Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви генетични изследвания се извършват за тромбофилия?
Какви са нормалните стойности за бременни при контролни изследвания?
Какви са симптомите на прееклампсия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви генетични изследвания се извършват за тромбофилия?
Генетичните изследвания за тромбофилия включват фактори като Фактор V Лайден, Фактор II Протромбин, Plasminoogen Activator Inhibitor и Метилентетрахидрофолат редуктаза. Допълнителни фактори, които се изследват са Angiotensin I-Converting Enzyme, Methioniine synthase reductase, Vascular endotheliaл growth factor A и Procarboxypeptidasе U. Тези изследвания се провеждат в специализирани генетични лаборатории.
-
Какви са нормалните стойности за бременни при контролни изследвания?
Нормалните стойности за бременни при контролни изследвания включват параметри като хематологични изследвания, коагулационни изследвания и други биохимични показатели. Тези стойности се наблюдават в различни триместри на бременността и могат да включват хемоглобин, феритин, желязо, АПТТ, фибриноген и други параметри, които се измерват за проследяване на здравословното развитие на бременността.
-
Какви са симптомите на прееклампсия?
Прееклампсията е усложнение, характеризиращо се с хипертония (високо кръвно налягане), протеинурия (загуба на белтък), отоци по ръцете и краката, нарушен кръвен поток, главоболие, чувствителност към светлина, звън в ушите, зрителни смущения , коремна болка, бързо наддаване на тегло и други симптоми. Това състояние може да се прояви през втората половина на бременността и изисква внимателно наблюдение и лечение.
-
Какви са препоръчителните изследвания и лечение за тромбофилия?
-
Какво е важно при приемането на аспирин протект и л-тироксин?
Аз имам дългогодишен опит с цистити и по принцип ги лекувам с много вода, зеленчукови сокове, пробиотик и там някой друг цистирен. Уж бяха леки симптомите, вече почти не ги усещам, остана само съвсем леко със сутришната урина дискомфорт, но продължавам да се наливам и да пия цистирен. Разбира се четох че при начална бременност сигурно нямало да се получи при наличие на цистит или можело да има последствия и вече ми идва да се гръмна с тоз моя късмет. Иначе почнах аспирина. Като му прочетох листовката лошо ми стана, пък АГ-то вика "пий там, и да не помогне, поне няма да навреди"
В 15 седмица съм, за кръвотока уж не са казвали да има проблем, при Паскалева не съм ходила, изследванията ми ги назначи моят АГ. Другите ми изследвания са в норма, само СУЕ е малко завишен.
държи, не пуска, но си ли стават

Здравейте писах на скоро но никой не ми отговори имам тромбофилия ще прикача снимки да кажете има ли нещо по опасно доктора нищо не каза само като видя положителен тест да отида и тогава