Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 299
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ама имаше ли поне 3 седмици стоп на приема на добавките преди изследвания?
По втората тема - и аз съм в същата дилема - единият иска да се застрахова, другият пък е смел. Сега съм си запазила час при друг АГ да отсъди тя кого да послушам.
Междувременно започнахме този месец с опитите и що да не ме хване цистит Sad Аз имам дългогодишен опит с цистити и по принцип ги лекувам с много вода, зеленчукови сокове, пробиотик и там някой друг цистирен. Уж бяха леки симптомите, вече почти не ги усещам, остана само съвсем леко със сутришната урина дискомфорт,  но продължавам да се наливам и да пия цистирен. Разбира се четох че при начална бременност сигурно нямало да се получи при наличие на цистит или можело да има последствия и вече ми идва да се гръмна с тоз моя късмет. Иначе почнах аспирина. Като му прочетох листовката лошо ми стана, пък АГ-то вика "пий там, и да не помогне, поне няма да навреди"

# 571
delisardeli, благодаря ти! Simple Smile В 15 седмица съм, за кръвотока уж не са казвали да има проблем, при Паскалева не съм ходила, изследванията ми ги назначи моят АГ. Другите ми изследвания са в норма, само СУЕ е малко завишен.
Прикачвам по-подробна информация.

# 572
Абе чак три седмици не съм правила почивка преди да изследвам витамините, ококо две седмици може да има или 12 дни.

# 573
Аз минавам с информация, може да е полезна а някого. Бяхме спрели клексана, защото ми излизаха синки. Възстановихме го заради лош кръвоток в едната артерия. Аг ми каза една техника да го бия и синките са много по-добре, да не кажа че хич ги няма. Слагаш иглата, допираш върха и рязко и бързо я вкарваш. Също стискаш гънката през цялото време - преди да боднеш, докато вкарваш лекарството и после докато изкараш иглата. Това е и работи супер за мен. Оказа се, че синките са от неправилно биене, не от разредена кръв.

# 574
Аз за първи път чувам за спиране на инжекции заради синини. Големи ли бяха? Аз съм цялата в синини, от инжекциите, по краката от леки удряния, буци, но за спиране не са ми казвали

# 575
  • Варна
Аз минавам с информация, може да е полезна а някого. Бяхме спрели клексана, защото ми излизаха синки. Възстановихме го заради лош кръвоток в едната артерия. Аг ми каза една техника да го бия и синките са много по-добре, да не кажа че хич ги няма. Слагаш иглата, допираш върха и рязко и бързо я вкарваш. Също стискаш гънката през цялото време - преди да боднеш, докато вкарваш лекарството и после докато изкараш иглата. Това е и работи супер за мен. Оказа се, че синките са от неправилно биене, не от разредена кръв.
Ако направиш и клипче, ще стане много вайръл, както казват младите Grinning
Значи стисваш гънка и не я пускаш докато не изкараш иглата, а иглата я вкарваш рязко.

# 576
ММ ми го биеше по същия начин без да пуска гънката и не съм имала много синини. И аз бях забелязала че сестрите вкарват иглата рязко, а не бавно, но вкъщи не сме професионалисти като тях така че това май е малко по-трудно...

# 577
ММ ги бие като дартс Joy държи, не пуска, но си ли стават Simple Smile като боцнеш 2-3 пъти на близко място няма как Simple Smile

# 578
Моля ви за коментар на изследванията. За PAI - 1 пише "хетерозиготен носител 4G/5G", но коментарът е, че не се отчита повишен риск за венозни тромбози. Озадачена съм. Наличието на този тип 4G/5G не означава ли, че имам тромбофилия иили поне висок риск?

# 579
  • Варна
Хетерозиготен е по-малко рисково от хомозиготен (хетеро от един родител, хомо от двамата). Ако имате ACE I/D тогава ефектът се засилва и може да даде проблем.

# 580
Хетерозиготен е по-малко рисково от хомозиготен (хетеро от един родител, хомо от двамата). Ако имате ACE I/D тогава ефектът се засилва и може да даде проблем.

Благодаря за отговора. Извинявам се за тъпия въпрос, ACE I/D е отделно изследване ли, което не виждам в тези резултати?

# 581
Здравейте момичета, за първи път пиша в темата. Ще съм много благодарна,да коментирате изследванията за тромбофилия

Аз да помоля отново за коментар, освен нарушения в усвояването на вит. В12 имам нарушения и в фибриноген и фактор XIII, вижда се на първата снимка. Ясно е че имам някакво нарушение, но какво означава по конктретно, тоест имам ли тромбофилия и ще има ли терапия при бременност?
Благодаря предварително, отново!

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 15:21 от Galadriel78

# 582
Да, трябва да го пуснете отделно. Този пакет е доста основен и малък.

Благодаря за отговора. Извинявам се за тъпия въпрос, ACE I/D е отделно изследване ли, което не виждам в тези резултати?

# 583
Здравейте писах на скоро но никой не ми отговори имам тромбофилия ще прикача снимки да кажете има ли нещо по опасно доктора нищо не каза само като видя положителен тест да отида и тогава

# 584
да, при бременност ще имате терапия

Общи условия

Активация на акаунт