Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!

Ще се радвам, ако се включите с препоръка за АГ, който е в час с проследяване на бременност с тромбофилия и на терапия. В 5г.с. съм, до момента няма кой знае какво за гледане, но искам да намеря специалист, който може цялостно да ме проследи вкл. с раждането.
Благодаря предварително!

PS. За София става въпрос.

# 436
Здравейте аз също съм с тромбофилия ще ви прикача снимка ако някой е запознат да пише дали е много зле положението

# 437
Наистина си потърсете добър АГ, който се интересува от тромбофилия. Аз лично сгреших малко като избрах болница, вместо АГ. Сега си следя състоянието на кръвта при др Минкова (ангиолог) в Токуда. От нея съм много доволна. АГ ми следи само бременността без да коментираме тромбофилията. Чух препоръки за др Вецев, който е изключително натоварен, Др Арабаджикова в Надежда - не може да се доредите до нея, Др Колева Токуда също я препоръчват, Др Кабаков Света София. Може момичетата, които са при тях да кажат мнение. Успех!
Здравейте!

Ще се радвам, ако се включите с препоръка за АГ, който е в час с проследяване на бременност с тромбофилия и на терапия. В 5г.с. съм, до момента няма кой знае какво за гледане, но искам да намеря специалист, който може цялостно да ме проследи вкл. с раждането.
Благодаря предварително!

# 438
Здравейте!

Благодаря предварително!

Ако не намерите добър "комбо-АГ", може да потърсите Доц. Румен Русев за тромбофилията - той е имунолог с втора специалност ендокринология и не гледа тясно-специализирано, а има широк поглед от гледна точка на тези две така важни за бременните жени специалности, взети заедно. Преглежда в МЦ "Сигридов" и трудничко се хваща час, но веднъж като "захапете" час, след това все ще ви наместят. Успех!

# 439
Комбо е трудна работа. Лично аз не вярвам в спецовете по всичко. Както няма да отида при хематолог да ми гледа плода така и не очаквам АГ да е на същото ниво по отношение на мутациите. Дойчиновски знае, че се консултирам с Паскалева, пращам му изследванията, за негова информация, но меродавното мнение е нейното по въпроса с терапията ми. За щастие до момента са на едно мнение, де Simple Smile

# 440
Аз съм в 7гс и изчетох доста препоръки във фейсбук групите за Вецев и Колева. Беше ми назначен след + тест НМХ 0,4. На прегледа при Вецев като видя кръвотока към матката ми намали дозата на 0.3. Другата седмица имам час при Колева и ангиолог в Токуда. От това, което бях прочела, съм останала с впечатление, че дозата се променя на база резултати от изследвания. Нямам представа, ще видя как ще коментират другите лекари

# 441
  • София
Русев не може да проследи бременност, защото не е АГ. Бременността може да ви изненада с много други проблеми, освен тромбофилия. Добър АГ може да промени терапията на база ехографски преглед, кръвните изследвания допълват картината от ехографския преглед. Дори Паскалева пита какво е казал АГ на последния преглед, за да даде адекватна препоръка.

# 442
Да, пропуснах - изрично ми каза да отида след ФМ, за да има данни какво се случва и отвътре. Та комплексна е работата Simple Smile

# 443
Русев не може да проследи бременност, защото не е АГ. Бременността може да ви изненада с много други проблеми, освен тромбофилия. Добър АГ може да промени терапията на база ехографски преглед, кръвните изследвания допълват картината от ехографския преглед. Дори Паскалева пита какво е казал АГ на последния преглед, за да даде адекватна препоръка.

Преоръката ми за Дец. Русев касаеше конкретно и само тромбофилията, тъй като трудно ще се намери комбиниран АГ със също толкова добри знания за тромбофилията, но може да се намери добър АГ и добър имунолог/хематолог: "Ако не намерите добър "комбо-АГ", може да потърсите Доц. Румен Русев за тромбофилията..."..

# 444
Здравейте ! Не знам дали съм в точната група, но надявам се някой да може да ми отг. Преди 2 месеца ме изчистиха поради липса на сърдечен ритъм. Сега ми правят изследвания и точно получих резултатът, но съм чак след 2 седмици на лекар и ще се побъркам до тогава ..

# 445
  • Варна
Здравейте ! Не знам дали съм в точната група, но надявам се някой да може да ми отг. Преди 2 месеца ме изчистиха поради липса на сърдечен ритъм. Сега ми правят изследвания и точно получих резултатът, но съм чак след 2 седмици на лекар и ще се побъркам до тогава ..

От конкретно тези изследвания няма данни за тромбофилия, но те са непълни. MTHFR и MTRR хомозиготни означава, че ензимната активност е много намалена, мисля че около 30% беше при хомозиготни, което означава, че не усвоявате добре фолиева киселина и Б12 от храната, а също и от добавки с неметилирани форми (фолиева киселина). Трябва да приемате метилирани форми и от двете. Аз бих ги приемала постоянно, а не само по време на бременност. Като изследвате нива да има поне 4 седмици без прием.

# 446
Благодаря !
Доктора ми пусна и много хормони и витамини.
Витамин Б12 - 219        141- 489
Фолиева киселина - 19.47       10.4- 42.4

И двете са в норма.
Какво друго да изследвам, че казвате че са напълни ?

Благодаря !

От конкретно тези изследвания няма данни за тромбофилия, но те са непълни. MTHFR и MTRR хомозиготни означава, че ензимната активност е много намалена, мисля че около 30% беше при хомозиготни, което означава, че не усвоявате добре фолиева киселина и Б12 от храната, а също и от добавки с неметилирани форми (фолиева киселина). Трябва да приемате метилирани форми и от двете. Аз бих ги приемала постоянно, а не само по време на бременност. Като изследвате нива да има поне 4 седмици без прием.

# 447
  • София
В норма са, но са ниски. Трябва да са на Горна граница преди забременяване. Горната референтна стойност на Б12 е занижена, ако четете на английски по специализирани източници препоръчват Горна граница около 800.

# 448
Да,В12 ти е ниско . Не се гледат референтните на лабораторията,има си препоръчителни норми за при бременност.

# 449
Здравейте, момичета! Вие какв Б12 за бременни приемате?

Общи условия

Активация на акаунт