Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 35

• 54 006
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Изгледах The Mentalist, многоооо ми хареса, като закована бях. Интересни случаи, интересна идея, готино чувство за хумор. Напомняше ми на Касъл, въпреки че е той е малко след Менталиста. Страхотен е! Супер го завършиха. Много съм доволна!

Гледах и пилотката на Интервю с вампир. Заинтригува ме, малко за начало леко скучно идваше на моменти. Не помня нищо от филма, гледала съм го навремето. Обаче имам въпрос: Лестат и Луи гейове ли бяха?

Сериалът е класика. Мога да ти говоря за готините моменти там дълго време. Да ти кажа според мен прекалено задълбаха и фокусираха сериала върху връзката на Джейн след края на вендетата му срещу Червения Джон. Ясно, идеята е била да покажат, че след като отмъсти, ще си уреди живота и ще заживее в мир! Но все още това си е клише - щом някой работи с жена, задължително трябва да се влюби/ожени за нея. Човек ще си помисли, че всеки от нас се влюбва в колежките си, с които прекарва повече време. Като за захаросан финал става, но откъм реалистичност има какво да се желае. Да му бяха намерили там жена, ама защо пък да е точно тази жена?

# 496
И аз не смятам, че любовната история беше необходима. И не вярвам, че човек, който е загубил по такъв трагичен начин семейството си, може да се излекува напълно, докато е жив. Жестоко, но това е.
 Освен това, доколкото помня, има промени при развитието на историята на Червения джон - първоначално е планирано да бъде едно от познатите лица, но май е имало прекалено много фенове, които са отгатнали и сценаристите са решили да вкарат изненада и да бъде нов човек, което развали цялостната структура на мистерията (през сезоните са подхвърляни улики, които не водят наникъде).
 Освен това, някои от нещата, които се случиха, са в сферата на фантастиката и не бяха обяснени - "истинският" Червен Джон едва ли не намекна, че има суперсили.

# 497
  • Вестерос
Тъй като го изгледах накуп, да ви кажа за Джон такива свръх неща не видях. Единствено може би как отгатна на кои точно заподозряни се е спрял Джейн.
На мен ми хареса любовната история. Мислех, че с Джон ще свърши шести сезон, а то още средата на сезона се разбра кой е. Не е като да не е от непознатите съвсем, тъй като се е появявал из сериите, но наистина щеше да е по-достоверно да е някой от по-редовните.

Но е факт, че мъж с жена ги загаджват. Една година след първи сезон на Менталиста излиза Касъл, там имахме двойка, сещам се и за Кости и там...

# 498
# 499
Това нещо продължение на сериала ли е или с различни актьори и история? И къде го стриймват?

# 500
  • Вестерос
Нов сериал е. В хбо макс. Аз не го гледам.

Почнах да гледам Семейство Сопрано 😁

# 501
  • София
Това нещо продължение на сериала ли е или с различни актьори и история? И къде го стриймват?

С различен актьорски състав е и различна история. По-хорър е и с повече убийства от оригинала. Иначе в един от епизодите се споменават
Скрит текст:
Ариа и Езра

# 502
Семейство Сопрано го гледах откъслечно, когато се даваше. Видях, че е на първо място в списъка на Ролинг стоун, но на мен не ми беше много интересен.

Догледах сезоните на Местен извънземен и Кръв и съкровища - доволна съм и от двата! Много силни финални епизоди.
Лошото при Местен извънземен е, че е поне 50% пълнеж - нищо общо с фантастиката, само разкази за живота на съгражданите на Хари. Но епизоди като 15-ти и 16-ти компенсират нещата (и нямам предвид до известна степен, а изцяло - заради тях ще продължа да го следя).
За Кръв и съкровища имах съмнения (заради някои неща, които се случиха през втората половина на сезона и ми оставиха неприятно усещане), но финалът беше подходящ и приятен. Много ще ми хареса да го подновят, макар че нямам големи надежди. Затвърди се впечатлението ми, че втори сезон е по-добър от първи.
В последните минути на финалния епизод има намигване към феновете на Бойна звезда Галактика Simple Smile

# 503
  • Бургас
Аз никога не съм възприемала "Местен извънземен" като фантастика, а по-скоро като забавен филм за извънземен, който изпада в странни ситуации заради начина на живот на земляните.

# 504
Така е, но когато смесят фантастиката с обикновеното е забавно, когато отделят по-голямата част от епизода на отношенията между Аста и дъщеря й, Аста и майка й, Дарси и новия й приятел, Дарси и коляното й, кмета и жена му, започва да ми става досадно.
Интересни са ми епизодите със силно застъпен фантастичен елемент (като споменатите 15-ти и 16-ти), или такива с нелепи ситуации (като в първи сезон, когато Хари искаше да убие Макс).

# 505
Ще фърля едно очо на Original Sin, че PLL ми беше на времето от любимите сериали. Даже доколкото помня имаше преди пак един нов, PLL: The perfectionists, ама какво стана с него, не знам.. гледала съм един епизод и дори не помня къде са го давали. Явно сега правят нов опит за spin off, дали ще им се получи... И аз се каня да гледам Семейство Сопрано от толкова много време, толкова е хвален.. Навремето така отлагах Mad Men, гледах го много след като приключи, а всъщност ми стана абсолютен фаворит.

# 506
Изгледах сезон 1 на Сопрано,абсолютен хит е за мен във всяко едно отношение,както и Mad men/изгледах го целия за нула време/ останалите сезони на Сопрано съм си ги оставила за скучни времена,както и Better call Saul:)).

# 507
Къде е тази класация

# 508
  • София
ама какво стана с него, не знам..
Не го подновиха за втори сезон, поради нисък ректинг. И мен не ме грабна, образа на Алисън съвсем го съсипаха-
Скрит текст:
от едно манипулативно, егоистично и борбено момиче, я превърнаха в мрънкаща грижовна учителка

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 21:52 от Sladkish4e 87

# 509
  • Вестерос
Изгледах сезон 1 на Сопрано,абсолютен хит е за мен във всяко едно отношение,както и Mad men/изгледах го целия за нула време/ останалите сезони на Сопрано съм си ги оставила за скучни времена,както и Better call Saul:)).
Mad men ми е също в списъка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт