Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 412
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Моят съвет е да си направите изследването за тромбофилия-това, че приемате лекарства няма как да има някакво въздействие върху резултата, т.к това е генетично изследване, също така няма значение дали ще е на гладно или не.
Скринингът за прееклампсия обикновено се прави в по-ранни седмици и спрямо риска се предписва аспирин. Вие в каква връзка  приемате алеракт? Само заради водите ли-това е нещо ново, обикновено се приема заради лош кръвоток и при висок риск за прееклампсия. А натаспин обикновено се предписва при високи нива на Д-димер.
Аз съм с 1 мъртвораждане в 36.г.с, без индикации, с отличен кръвоток и бебе в норма-бих дала всичко още тогава, да знаех за тромбофилията и тези изследвания, може би изходът нямаше да е този...
Момичетата от Пловдив и Стара Загора ще Ви дадат насоки за лаборатория.
Желая ви успех и щастлив финал! 😊🍀

# 376
Моят съвет е да си направите изследването за тромбофилия-това, че приемате лекарства няма как да има някакво въздействие върху резултата, т.к това е генетично изследване, също така няма значение дали ще е на гладно или не.
Скринингът за прееклампсия обикновено се прави в по-ранни седмици и спрямо риска се предписва аспирин. Вие в каква връзка  приемате алеракт? Само заради водите ли-това е нещо ново, обикновено се приема заради лош кръвоток и при висок риск за прееклампсия. А натаспин обикновено се предписва при високи нива на Д-димер.
Аз съм с 1 мъртвораждане в 36.г.с, без индикации, с отличен кръвоток и бебе в норма-бих дала всичко още тогава, да знаех за тромбофилията и тези изследвания, може би изходът нямаше да е този...
Момичетата от Пловдив и Стара Загора ще Ви дадат насоки за лаборатория.
Желая ви успех и щастлив финал! 😊🍀

Много съжалявам за лошия финал 😔
Да заради водите така ми каза поне гинеколожката и алеракта и натаспина.
Нямам правен биохимичен скрининг или какъвто и да е скрининг ,защото правихме пренатален тест ( това беше обяснението и).
Д-Димер също никога не ми е изследвала 🤷♀ Задължително ще си пусна за тромбофолията и за прееклапсията.
Благодаря за съвета ви! 🍀

# 377
+1 за изследването, може да се направи във всеки един момент, 300лв за пакет, но знаеш, а е важно. За щастие излизат за около 10дни, тъй че ще имате време за реакция.

Иии само да вметна, дано е полезно за някоя бъдеща мама - бягайте далече от АГ, което казва, че понеже правите пренатален, няма нужда от скрининг. Или поне кимнете учтиво, кажете ОК и отидете на друг преглед. Да, от БХС за аномалии може и да няма, но първата ФМ за мен лично беше безценно изживяване, а БХС за прееклампсия е съвсем различно нещо и абсолютно не може да се замени от пренатален.

# 378
Съгласна съм с Inferiya
Пренатален тест+първа фетална (след това още 2 в различни седмици) + БХС за прееклапсия са за мен задължителни!
Ще добавя само още 1 изследване, което за мен е изключително важно, а именно фетална ехокардиогрфия, задължително направена от кардиолог.

# 379
  • Варна
И като трябва си самоизпишете Б12, щом е на долна граница. Ниски дози метилирана форма.

# 380
Здравейте искам да ви попитам следното откриха ми тромбофилия скоро и в момента ми закъснява с 3 МЦ а имам зацапване което не е като кръв от 5 дни и доктора ми е в отпуск и незнам какво да правя казаха ми да си пусна кръвни изследвания тъй като е доста рано и не могат да потвърдят за бременност

# 381
  • Варна
Терапията е от положителен тест, не от заксънение.

# 382
+1 за изследването, може да се направи във всеки един момент, 300лв за пакет, но знаеш, а е важно. За щастие излизат за около 10дни, тъй че ще имате време за реакция.

Иии само да вметна, дано е полезно за някоя бъдеща мама - бягайте далече от АГ, което казва, че понеже правите пренатален, няма нужда от скрининг. Или поне кимнете учтиво, кажете ОК и отидете на друг преглед. Да, от БХС за аномалии може и да няма, но първата ФМ за мен лично беше безценно изживяване, а БХС за прееклампсия е съвсем различно нещо и абсолютно не може да се замени от пренатален.

