил) и почистили/измили след майсторите, все изкачат други по-спешни неща, така не обръщай много внимание на това.

Скрит текст:

# 662
Лоис ,ММ се кълнеше ,че принципът на  този котлон е против всички физични закони
Хахах! Още по-сладко, че си излязла права 🤣 виждала съм подобни, даже изтеглящи се, но бяха на цената на бъбрек и никога не съм се замисляла повече. Но ако работи, и не пуска мазна пара нагоре има голям смисъл.

За прахоляка по стаите аз съм с една бърсалка от щраусови пера, моля моля 😝 само дета нямам престилчица на френска камериерка 🤪 Но в кухнята прахолякът е друг вид, там чистя с кърпа и препарат.

E, ако Лоис държи точно на тези неща (дъските и мелничките), които е показала, тогава моят пост се обезсмисля. Икейската табла не върши работа...Аз не го възриех така, но явно не съм разбрала Frowning1

Лоис не държи на тези неща изобщо, щот не е тя дето ги издирва 🤣

# 663
И аз чистя някои местенца с щраусови пера.Иначе твзи абсорбатори вършат работа.Ако имах място бих си сложила.

# 664
E, ако Лоис държи точно на тези неща (дъските и мелничките), които е показала, тогава моят пост се обезсмисля. Икейската табла не върши работа...Аз не го възриех така, но явно не съм разбрала Frowning1

Лоис не държи на тези неща изобщо, щот не е тя дето ги издирва 🤣
[/quote]

Уффф, моля за извинение, Лоис. Днес не съм в час нещо. По-добре да си мълча...Disappointed

# 665
  • В заешката дупка
Нелс, великолепно е!  А и лампа виж, че си сложила на рафта. Не е болка за умиране липсата на лампи на стената/тавана, особено ако е светло помещението.

Хубаво на белите рафтове е, че не искат чак толкова често почистване, както черните, примерно. По-голямата хамалогия за мен идва от товае, че трябва да ги подреждам по-често. Но по моите рафтове има неща, които ползвам ежедневно (чинии + купички +чаши и др). За толкова време вече мъжете у дома не се научиха как точно ги подреждам, а аз не сменям подредбата. Почти всеки път като изпразват миялнята, аз трябва да минавам за преглед. При теб изгледжа поне това ще липсва. Повече като декоративен е рафтът ти май и няма много хора да го ползват като че ли.

# 666
  • Пловдив
Чека, направо си е декоративен рафтът .Кухнята е много голяма и дори  човек като мен ,с много посуда , намира шкафовете за повече от достатъчно .Всъщност , все още имам някои празни на гардеробната стена .
Лампата с чупещо рамо е на стената ,но няма ключ за нея ,защото ел майсторът решил ,че ще слагам лед лента ,която ще свети на сензорен принцип  и сега завивам и развивам крушката ,за да светне . Simple Smile  След това ,когато правихме куфара от гипскартон ,накарах ММ да пусне още една с ключ ,като тогава визирах лампа с две дълги  насочващи рамена .Естествено ,по-късно осъзнах ,че няма да я бъде  ,заради разположението и прозореца и сега имам едни ел изводи ,на които съм закачила свещник още от Коледата .
И тук ще помоля за съвет .Каква лампа да сложа на мястото на свещника ? Не мога да разбера ,защо като наклоня телефона ,подът изглежда ужасен оранжево -червен цвят .

Не искам  лампата да е като наличната на рафта ,защото идва прекалено   и чупещото рамо  , и черното .Мислех за бяла топчица, но не намирам  толкова изчистена .И тогава на картинка ми хареса  тази Икейска .

Само ме е страх да не простее като материал ,защото не съм я виждала на живо .

С островът също съм на кръстопът .Да търся ли вариант да го затворя до половината на краката с черен  вълнообразен метален панел ,защото знам от къде да го купя , или да сложа 2 черни бар стола(трапезните столове са наблизо и не искам 50 нюанса кафяво ) и да спра да се измъчвам ?

И ,Чека , съчувствам ,защото  знам за какво иде реч с подредбата .ММ само веднъж бе изпразнил съдомиялната и оставил 50% от нещата отвън ,защото не им знае мястото . Четейки ни ,много хора ще помислят ,че не сме добре . Grinning
 Аз все обяснявам ,че  наметката на дивана ,която ползваме за завиване вечер изглежда естествено ,когато  просто е  хвърлена небрежно ,както дойде, а не изпъната като на войнишко легло .

# 667
  • sofia
nelina, страхотна ти е кухнята 🖤 Как ми се иска и на мен без горни шкафове, но нямаме достатъчно долни.
Смърфиетка, ей на това скоро попаднах в ХМ:
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1034235002.html
И да ви питам - паркетите естествени ли са ви в кухните. Моят да и се чудя как да го пазя от водата..

# 668
Да. естествен паркети не го пазя кой знае колкоот вода.Повече пази от падсне на остри и твърди предмети, мазнина.

# 669
nelina, страхотна ти е кухнята 🖤 Как ми се иска и на мен без горни шкафове, но нямаме достатъчно долни.
Смърфиетка, ей на това скоро попаднах в ХМ:
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1034235002.html
И да ви питам - паркетите естествени ли са ви в кухните. Моят да и се чудя как да го пазя от водата..

И аз го гледах това, но ми трябва продълговато.

Благодаря на peneva за линка към айко. Купих си дори две такива дъски. Не са високи, колкото ми трябват и затова ще вземе краката на едната, за да ги добавя към другата дъска, а тази без крака ще я използвам за опитно зайче, защото със сигурност дървото трябва да се омасли и/или лакира. Нищо не разбирам от това, сега ще ми се наложи малко да се образовам и в тази посока.
Нашият паркет е истински (2 см дъбови паркетини). Не го пазя кой знае как, но и не го заливам с вода.

# 670
  • София
Много ги харесвам месинговите мелнички. Баба ми имаше, но се загуби някъде... На бързо ровене попаднах на един сайт, който предлага и доставка до България. https://sweetnspicy.gr/product/alexander-brass-mill-set-for-pepp … two-sets-103-108/

# 671
Много ги харесвам месинговите мелнички. Баба ми имаше, но се загуби някъде... На бързо ровене попаднах на един сайт, който предлага и доставка до България. https://sweetnspicy.gr/product/alexander-brass-mill-set-for-pepp … two-sets-103-108/

И аз ги открих тези. Май оттам ще ги поръчам, ако не ги намеря някъде другаде из Гърция. Иначе цената е горе-долу, като тази в Англия.

# 672
  • sofia
Дами, идея къде мога да открия в БГ подобен модел лампа и да е г/д бюджетна? Цветът да е мат brass или близък.
Скрит текст:

# 673
  • София
Момичета, търся тези столове или отзиви за тях, защото ги намирам само онлайн, а комбинацията от цветове, която искам, само в Алито, но с шипинг 200 лв. на стол: https://www.vivre.bg/p-2397923/trapezen-stol-v-skandinavski-stil … e=3&ch_id=877 . Понеже съм харесала в Юск, но скучен цвят (поне са удобни) и се чудя дали да претапицирам Юск-а или да рискувам с тези без да съм ги виждала на живо.. Ако някой е сядал и ги оплюе, поне няма да ме е яд😀

# 674
Претапицирането си е голям риск, а освен това си е скъпичко. На тези във Vivre цветът ли не е OK? Защото цената ми се вижда  много добра и изглеждат стабилни. Тъй като скоро купувах столове и съм изръчкала де що има магазин в София (почти!) и онлайн, та ми е ясно за какви цени става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт