Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 477
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Но в крайна сметка ти прецени кой да слушаш.
Ей това ми е най-стресиращото на мен...Да трябва да реша на кого да се доверя като мненията са в двата полюса. Имам два хетерозигота на ACE I/D и 5G/4G, другото ми е нормален генотип. Константинова ми писала в рецептата 0,03 от две черти + 100мг аспирин започнат месец преди забременяване. После ми праща заключение след близо седмица и там написала 0,04. Отивам при АГ, който знае цялата история от-до и той ми казва "ти нямаш ни един хомозигот, изкарала си една нормална бременност и една, която е стигнала до 18г.с". Според него максимумът ми е да пия аспирин до 35г.с и че причината за загубата си е ковид в комбинация с гени, а не просто гени. Сподели същите съображения, които имах и аз в главата си, че разреждане на кръвта за всеки случай може да бъде по-опасно за бременността. И сега какво правя, ходя при трети ли... как аз да преценя кой греши не знам Sad

# 346
Те са си тривиалните за бременни - ПКК, коагулация и т.н. Не ми пречи да не ям до 10 Simple Smile  Виж с пишкането ще е по-трудно Joy
Просто не ми се ходи чак до 5та градска за едно боцване, Токуда ми е до дупето.

имай предвид, че в трета градска се водят най-точни, но и Токуда ще свърши работа

# 347
Е, това е стандартна реплика към непознато другарче, за да не се чувстваш виновен за решението му Grinning
Помня историята ти, аз тогава ти писах, че разреждането с нмх не знам да има риск за самото бебе, особено щом се следи коагулацията.
Аз пък съм хомозигот и 4 хетеро и пак спорят дали съм за терапия, аз съм решила да слушам тези, които казват ДА. За всеки случай. Пък може пак да ида при Паскалева да видим какво ще ми каже, вече с оглед на факта, че имам аборт зад гърба си.

# 348
  • Варна
Старндартна, ама си е доста валидна :/ Разреждането можело да доведе до хематом и отлепване. Следенето веднъж месечно имало шанс да не е достатъчно в този случай и някакви такива...

# 349
чувала съм много повече истории за загуби поради липса на терапия отколкото за отлепвания и други страхотии, които съм чувала от АГта при терапия. За да ги говорят сигурно все пак се случват. Второ и  трето мнение, докато не се почувстваш уверена
аз се следях на 2 седмици

# 350
Именно - без терапия рисковете да големи, даже може фатални. С терапия, АКО СЕ СЛЕДИ КОАГУЛАЦИЯТА, и се види че е разредена се спира. Все пак нмх-то е 24ч. През 2 седмици пусках изследвания аз. И все пак наистина всеки сам решава, кой лекар ще те накара насила нещо и как?

Пп-при мен имаше съмнения за отлепен сак, но ми казаха да бия инжекциите. Та ето че и лекарите не са единни, аз затова ровя, чета и може би някаква интуиция ми казва какво да правя в крайна сметка

# 351
Нмх е 24 /даже 12/ часа, но аспирина е повече. При кървене ме посъветваха да спра само него.

# 352
Нмх е 24 /даже 12/ часа, но аспирина е повече. При кървене ме посъветваха да спра само него.
Да, и аз това писах. При моето кървене оставиха нмх и спрях аспирина

# 353
  • Варна
Какво означава това? Обяснете ми го като за прости като мен. Аспиринът разрежда повече от нмх?

# 354
  • Sofia
Ефектът на Аспирина изчезва за около седмица, а действието на НМХ е 12 часа активно действие и още 12 часа остатъчно действие. Тоест НМХ е много по-лесно за контролиране.
Отделно 0,3 или 0,4 са профилактични, а не терапевтични дози - тоест не би трябвало да причинят кървене.

# 355
Защо този Сигридов е казал,че ви е разредена кръвта? Ужас! Посъветвайте се с хематолог. Сигурно пак акушерката му е писала коментара. На вен на преглед вмсъщото нещо ви каза,ме ви е разпидена кръвта и да намаля дозата от 0.4 на 0.3. Видя синини там където бия и спрямо тях заключи че кръвта ми била разредена. Синини не трябвало да има. Също и аптт ми беше 32 при реф.26-38. Преди него обаче бях на преглед при Паскалева, тя нищо притеснително в изследванията не видя, и каза,ме дозата ми е ок.
Сигридов пък каза, че кръвотока ци бил супер,но кръвта била разредена. Ами не го послушах и си продължавам на 0.4. След 1 седмица аптт беше 29 при реф. 26-38. Не знам, той греда аптт, пък Паскалева не го гледа. Пък и изобщо с тези лаборатории,не знам до колко са верни.

# 356
аптт е най-малко релевантният показател при нмх, има таблици и в нета по темата, може да има само ограничено влияние

# 357
аптт е най-малко релевантният показател при нмх, има таблици и в нета по темата, може да има само ограничено влияние
Точно така, затова казвам да не му вярвате много на Сигридов, и да потърсите хематолог.
Той гледа някакви неща дето и той сигурно не знае защо ги гледа.

# 358
Точно така, затова казвам да не му вярвате много на Сигридов, и да потърсите хематолог.

Ами посъветвах се, разбира се!
Просто и онзи ден в темата за Сигридов момичетата казаха, че акушерките ги пишели. Малко копи-пейст работата ми се вижда…
В коментара пише, че не съм била посочила на каква терапия съм. Аз на прегледа казах на какво съм, не знаех, че пак трябва да описвам всичко.

# 359

Ами посъветвах се, разбира се!
Просто и онзи ден в темата за Сигридов момичетата казаха, че акушерките ги пишели. Малко копи-пейст работата ми се вижда…
В коментара пише, че не съм била посочила на каква терапия съм. Аз на прегледа казах на какво съм, не знаех, че пак трябва да описвам всичко.
Хематолога, какво каза?

Общи условия

Активация на акаунт