Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 416
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Те са си тривиалните за бременни - ПКК, коагулация и т.н. Не ми пречи да не ям до 10 Simple Smile  Виж с пишкането ще е по-трудно Joy
Просто не ми се ходи чак до 5та градска за едно боцване, Токуда ми е до дупето.

имай предвид, че в трета градска се водят най-точни, но и Токуда ще свърши работа
Аз съм правила изследвания в Токуда  и в трета градска и стойностите на д-димер например са почти еднакви. На хемоглобина също. Не знам защо трета градска да са най-точни . Според мен в Токуда са най-точни. И двете стават, ако Токуда ти е до дупето няма никакъв смисъл да се разкарваш до трета градска защото тука пишат че е там са най-точни Grinning
Като цяло в тази тема се дават препоръки за държавните болници и следящи доктори, но не съм сигурна дали има база за сравнение или просто си пишем че в трета градска са най-точни. Като пишете така е хубаво да се правили едни и същи изследвания в един и същи ден или в два последователни дни и да сравните. Ако не сте правили изследвания в Токуда е страшно подвеждащо да пишете че в трета градска е най-точно.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 01:09 от Winter11

# 361
малко по-спокойно с критиките, моля! Това нещо първо е коментирано назад в тази тема многократно, второ абсурдно е да си мислите, че бременна в един ден ще тествам различни лаборатории, още повече е невъзможно след една и съща инжекция. Паскалева и нейната лаборатория се ползват с доверието на много лекари, лично моята препоръка за нац. кардиологична дойде от ендокринолог и АГ, които са ми споделили точно това, което казвам, че от Токуда често излизат нереални резултати - според лекарите с които говорих изкуствено занижени - товст качвали са после дози без нужда. За да не съм голословна ще кажа, че това са небезизвестният доктор Вецев, на когото аз не се доверих до края, но все пак не отричам че трябва да има все някаква експертиза в тази сфера и доц. Тодорова известен ендокринолог, която се занимава и с имунология. Тествала съм и в Токуда два пъти - единият път с подозрителен резултат от 0,01 - все едно не съм била нищо, разбира се може да е от поставянето, но при вече дадената ми така информация имам резерви. Моля имайте предвид, че говоря специално за анти Ха

Нищо не твърдя с категоричност, а съвсем добронамерено споделям какво съм чула и чела тук, понеже анти ха не се прави всеки ден. Тази тема има десетки стари теми, много момичета обясняват че са ходили специално в национална кардиологична, защото АГ ги пращат там и защото са най-точни, дори се молят да им пуснат изследванията без да минават през Паскалева. Нито ми плащат хонорар, нито имам интерес да пращам някого там, нито се правя на интересна - опитвам се да помогна, и точно това правя в тази тема пще - опитвам се да върна това, което получих и да споделя опит, който аз сама трупах по труден начин и за който изчетох доп стотици страници стари теми. Не случайно съм написала “води се”, защото това е сумарното ми впечатление,  но и Токуда ще свърши работа, защото все пак не съм убедена 100 процента че първото е вярно, понеже е невъзможно да сеувериш в подобно нещо.
Вероятно някои от вас са чували, че различните лаборатории са силни в различен тип изследвания според метода и по същия начин оплескват други. Това не дискредитира напълно която и да е лаборатория.
Всеки който смята това за нерелевантно е свободен да подмине, или спокойно да попита въз основа на какви аргументи споделям това мнение.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 04:22 от magi g

# 362
С хомозигот PAII 4G/4G и хетерозигот MTHFR 677/1298 съм. На терапия с клексан 0.4 всеки ден и аспирин през ден от деня на положителния тест, предписана от доц. Конова. Тъй като живея в София и ми е трудно да следя показателите с нея,бихте ли ми препоръчали лекар за следене на бременността в София или ако знаете Конова дали прави онлайн консултиции? Благодаря!

# 363
Здравейте! Може ли да ми кажете, какво ми предстои след тези резултати.

# 364
Моят д-димер се е покачил за малко повече от три седмици. От 1.03mg/L на 1.64mg/L, а съм 18г.с. и много се притесних. АГ каза да започвам Натаспин, освен него съм и на Клексан 0,4. Има ли според вас възможност да падне?

# 365
Моят д-димер се е покачил за малко повече от три седмици. От 1.03mg/L на 1.64mg/L, а съм 18г.с. и много се притесних. АГ каза да започвам Натаспин, освен него съм и на Клексан 0,4. Има ли според вас възможност да падне?

Хопчи, изчакай 10-тина дена и пусни пак коагулация и разбира се разговаряй с лекаря си по темата. Няма как да разбереш дали ще падне иначе. Ако ти е притеснено нека пък са седем дните.

