Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 298
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Бихте ли споделили за 25 седмица D-dimers в какви стоиности е при вас. Моят е 1.05 и се чудя дали е много надвишен? Вторник имам час при професор Паскалева. На Акард 150 мг съм.

# 556
момичета, има и комбинирани витамини с метилирани форми на фолиева и б12 - например тези на тера нова - продават се в ремедиум и зоя и са на достъпна цена. Количеството б12 обаче в тях е много ниско, суплементирайте допълнително с б12 метилиран, витамин д и качествена омега 3 (тези витамини са вегански). Аз все пще ги пия, подходящи са и за кърмене.

Ако някой няма мтфхр мутация и ги иска имам едни неотваряни витамини фемибион за даване.

Синеочка, изследването за прееклампсия ме накараха да го правя два пъти веднъж в края на първи и края на втори триместър. Не съм убедена, че АГ-то ми имаше друга идея обаче с повторното изследване освен да си вземе процента от цибалаб.

Д-димер за втори триместър според Паскалева може да бъде до 1,2. Предвид не ви остава още малко до трети, когато може да бъде до 2,2 (пак нейна референтна стойност) не е толковя висок

# 557
Моя беше и по-висок онзи ден в 24+5 - 2,43. Но тя каза, че тъй като кръвотока е добре на последната ФМ не трябва да се притеснявам.

# 558
Момичета, послушах ви и си отлагам малко изследването. Вече си бия клексан сутрин и мисля сряда да ходя в токуса за Анти-Ха. За колко време излиза резултатът? Може да се ходи 8:30 сутринта, работят, нали?

# 559
Момичета, послушах ви и си отлагам малко изследването. Вече си бия клексан сутрин и мисля сряда да ходя в токуса за Анти-Ха. За колко време излиза резултатът? Може да се ходи 8:30 сутринта, работят, нали?

изследването се прави 4 часа след инжекция, трябва да идете към обяд ако бивте сутрин. Резултатът става готов същия ден

# 560
Маги, би ли споделила каква качествена Омега си купуваш. Знам, че почти всичко на пазара е боклук, сравнявайки съотношения EPA DHA , ще се радвам да препоръчаш.

# 561
от четене на групи във фб и тук в бг мама, разбрах че Сигридов препоръчвал на Минами MoreEpa при проблеми с кръвоток и тромбофилия, moreEpa се водят за подкрепа на сърдечно-съдовата система. Но и други дами с тромбофилия пишеха че пият тази. Не мога да гарантирам за качеството, общо взето “преписах”. Поръчва се от един сайт здравис, само нея пих през бременността. Знам иначе че има разни печати за качество на някои други омеги като enerzone мисля че беше, но реших че съм намерила отговора за себе си и не съм търсила повече.

# 562
Мацките принципно обясняват по телефона, но и аз бях забравила докато стане време за прегледа Joy
Не влизаш през главния вход, а в безистена в ляво от него.

Качваш се по стълбичките, влизаш, асансьора до 3ти етаж, излизаш и веднага по коридорчето в ляво, пише мисля гастро, ТЕЛК, клинична лаборатория на табелката над него. Даваш смело направо до една пвц врата, на която пише, че достъпа е ограничен, звъниш, все някой ще ти отвори, може да отнеме минутка. Не знам кой номер е кабинета, но е по средата на коридора в дясно, две врати една до друга, чакаш пред втората Simple Smile Тя обикновено извиква пациентките, но ако няма никой отвън може и да почукаш.

При мен за първична консултация, без изследвания, без разчитане и т.н. не взе парички. Това беше преди инвитрото. След това вече си ходех за кръвни, как си му е ред.
Ще ти обяснят реда там, всеки път ми казват, много са мили Joy Но като цяло процесът, когато ще има изследване - Паскалева те вика, казвате си две приказки, води те при дамите, които отговарят за изследвания и резултати, казва им какво да ти пуснат. Дават ти едни листчета. С част от тях отиваш в лабораторията да ти вземат кръв - в дъното на коридора в ляво. После слизаш с другото листче за плащане на първия етаж, пише си на къде е касата (пак едно коридорче, на което има врата). Плащаш си, може с карта, дават ти ново листче. Мотаеш се 40 Мин, качваш се обратно с новото листче при дамите, даваш им го, те ти дават резултати. После пак чакаш Паскалева да те викне Simple Smile Прегледа при нея е... 80 лв? Ако не ме лъже паметта. Вече зависи от изследванията, при мен пуска 4 показателя и общата ми сметка е 189лв. Дават фактура, тъй че ако са ти назначени можеш да възстановиш, ако имаш ДЗО, но Паскалева не дава амбулаторен лист, тъй че прегледа няма как Simple Smile

Звучи маааалко объркващо, но наистина като отидеш всички са много мили, обясняват по три пъти и няма грижи Simple Smile И толкова леко взимат кръв, че чак ти е кеф Joy

# 563
Много много благодаря за информацията!

Питах защото аз в Майчин Дом се загубих като търсих къде се пускат тромбофилии:))))) Помислих, че в НКБ  направо ще се загубя пак.

Мацките принципно обясняват по телефона, но и аз бях забравила докато стане време за прегледа Joy
Не влизаш през главния вход, а в безистена в ляво от него.

