Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 320
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
FBID..., спокойно, със същата мутация съм, от самото начало на бременността съм само с клексан 0.4, без аспирин. Сега съм в 16 седмица и ще увеличим клексан на 0.6, защото изследването за анти ха ми е гранично, за всеки случай. И само с клексан може да изкараш, ще ти направят изследвания и ще кажат.
Хопчи, моя приятелка, която вече роди, си е била в паласките и в ръцете. Не знаех, че може в ръцете, тя потвърди. Давай в паласките засега.

# 601
FBID..., спокойно, със същата мутация съм, от самото начало на бременността съм само с клексан 0.4, без аспирин. Сега съм в 16 седмица и ще увеличим клексан на 0.6, защото изследването за анти ха ми е гранично, за всеки случай. И само с клексан може да изкараш, ще ти направят изследвания и ще кажат.
Хопчи, моя приятелка, която вече роди, си е била в паласките и в ръцете. Не знаех, че може в ръцете, тя потвърди. Давай в паласките засега.

Благодаря, ще видя как са изследванията. Идната седмица за първи път ще ги пускам и вече следящият ме АГ също ще каже, ако трябва и за хематолог ще запиша час

# 602

so close, и аз съм с гранично анти-Ха, за сега още съм на фракси 0.4 +  аспирин 150мг вечер, въпреки че докторката клони да увеличим фраксито на 0.6, но иска контролно да пусна след 2 седмици пак анти-Ха. Как ти е кръвотока и коагулацията? Там показателите как са ти? Аз все още не съм сигурна дали да чакам още две седмици или да си започвам директно с 0.6 инжекциите...и затова те разпитвам, понеже и аз съм в сходна ситуация с анти-Ха резултата

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 19:53 от Green cake

# 603
момичета, аз съм споменавала преди, но само ще спомена пак макар и моят опит да не е валиден за всички - аз бях с 4г 4г паи и мтфхр мутации. Анти-Ха ми беше доста под нормата,  дори не граничнл, но въпреки това Паскалева ме посъветва да не качвам дозата на инжекциите заради добрата коагулация - д-димер ми беше 0,5, фибриногенът около 5.. Аз взимах и аспирин всекидневно де, но мисълта ми е, че анти-ха е показател за профилактичната доза на нмх според метаболизма, а не за нуждата на организма от по-висока доза, ако разбирате какво имам предвид. Ако кръвта ви не се съсирва, защо ви е повече антикоагулант. Особено и ако теглото е в рамки. Освен това начинът на поставяне н инжекцията в деня, в който сте се изследвали, също има значение. На мен веднъж така ми беше излязъл резултат от 0,01 в Токуда при бити две инжекции от 0,4. Бях получила хематоми и на двете места по
странно съвпадение. Да не говорим за шанса за лабораторни отклонения, когато става дума за резултат 0,28 при норма от 0,30 нагоре. Та мисълта ми е да не се тревожите толкова, ако коагулацията ви е добра, или поне да имате и тази ситуация предвид, понежене се ангажирам да съветвам дали трябва или не трябва каквото и да било, но тъй като много се гпвори за това че анти-ха е едва ли не единатственият валиден показател за определяне на дозата.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 21:35 от magi g

# 604
Здравейте, доктор Паскалева с часове ли работи и много ли се чака за час? Също така трябват ли някакви изследвания предварително или тя назначава всичко, което прецени? Бременна съм в 9 седмица, назначена терапия само по резултатите от изследванията за мутации, но до сега не са ми пускали никакви допълнителни изследванията, за да се види ок ли е терапията или не…Притеснена съм, не живея в София и ще дойда специално за да отида до тази докторка, само да събера достатъчно информация предварително.

# 605

Здравейте. 21 дни след секцио съм. Притеснена съм от завишения Д-димер. Дали трябва да продължа с инжекциите? Ще се консултирам и с лекар, но до тогава ще се побъркам.

# 606
Butterrflyy, работи с часове, да. Към 20то число на месеца излиза графика за следващия месец, но често пуска допълнителни дни, тъй че пробвай Simple Smile тя си пуска всичко необходимо, но аз нося и резултати от редовните кръвни+резултат от морфология - винаги ги разглежда подробно.

# 607
Butterrflyy, работи с часове, да. Към 20то число на месеца излиза графика за следващия месец, но често пуска допълнителни дни, тъй че пробвай Simple Smile тя си пуска всичко необходимо, но аз нося и резултати от редовните кръвни+резултат от морфология - винаги ги разглежда подробно.

Благодаря, а има ли го графика онлайн или само по телефон става? За да видя кога ще ми е най-удобно

# 608
Не, само телефон Simple Smile Той е ужасно ограничен. За септември първоначално беше пуснала само 5 дни и после за щастие още 3-4 и успях да се вредя за буквално последния възможен час.

# 609
Д-р Минкова ми спомена около 40 дни се продължава с НМХ след раждане, така че според мен може да продължите, особено ако е с 0,4 дозата (все пак е профилактична).

Здравейте. 21 дни след секцио съм. Притеснена съм от завишения Д-димер. Дали трябва да продължа с инжекциите? Ще се консултирам и с лекар, но до тогава ще се побъркам.

# 610
  • Варна
За Минкова от Терапия Варна ли става въпрос?

# 611

Не, за д-р Минкова от Токуда (ангиолог).

# 612

Как запазихте час за нея и много о ли се чака за час? Благодаря!

# 613
Скрит текст:

Как запазихте час за нея и много о ли се чака за час? Благодаря!
[/quote]

Звънях на един от тел. на страницата на Токуда и оставих номера си за обратно позвъняване. Обадиха ми се в рамките на деня и записах час за следващата седмица. Не знам дали съм имала късмет с часовете, но винаги може да се обадите и да проверите дали ви устройва. Аз лично съм много доволна от прегледа, страшно обстоен и информативен. Едниствено трябваше дачакам малко повече от час пред кабинета, за което тя се извини, но нямам представа дали това е практика там.

# 614
Здравейте! Бременна съм в 8гс, с нулев кръвоток към матката, опитваме да го регулираме с аспирин и фраксипарин от 0,3. Имах пуснато изследване за тафи ген 505 и имам мутация в него, днес излязоха и останалите тромбофилии - ще се радвам на коментар от вас.

Общи условия

Активация на акаунт