Сутринта си пуснах за прееклапсия щях да си пусна и за тромбофолия, но основния пакет е 95 лв 4 неща изследват, разширения пакет 160 лв са около 7-8 неща и ми се стори някак си странно защото цената в интернет е към 320 лв за разширения пакет. Жената не успя да ми даде повече информация.. толкова в градската лаборатория ..
Звъннах на гинеколожката и и казах, че искам да си пусна гинетични изследвания за вродена тромбофолия просто, за да ми каже какъв пакет и къде да си ги пусна и като се почна какво те притеснява, нямаш нужда от такова изследване, като дойдеш ще коментираме какво те притеснява, хайде да се слушаме … ОК но това е след две седмици + още 10 дена да излязат резултатите няма ли да е късно? До тогава ще съм към 32 гс.
Може пък аз да съм паника и параноична 🤔
Междудругото си пуснах изследвания за коагулацията Ще прикача снимка. От лабораторията казаха, че ако има някакъв проблем с тромбофилия  щяло да покаже, но по запознатите от вас биха казали така ли е.

# 383
Все още не са излезли резултатите ви от коагулацията.

# 384
Не е задължително да се покаже проблем,това е временно състояние на кръвта и сега може да е ок,но пак да имаш тромбофилия. То ако можеше по една коагулация да се съди,нямаше да са толко скъпи генетичните . Аз нещо не разбрах защо не си си пуснала пакет тромбофилия -понеже ти се вижда евтино ?! Отивай и пускай щом имаш притеснения,остави я АГ ,това си е лично решение и много жени се молят да си бяха пуснали по -навреме. И да,пусни разширен пакет. В Кандиларов е най -евтино.

# 385

Сутринта си пуснах за прееклапсия щях да си пусна и за тромбофолия, но основния пакет е 95 лв 4 неща изследват, разширения пакет 160 лв са около 7-8 неща и ми се стори някак си странно защото цената в интернет е към 320 лв за разширения пакет. Жената не успя да ми даде повече информация.. толкова в градската лаборатория ..
Звъннах на гинеколожката и и казах, че искам да си пусна гинетични изследвания за вродена тромбофолия просто, за да ми каже какъв пакет и къде да си ги пусна и като се почна какво те притеснява, нямаш нужда от такова изследване, като дойдеш ще коментираме какво те притеснява, хайде да се слушаме … ОК но това е след две седмици + още 10 дена да излязат резултатите няма ли да е късно? До тогава ще съм към 32 гс.
Може пък аз да съм паника и параноична 🤔
Междудругото си пуснах изследвания за коагулацията Ще прикача снимка. От лабораторията казаха, че ако има някакъв проблем с тромбофилия  щяло да покаже, но по запознатите от вас биха казали така ли е.

Снимката, която сте качили, няма готови резултати. Вашите стойности трябва да се появят в графа "Резултати".

# 386
Подкрепям Yan25, коагулацията е временно състояние-при първата ми бременност както споменах всички показания ми бяха в норма, а след загубата аз настоявах да се изследвам и се оказаха с Фактор 5 на Лайден (един от високописковите)хетерозигот и ПАЙ 4Г/4Г хомозигот. Лекарите твърдяха, че е лоша случайност загубата... Дали?!?

Може да си пуснете 1 от тези 3 пакета, ако решите в Геника или поне да включва тези фактори:

Твоето АГ трябва да те разбере! Средствата са твои, притеснението също.... не виждам какво би навредило да се застраховаш. Дори и да няма нищо притеснително.
Още нещо важно, мисля че аспирин/алеракт се приема до 34 г.с (момичетата да ме поправят, ако греша). Другото, което аз знам е че физиологично кръвта се сгъстява с напредване на бременността, т.к тялото се подготвя за раждането.

# 387
Аспирин се пие до началото на 9м най-късно, за да не пречи на съзряването на някакъв кръвоносен съд в сърцето на бебето. Предната бременност изкарах без НМХ и само с аспирин, като препоръката на съдовия беше да започна НМХ от 36гс със спирането на аспирина. Слагах 4 седмици докато родя и после 40 дни след раждането като профилактика срещу тромбози.

# 388
Аспирин се пие до началото на 9м най-късно, за да не пречи на съзряването на някакъв кръвоносен съд в сърцето на бебето. Предната бременност изкарах без НМХ и само с аспирин, като препоръката на съдовия беше да започна НМХ от 36гс със спирането на аспирина. Слагах 4 седмици докато родя и после 40 дни след раждането като профилактика срещу тромбози.

Извинете ме за глупавия въпрос, но какво е НМХ?

# 389
  • Варна
С какви мутации сте?

Общи условия

Активация на акаунт