Качваш се по стълбичките, влизаш, асансьора до 3ти етаж, излизаш и веднага по коридорчето в ляво, пише мисля гастро, ТЕЛК, клинична лаборатория на табелката над него. Даваш смело направо до една пвц врата, на която пише, че достъпа е ограничен, звъниш, все някой ще ти отвори, може да отнеме минутка. Не знам кой номер е кабинета, но е по средата на коридора в дясно, две врати една до друга, чакаш пред втората Simple Smile Тя обикновено извиква пациентките, но ако няма никой отвън може и да почукаш.

При мен за първична консултация, без изследвания, без разчитане и т.н. не взе парички. Това беше преди инвитрото. След това вече си ходех за кръвни, как си му е ред.
Ще ти обяснят реда там, всеки път ми казват, много са мили Joy Но като цяло процесът, когато ще има изследване - Паскалева те вика, казвате си две приказки, води те при дамите, които отговарят за изследвания и резултати, казва им какво да ти пуснат. Дават ти едни листчета. С част от тях отиваш в лабораторията да ти вземат кръв - в дъното на коридора в ляво. После слизаш с другото листче за плащане на първия етаж, пише си на къде е касата (пак едно коридорче, на което има врата). Плащаш си, може с карта, дават ти ново листче. Мотаеш се 40 Мин, качваш се обратно с новото листче при дамите, даваш им го, те ти дават резултати. После пак чакаш Паскалева да те викне Simple Smile Прегледа при нея е... 80 лв? Ако не ме лъже паметта. Вече зависи от изследванията, при мен пуска 4 показателя и общата ми сметка е 189лв. Дават фактура, тъй че ако са ти назначени можеш да възстановиш, ако имаш ДЗО, но Паскалева не дава амбулаторен лист, тъй че прегледа няма как Simple Smile

Звучи маааалко объркващо, но наистина като отидеш всички са много мили, обясняват по три пъти и няма грижи Simple Smile И толкова леко взимат кръв, че чак ти е кеф Joy

# 564
Дава амбулаторен лист, Паскалева. Аз си поисках. Пише го на една бланка и от ДЗО ми го осребриха.

# 565
Ха, ок, прецакала съм се Joy нищо, де 32ра седмица ще имам още един шанс Simple Smile

# 566
Здравейте, момичета. Нищо че не пиша много често тук, аз си ви следя. Relaxed
Днес минавам да се отчета  ей така плахичко, чак не мога да се зарадвам още, но вчера си пуснах кръвен тест и той да вземе да излезе положителен Relaxed
Днес също така ми излезнаха и още едни други изследвания за тромбофилия, които бях пуснала преди месец....много мутации , много нещо....

[/img]

# 567
Здравейте отново.
Излезе ми резултатът от Анти Ха.

0.28 iu/ml, пуснат в Токуда.

пише следното: референтна граница:
при профилактика-0.3 - 0.6 iu/ml
при лечение - при еднократен прием за 24 часа - 1-2 iu/ml

Моят е малко под нормата, зле ли е?

Благодаря ви.

Naneto, тихическо честито! Консултирай се с хематолог спешно, че може да ти изпише лечение, при тромбофилия често е хубаво да се мине такова, за да намалиш риска от аборт.

# 568
  • София
So close, за мен стойността е гранична и терапията би трябвало да зависи от кръвотока и другите показатели. В коя седмица си сега, кръвотокът как е?

Нането,
Тихичко честито!
Както ти е написала So close, намери начин да се консултираш с хематолог, имаш високорискова мутация по Фактор 5 Лайден.

Премери също нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Ако Б12 е много нисък, може да се наложи да се качи с инжекции. Намери си проследяващ АГ с опит с бременни с тромбофилия.

На първа страница на темата има подробна информация, прочети я.

Успех!

# 569
Момичета, предстои ми зет и пуснах едни витамини да се проверя, приемах метилирания Б комплекс на Naturals Factors, там Б12 е 500, а Б9 е 400. Обаче стойносттите сега ми излизат следните Б12 - 703 pg/ml при реф.187-883, това е добре нали? фолиевата ми е 8.9 ng/ml при реф.3.10-20.5 - тук май не е много ок, което ми е странно, но все пак ако има момичета, които са по-наясно трябва ли да вдигна дозата на фолата, който приемам, за да понаваксам? и вит. Д3 ми е 41,1 ng/ml при реф. за оптимално ниво 20-100, тук бях позарязала спрейчето на better you, но не е паднал, винаги излизам в тази среда и при прием пак. Но пак започвам стриктно да пръскам. По собствена инициатива ги следя, лекаря не ги е искал. Друго също да се посъветвам с вас, имам нискорискови мутации PAI-1 4G/5G, ACE I/D, FACTOR XIII - всички са ми хетерозигот, при консултация с хематолог ми каза, че е желателно нмх 0,4 профилактично, репродуктивния смята, че не е необходимо. Дали да настоявам се чудя, да започна още с транфера, не че изгаррям от желание за допълнителни инжекции, но искам да направя всичко, което е възможно, много залагам на този трансфер, най-вероятно ще е последен. Какво бихте ме посъветвали?

Общи условия

Активация на акаунт