Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 300
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета при ТАФИ задължитено ли има терапия при бременност? Хомозиготен носител, генотип G/G.
Ще запазя час при хематолог/ангиолог, но ми стана интересно ако е само този тип, задължително има НМХ при бременност? Някой по-запознат ако може да ме светне по темата.

# 586
Миглена,това е много кратко изследване,пусни си пълен пакет . Доктора не те е посъветвал правилно според мен.

Иначе за другия въпрос горе -тафи е висок риск и трябва терапия

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 16:42 от Yan25

# 587
Миглена,това е много кратко изследване и не става ясно имаш ли нужда от терапия,пусни си пълен пакет . Доктора не те е посъветвал правилно според мен.

Иначе за другия въпрос горе -тафи е висок риск и трябва терапия

А  къде се пуска ?

# 588
Не съм съгласна, че е кратък пакета. Има тафи и anxa5 - при бременност играят голяма роля. В същото време казвате , че тафи все пак е високорискова и трябва терапия? Мисля, че объркахте постоявете.миглена - пак в геника ги има, където сте пуснала, но този пакет е достатъчен зс терапия според мен. Мисля, че горния коментар беше за някой от предните постове

# 589
Има над 10 фактора в разширения пакет,тъй че за мен си е кратък .

# 590
Има над 10 фактора в разширения пакет,тъй че за мен си е кратък .
в същото време другото момиче пита дали само с хомозигот тафи трябва терапия и вие казвате да? В случая миглена има 2 хомозигота от пакета включително тафи.

# 591
Ми да,пак трябва терапия,но това е ако ги вълнува само бременността. Аз исках да знам всички, защото всяка играе роля за различни проблеми за цял един живот,ако ги касае само периода на бременността е друг въпрос.но аз лично исках да знам всичко, защото е доживот тази информация и трябва да се взимат мерки и извън бременност.
Затова давам съвет на едната да се пуска разширен пакет,а втората дама пита единствено за през бременността дали трябва терапия.

# 592
За спирането н инжекциите съм писала по-назад в темата. Не само заради синините - основно защото имам успешна бременност без нмх и според аг аспирина може и да е достатъчен. Пробвахме и не се получи, затова върнахме инжекциите.
Аз съм с вегфа и тафи хомозиготи, имам успешна бременност без терапия, но този път се налага. Не е задължително да има терапия, но ви трябва читав специалист и  внимателно следене.
За клипчето, определено коремът ми не е на филмова звезда. Както са го описали момичетата. Стискаш здраво и държиш, допираш, забиваш рязко ( ако ти стиска като дартс), бавно впръскваш и вадиш и след това пускаш гънката.

# 593
Моля за помощ отново за моите изследвания, пост 581 от предната страница. Да не цитирам отново, че ще стане много голямо.

# 594
  • Варна
Моля за помощ отново за моите изследвания, пост 581 от предната страница. Да не цитирам отново, че ще стане много голямо.
Метилирани форми на Б9 и Б12 и по всяка вероятност НМХ при положителен тест. Вече лекарят ще каже дали и аспирин да пиеш преди започване на опитите.

# 595
Метилирани форми на Б9 и Б12 и по всяка вероятност НМХ при положителен тест. Вече лекарят ще каже дали и аспирин да пиеш преди започване на опитите.
Благодаря много! Простете невежеството ми, това означава ,че имам тромбофилия, предполагам? Чета, че коментирате високо и ниско рискови мутации, в моя случай каква е?

# 596
  • Варна
Ф 13 играе важна роля в процеса на кръвосъсирване, заздравяване на раните и задържане на плода при бременност, фибриногена също е свързан с повишен риск от спонтанен аборт.

# 597
Здравейте момичета. С PAII 4G/4G хомозигот съм, както и хетерозигот MTHFR 1298 и 677. в 9 гс съм. До момента терапията ми е клексан 0.4 всеки ден и аспирин протект през ден. Днес бях на преглед при др Сигридов и ми каза да спра аспирина, защото съм нямала нужда от него. Ще пускам коагулационен статус изследвания идната седмица. Малко се притеснявам да спра аспирина напълно...Записах и час за хематолог,но чак за 24 октомври.. Благодаря за съветите!

# 598
това не са сред най-рисковите мутации, а без повече информация за кръвоток и коагулация се съмнявам някой да може да ви даде съвет. С подобни мутации няйои хора са само на нмх, други взимат и аспирин - относително е
Здравейте момичета. С PAII 4G/4G хомозигот съм, както и хетерозигот MTHFR 1298 и 677. в 9 гс съм. До момента терапията ми е клексан 0.4 всеки ден и аспирин протект през ден. Днес бях на преглед при др Сигридов и ми каза да спра аспирина, защото съм нямала нужда от него. Ще пускам коагулационен статус изследвания идната седмица. Малко се притеснявам да спра аспирина напълно...Записах и час за хематолог,но чак за 24 октомври.. Благодаря за съветите!

# 599
Момичета, като ви порастнат коремчетата къде биете Клексан/Фракси? Така ми се опъна целият корем, че ми трудно даже да хвана гънка. В паласките дали е опция?

Общи условия

Активация на акаунт