Ако не си сигурна в Сигридов говори с хематолог. Няма как да гадаем. Натаспинът като добавка не е много проучван, но със сигурност действа, така че изчакай малко и бъди спокойна, хванали сте нещата и ще ги следиш изкъсо и няма какво да стане за няколко дни с тези стойности. Има къде къде по-високи д-димери и въпреки това успешни бременности

# 366
Ще говоря с хематолог в понеделник. Но и преди като сме говорили, тя се въздържа да препоръчва Натаспин, точно защото не е официално тестван. Аз обаче съм склонна да го започна защото съм доста притеснена, а знам, че доста жени го пият.
А за Сигридов пак да чакам две седмици за коментар от акушерката не ми се иска сякаш.

# 367
Моят се покачваше  също полека-лека, добавиха ми и Натаспин някъде от 30-та до 34-5 г.с. Натаспинът обаче не го е “свалял” по време на приема. Нали така или иначе  при бременност се увеличава, знаете стойностите за бременни са различни, та не  го мислих, нито пък докторът изглеждаше притеснен. Родих миналата седмица със секцио и не е дал отражение на кръвозагубата, малка е била.

# 368
хопчи, не се тревожи, почвай го, най-много да ти го сменят с аспирин. аз по време на моята бременност пиех първо натаспин плюс нмх , после аспирин плюс нмх, нямаше голяма разлика, но е течение на времето трябваше да пия индвете плюс че ми увеличиха дозата нмх. няма страшно, когато нещата се следят. АГ сигурно е гледал кръвотока, ако е добър не се тревожи, предстои ти и втора ФМ, там също се гледа кръвоток.

проблем е обаче че АГ то ти не е на разположение, щото трябва да си спокойна, при кой хематолог ще ходиш? Стойностите ти са гранични на тоя етап, има време да се реагира

# 369
Кръвотокът е добре, в четвъртък бях на преглед. Иначе мога да търся АГ 24/7, което е добре.
Консултирам се с д-р Елина Белева.

# 370
значи няма страшно Simple Smile не съм я чувала дано е добра. важното е че нещата се следят, лошо е ако не се

# 371
  • София
Имаш няколко мутации, които не са високорискови, но ако целиш успешна бременност е добре да си на антикоагулантна терапия.

Задължително премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми. Вдигни нивата на витамините към горната граница още преди забременяване и по време на бременността ги следи да не падат много.

Потърси специалист с опит при проследяване на бременни с тромбофилия.

Успех!

Здравейте! Може ли да ми кажете, какво ми предстои след тези резултати.

# 372
моя д димер е като вашия почти първата стойност в 20 гс като бях. Повишава ми се с 0,30 общо взето на всеки 3 седмици и очаквам до няколко дни на изследването да ми се е вдигнал още повече. Аг която се занимава и с тромбофилия ми каза, че засега няма нужда от аспирин или натаспин. Гледа цялата картинка, другите ми показатели са в норма. Минах фетална, кръвотока и плацентата са ок. Спокойно.

# 373
Здравейте момичета 🙂
Бременна съм 28-29 г.с Изчетох цялата тема, но никъде не намерих инфо дали сега е възможно да си направя изследванията за тромбофолия и дали ще отчетат правилно при положение, че приемам една таблетка натаспин Х сутрин и алеракт 2 х 1 ( изписани са ми заради води на Долна граница следящата д-ка каза, че щяло да помогне за водите и наистина май има ефект, б12 също ми е на Долна граница за тях не ми изписа абсолютно нищо  ) Споменах и че искам да си направя изследвания за тромбофолия, но ме отряза с думите, че съм нямала аборти преди това, а аз не искам да се случи най лошото и тогава да се размърда.Кръвопотока вчера ми го мери и каза , че е перфектен .
Другия ми въпрос е къде в Пловдив или Стара Загора мога да си направя такова изследване и доколкото разбирам от написаното в групата най добре е да се пусне разширения пакет.
Също започнах да се следя на частно и още при първия си преглед ми назначи инджекции за Б 12 и каза да си пусна изследвания за прееклапсия, но забравих да го попитам дали натаспина ще повлияе на резултатите. На 13-ти ми е втория път преглед при него, но до тогава трябва да съм си направила вече за прееклапсията.
Всякакви съвети биха ми били от полза тъй като ми е първа бременност и съм невежа в тази област + малък град и е доста трудно.
Извинявам се за дългия пост 😬

# 374
Можете да си пуснете изследване за наследствена тромбофилия, то е генетично и не се влияе от медикаментите.

Общи условия

Активация на акаунт