Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 38 098
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
като звъннете за час ще ви обяснят всичко точно, мисля че нямаше нужда да е на гладно, но питайте при позвъняване,
Паскалева ще ви каже всичко важно, не пропускайте да питате кога да правите нова контрола, до кога да пиете аспирин, има ли нужда от нмх след раждането и за колко време. Но не мисля, че има нещо съществено, което тя да не каже сама.

# 151
Пропуснах да попитам, а и те не ми казаха. Говорихме само кога точно да поставя инжекцията. Simple Smile

# 152
Гладна и жадна Simple Smile

# 153
Ужас... от Варна до София не знам как ще стане в тази жега..
Благодаря!

# 154
чак пък жадна, и бременна, ако часът е в 11 примерно, аз не бих издържала без повръщане от глад, нито без вода. Аз бих звъннала и питала пак, обикновено са отзивичиви и мили на тел а на който записват часовете, не мисля че има нужда от такива жертви, даже вода съм чувала че трябва дс си пиеш нормално, иначе как ще се види нормалната картина, а не на пресушен организъм.Не си причинявайте такова нещо без дс проверите, не мисля че е препоръчително за бременна женс да стои жадна с часове. Гладна елв доди, може и да се издържи

правила съм си десетки изследвсния през бременността, понякога в много малък времеви интервал - сутрин на гладно и по-късно, яла, нямаше разлика в коагулациятс никаква, а заанти ха не е нужно такс или оначе

# 155
Утре ке се обадя и ще пиша, мисля ме не беше нужно да си гладна и жадна

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 08:44 от mileneira

# 156
Разбира се, че няма да си го причиня... то няма как да издържа така или иначе де 😁 Просто не мога да се сетя като ходих за пръв път дали имаше такова изискване, но не мисля че съм стояла гладна и жадни и тогава.

# 157
Питах ги дали да съм жадна и гладна, когато записвах - казаха да. Питах АГ-то, когато ми ги назначи - каза същото. Нямаше да го напиша, ако не бях питала. Часът ми беше в 10 и да, беше тежичко, но веднъж на три месеца се преживява някак. Предполагам глътка-две вода е ок, но на мен от вода на празен стомах ми става зле, тъй че не пих. За повечето изследвания знам, че е ок да се пие вода, даже се препоръчва, за да не се е сгъстила толкова кръвта и да изтече по-лесно, даже в Афродита ми даваха преди да ме боцкат.
Носех си храна и хапнах веднага след това едно залче още в коридора и после си закусих спокойно в дворчето.

# 158
Аз съм яла солети и няколко глътки вода преди изследванията и не мисля, че е от особено значение.. Десетина солети и 100гр вода едва ли биха объркали резултата

# 159
Аз също питах изрично за храна и вода, даже се обадих деня преди прегледа, тъй като тогава бях в пика на гаденето и повръщането и въобще не знам как щях да стигна до София (пътувам от Пловдив) без някаква дори лека закуска. Казаха ми, че спокойно мога да си закусвам и да пия вода.

# 160
  • Sofia
Мен всеки път ме предупреждават, че инжекцията трябва да е 4 часа преди взимането на кръв. Никога нищо не са ми споменавала да идвам жадна. Всеки път си пия вода. То да не пия вода до обяд ми се вижда прекалено. Все едно операция чакам.

# 161
Здравейте. Снощи разбрах, че ЧХГ не ми нараства, т.е. губя поредната си бременност. Чудех се, дали веднага да спра клексана и аспирин протект, за да не получа неудържимо кървене? Докторът ми каза да не ги спирам, а да направя нов тест след два дни. Аз не виждам смисъл от нови тестове, при положение, че за 72 часа ЧХГ е нарастнал с една единица (от 21 на 22), т.е. нещата са повече от ясни. Тестът е правен в друга лаборатория, защото съм в чужбина, но съм сигурна, че няма как причината за ниския резултат да е в това. Какво мислите?

# 162
Аз знам, че от раз при неуспешно инвитро не се спира, а по схема, за да се предотвратят проблеми от рода на разширени вени. В твоя случай обаче е друго...

# 163
  • София
По схема се спират единствено кортикостероидите,ако пиеш такива. Останалите лекарства се спират от раз. Клексан действа 24ч, аспирин протект около 72ч.
Направи за всеки случай още един тест след 2 дни.

# 164
Момичета с Мутации в MTHFR и MTRR съм имам и други но за тези ме интересува,четох от първата страница, че за Б12 формата трябва да е Метилкобалами или Хидроксикобаламин,коя е по-добре и вие на коя марка пиете?

Общи условия

Активация на акаунт